De beste kersensoorten voor centraal Rusland

De zomeroogst is niet weg te denken uit kersen. Bourgondische bessen met een glanzende schil worden gekweekt voor persoonlijke consumptie en verkoop, gebruikt voor verwerking en invriezen. Kersenpulp onderscheidt zich niet alleen door zijn sappigheid en aangename smaak. Het bevat vitamine A en C, nuttige zuren. Om een ​​rijke oogst te krijgen, is het belangrijk om een ​​variëteit te kiezen op basis van de klimatologische omstandigheden in de teeltregio. Voor centraal Rusland is dit een vorstbestendige kers met een sterke immuniteit en weerstand tegen ongedierte.

Kersensoorten voor centraal Rusland

Er zijn verschillende classificaties van kersen. Door de rijpingsperiode - vroeg en laat, naar smaak - zuur en zoet... Er is een zelfvruchtbare kers - een die geen bestuivende insecten nodig heeft; grootbloemig - met groot fruit.

Overweeg een beschrijving van de beste kersensoorten voor centraal Rusland.

Groot

Grote kersen worden gebruikt voor transport, opslag, conservering, verse consumptie. De grootte van de vrucht hangt niet alleen af ​​van de kenmerken van het ras, maar ook van de hoeveelheid minerale en organische meststoffen. Uitgebalanceerde plantenvoeding zorgt voor een rijke oogst.

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Wonder kers

Wonder kers Is een populaire hybride van kersen en zoete kersen. Vruchten zijn erg groot - weegt 8-10 g De vorm is rond, afgeplat, rijke bordeauxrode kleur. De korst is dicht, glanzend. De bessen hebben een aangenaam en erg zoet vruchtvlees. Dankzij de dichte schil is de Miracle Cherry transporteerbaar. De bomen zijn krachtig, de kroon spreidt zich uit, uiterlijk lijkt het meer op een kers dan op een kers. Het ras is bestand tegen ziekten, droogte en vorst. Het is veelzijdig in gebruik - kersen zijn goed in verse en verwerkte vormen.

Favoriete

De beste kersensoorten voor centraal Rusland
Favoriete

Een vroegrijpe winterharde variëteit. Zelfvruchtbaarheid en vroege volwassenheid onderscheiden zich van de voordelen - het gewas wordt 3-4 jaar na het planten geoogst. De boom is middelgroot, de kroon is afgeplat, de dichtheid is gemiddeld. Vruchten zijn afgerond, afgeplat, met een gewicht van 5 tot 8 g, kersenkleurige schil, rood, sappig vruchtvlees. De smaak is zoet en zuur, harmonieus. Het huisdier is pretentieloos in de groei, zelden aangetast door ziekten.

Zelfvruchtbaar

Zomerbewoners zijn vooral dol op zelfvruchtbare variëteiten - u hoeft zich geen zorgen te maken over de aanwezigheid van bestuivende insecten of plant speciaal andere kersen- of kersenbomen in de buurt voor kruisbestuiving.

Amorel roze

De ultra-vroege variëteit van Amorel-roze kers onderscheidt zich door hoge productiviteit en vroege volwassenheid - de vruchten rijpen 3-4 jaar vanaf het moment dat de zaailingen worden geplant. De hoogte van de boom is 2,5-3 m, de kroon is schaars en spreidt zich uit. De bessen zijn platrond, het gewicht van één is 4-5 g.

De schil is dun, lichtroze. De smaak is zoetzuur, een botje is gemakkelijk te scheiden van het vruchtvlees. Het sap is kleurloos. De steel zit stevig vast aan de vrucht, de scheiding is nat. Amorel rosea brokkelt niet af na rijping, behoudt zijn smaak en sappigheid.

Lyubskaya

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Laatrijpe winterharde variëteit. De boom is bossig en zwak groeiend, daarom wordt het een versiering van elk zomerhuisje. De kroon is rond en hangend, de bladeren zijn middelgroot, groen. Vruchtgewicht - 4 g, rond, bot van hart. De huid is donkerrood, dicht en glanzend. De smaak is zuur, het vruchtvlees is sappig. De steen is klein, rond.

Lyubskaya-kers in de teelt is pretentieloos, maar het wordt aanbevolen om bomen regelmatig met Bordeaux-vloeistof te besproeien om te beschermen tegen coccomycose en moniliose, en ook om de plant te vormen.Sappen en wijn worden bereid uit Lyubskaya, maar het wordt zelden vers geconsumeerd. De boom draagt ​​2-3 jaar vrucht, een volwassen plant geeft in de zomer tot 15 kg. Kers is vorstbestendig, niet onderhevig aan de dood van bloemknoppen.

Aandacht! Ze vormen een kroon in de zomer, herfst of lente. Zomerbewoners snijden de scheuten af ​​die de top van de boom verdoezelen. Anders zal de boom pijn doen, zullen de opbrengst en de fruitsmaak afnemen. Gebogen tuinschaar wordt gebruikt voor het vormen.

De liefste

Zoete kers is de droom van elke zomerbewoner. Heerlijk en sappig bessenpulp zal een uitstekende aanvulling zijn op ijs of sorbet, huisvrouwen bakken kersentaartjes en cakes.

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Herinnering aan Sacharov

Middellate universele variëteit. De boom is middelgroot, de kroon is piramidaal, dicht. Vruchten zijn ovaal, wegen 3 g, schil van gemiddelde dikte, donkerrood. Het vruchtvlees is mals en sappig, zoet met een rijk aroma. De steel is dun, de scheiding is halfdroog. Ras Pamyat Sakharova is winterhard, licht aangetast door coccomycose en is universeel toepasbaar. De voordelen van kersen omvatten ook goede transporteerbaarheid, gedeeltelijke zelfvruchtbaarheid en vroege volwassenheid.

Ter nagedachtenis aan Yenikeev

Een vroegrijpe variëteit is droogtebestendig en winterhard, de bomen beginnen vruchten af ​​te werpen in het vierde jaar na het planten. Bladeren zijn groot, donkergroen, kroon van gemiddelde dichtheid. De vruchten zijn eendimensionaal, het gewicht van één is 4-5 g, de kleur is donkerrood of bordeauxrood. Het vruchtvlees is sappig en mals, de smaak is zoet met een licht aangenaam zuur. De bessen rijpen samen, verkruimelen of barsten niet. Ze onderscheiden zich door transporteerbare eigenschappen die bij het koken worden gebruikt. Kersenbloesems zijn bestand tegen voorjaarsvorst, de boom verdraagt ​​droogte en hitte.

Laat

De late oogst rijpt eind juli - begin augustus. Kersen worden geteeld voor verkoop of verwerking, late rassen verdragen transport over lange afstanden goed, scheuren niet op de weg, behouden hun smaak en presentatie.

Jeugd

De beste kersensoorten voor centraal Rusland
Jeugd

Molodezhnaya behoort tot de midden late variëteiten, maar geeft in de meeste regio's van centraal Rusland pas in augustus een oogst. De voordelen van de variëteit zijn zelfvruchtbaarheid, veelzijdigheid, kleine omvang van de boom. De jeugd past zelfs in een compact tuinperceel, omdat het weinig ruimte in beslag neemt.

Verspreidingskroon, gemiddelde dichtheid. De bessen zijn breedrond, wegen 4-5 g, rijke bordeauxrode kleur, dunne steel. De smaak is zoetzuur en sappig, het vruchtvlees is zacht en dicht. De steen is rond, middelgroot, gemakkelijk te scheiden van het vruchtvlees. Aromatische jam wordt gemaakt van bessen of ingevroren in de vriezer voor de winter.

Lotova

De bomen zijn krachtig met een spreidende en dichte kroon. Met de leeftijd wordt ze hangend. Het ras wordt niet aangetast door vruchtrot, is resistent tegen coccomycose, verdraagt ​​droogte en is zelfvruchtbaar. Bessengewicht - 4-5 g, tonvormig. De korst is kastanjebruin, met een zwarte tint. De schil is stevig, glanzend. De steel is lang, het vlees is donkerrood, aangenaam. De smaak is zoet en zuur, harmonieus. De steen is langwerpig, groot.

Aandacht! Om de groei te stimuleren, gebruiken zomerbewoners minerale en organische meststoffen. Superfosfaat, ammoniumnitraat, ureum, toortsinfusie, Nitrofoska en mest worden aan de grond toegevoegd. Besteed 2-3 per seizoen voedingna de boom overvloedig water te hebben gegeven bij kamertemperatuur. Nadat de grond is losgemaakt en bemest.

Vroeg

De vroege kersen rijpen in juni. De vruchten worden vers geoogst en gegeten, maar ook ingevroren of gedroogd voor de winter. Qua smaak doen vroegrijpe kersen niet onder voor late variëteiten, het vruchtvlees is aangenaam van smaak, aromatisch.

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Aphrodite

De Aphrodite-kers wordt geoogst van 10-15 juni. De boom is van gemiddelde hoogte, de kroon is rond. De vruchten zijn donkerrood, de schil is dicht, glanzend. De vorm van de bessen is platrond, het vlees is bordeauxrood, dicht. Het gewicht van een vrucht is ongeveer 6 gram De smaak is aromatisch, zoet met een lichte zuurheid. Aphrodite is bestand tegen droogte en vorst, geschikt voor verwerking en verse consumptie. Beoordeling proefcijfer - 4,8 punten.

Crimson

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Gedeeltelijk zelfvruchtbare variëteit van kersen Bagryanaya is universeel in gebruik. De boom is compact, 2 m hoog, de kroon is samengedrukt, rond. Bessengewicht - ongeveer 4 g, ronde vorm, rood-bordeauxrode kleur. De smaak is zoetzuur, verfrissend, het vruchtvlees is stevig en sappig. Het kleine bot is gemakkelijk te scheiden van de pulp. Tijdens het seizoen wordt tot 6 kg van het gewas uit de boom geoogst. Verzamel de Crimson in de twintigste juni.

De beste laagblijvende kersenrassen voor centraal Rusland

Laagblijvende (dwerg) bomen zien eruit als struiken - lage planten met een compacte kroon zullen de tuin versieren. Zomerbewoners planten laagblijvende variëteiten niet alleen voor de oogst, maar ook voor decoratieve doeleinden - voor het modelleren van een tuin of het maken van een haag.

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Antraciet

Middelmatige late kersensoort Antraciet is pretentieloos in de zorg. De boom is bossig, de kroon spreidt zich uit. Het gewicht van een kers is 4 g, de vorm is rond-hartvormig. De huid is kastanjebruin gekleurd. Pulp van gemiddelde dichtheid, donkerrode kleur. De smaak van bessen is zoet en zuur, aangenaam. Gebruik antraciet voor oogsten en invriezen in de winter. Ook worden uit de voordelen gedeeltelijke zelfvruchtbaarheid en weerstand tegen vorst onderscheiden. Geoogst op 16-23 juli. Als de bewaarregels worden nageleefd, is de houdbaarheid van antraciet 45 dagen.

Mtsenskaya

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

Een technische variëteit van middellate rijping. De boom is ondermaats met een ovaal-ronde spreidkroon. Mtsensk snelgroeiend - zomerbewoners oogsten 3-4 jaar later landen... De bladeren zijn dof, donkergroen, middelgroot. De vruchten zijn rond en eendimensionaal, de kleur is rood. Bessengewicht - 3-4 g, zoetzure smaak. De variëteit is resistent tegen virale ziekten, verdraagt ​​een lange afwezigheid van water en warm weer. Bessen trekken tuinders aan met een smakelijke lentelook.

Octaaf

Middelvroege winterharde variëteit voor teelt in centraal Rusland. Octave wordt gewaardeerd om zijn immuniteit tegen coccomycose en moniliose, gedeeltelijke zelfvruchtbaarheid, hoge en stabiele opbrengst. De kroon is compact, maar dicht, dus worden bomen geplant voor decoratieve doeleinden. Vruchten zijn platrond, wegen 4-5 g, bordeauxrode schil, glanzend. De scheiding van de steel is droog, de kleine steen is gemakkelijk te scheiden van het vruchtvlees. De kers heeft een zoete en delicate smaak, met een lichte zuurheid en een aangename zure nasmaak.

Aandacht! De rijpheid van kersen wordt bepaald door het uiterlijk van de vruchten: ze worden elastisch, krijgen een kleur die kenmerkend is voor de variëteit. Voor opslag en transport wordt het aanbevolen om bessen te plukken 5-7 dagen voor volledige rijping. De kers rijpt vanzelf.

Gevolgtrekking

Van zelfvruchtbare variëteiten onderscheiden Amorel-roze en Lyubskaya-kersen zich - ze onderscheiden zich door hun pretentieloosheid in de zorgvereisen geen speciale agrotechnische kennis en vaardigheden. Van de snoepjes - Herinnering aan Sacharov en Herinnering aan Yenikeev. Hun aangename en aromatische pulp zal zowel volwassenen als kinderen aanspreken. Dwergvariëteiten zijn ook populair - Anthracitovaya, Oktava, Mtsenskaya. Kleine bossige bomen nemen weinig ruimte in op de site en versieren deze met hun uiterlijk.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen