Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleinden

Correcte herfstvoeding van kersen is een garantie voor een rijke oogst voor het volgende seizoen. Het belangrijkste bij deze procedure is om het voedingsmengsel tijdig toe te voegen.

Hoe u op de juiste manier voedt, hoe u kersen voedt in augustus en september - alleen relevante tips en trucs.

Wat kersen nodig hebben in de herfst

Alle steenfruitbomen putten de grond uit en zuigen er stikstof, fosfor en kalium uit. Sporenelementen worden actief weggespoeld door smelt- en regenwater. Bij een tekort aan voedingsstoffen vertraagt ​​de groei en ontwikkeling van de boom, neemt de kwaliteit van de vruchtvorming af en neemt de kwetsbaarheid voor ziekten en plagen toe.

Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleindenOm de voorraad nuttige micro-elementen aan te vullen, is herfstvoeding van kersen vereist. Bijkomende voordelen van de procedure - verhoogde vorstbestendigheid voor de komende winter, de basis leggen voor de toekomstige oogst.

Referentie. Cherry is een pretentieloze en winterharde plant. Gebruik voor het voeren meststoffen en mengsels. De enige regel is de afwezigheid van stikstof in de samenstelling. Het element activeert groeiprocessen, vermindert de winterhardheid van de cultuur.

Voorwaarden voor het maken van herfstverbanden

Kenmerken van de kersenboom - vroege vruchtvorming, snel einde van het groeiseizoen, vroege winterslaap. Topdressing wordt in het vroege najaar aangebracht. Een latere procedure zal niet effectief zijn, omdat de voedingsstoffen geen tijd hebben om te worden opgenomen en de kers al in een slapende toestand gaat.

De exacte data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden in de regio. Na voltooiing van de vruchtzetting worden 3-4 weken verwacht (tijd om de beweging van sappen te stoppen), waarna meststoffen worden aangebracht.

Data variëren: van eind augustus voor noordelijke streken met korte zomers tot begin oktober voor het zuiden. Voor regio's met een gematigd klimaat begint de voedingsprocedure begin september en is deze voltooid door 21-25.

Het is interessant:

Hoe komkommers te voeren met een toorts.

Welke soorten verbanden kunnen het beste worden gebruikt bij het planten van aardappelen.

Voerkalender per maand

Maand doel Topdressing
augustus De geleidelijke voorbereiding van de fruitboom voor de winter begint. Stikstofmeststoffen zijn uitgesloten van toegestane meststoffen. In augustus brengen ze azophoska, diammofoska binnen.
september Vruchtvorming is voltooid. Actieve bereiding van kersen voor koud weer. Nadruk op kalium-fosfor-mengsels. Kaliummonofosfaat, superfosfaat en analogen worden gebruikt. Het mengsel wordt losgemaakt of in de gaten aangebracht.
oktober november Preventie en eliminatie van tuinparasieten. Na de eerste nachtvorst worden de kersen besproeid met een ureumoplossing - 500-700 g per 10 liter water.

Soorten herfstverbanden voor kersen

Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleinden

Voor kersen worden standaardtypes en voerschema's gebruikt. Ze verschillen in de applicatietechniek en de gebruikte middelen:

 1. Wortel. Het mengsel wordt strikt op de wortel aangebracht, gecombineerd met water geven. Dit type omvat minerale meststoffen en eventueel organisch materiaal (humus, vogelpoep, compost).
 2. Bladdressing of sproeien. Meestal uitgevoerd tijdens de bloei en nadat de bloemen eraf zijn gevallen. In de herfst wordt dit type verband aanbevolen om ijzertekort te compenseren. Er wordt ijzersulfaat gebruikt (3 eetlepels per 10 liter water). De procedure wordt uitgevoerd na de eerste nachtvorst.

Meststoffen

Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleinden

Het belangrijkste criterium waarmee meststoffen van elkaar worden onderscheiden, is de samenstelling. Op basis van deze eigenschap worden de mengsels onderverdeeld in organisch, mineraal en gecombineerd.

Voor het voeren van kersen in de herfst is het gebruik van alle soorten toegestaan, behalve stikstofhoudende:

 1. Biologisch. Toegestaan ​​voor kersenbomen ouder dan 4 jaar. De eerste meest populaire in deze groep zijn kippenuitwerpselen. Vervolgens komt compost, verrotte mest, turf, zaagsel.
 2. Mineraal. De beste opties voor kersen in de herfst zijn complexe fosfor- of kaliummengsels: superfosfaat, kaliumsulfaat, kaliumchloride, fosfaatgesteente.
 3. Evenwichtig - meststoffen, die verschillende elementen bevatten. Een voorbeeld voor kersen is nitroammofoska.

De beste meststoffen voor kersen in de herfst

Zowel biologische als minerale soorten worden gebruikt als herfstvoeding. De enige regel is verplichte afwisseling: als in de lente organisch materiaal werd geïntroduceerd, worden in de herfst minerale samenstellingen gebruikt.

Klaar geld

Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleinden

Lijst met populaire en effectieve medicijnen:

 • "AgroMag BOR" - 20-25 g per 1 m² oppervlakte;
 • "Plantafol" - 15-25 ml van het werkmengsel per 1 m²;
 • "Fertika Autumn" - 30-40 g per 1 m², dubbele verwerking is vereist;
 • "Baikal EM-1" - 100 ml per 10 liter water, in de buurt van de stamcirkel - 3 liter vloeistof;
 • "Novofert Universal" - 20 g per 10 liter water.

Verbindingen met minerale meststoffen zullen ook effectief zijn:

 1. 2 eetlepels. l. kaliumchloride op 1 m² land onder de stamcirkel. Het poeder wordt gelijkmatig over het hele gebied verdeeld.
 2. 300 g superfosfaat en 180 g kaliumchloride in de stamcirkel van een kers.
 3. 3 eetl. l. superfosfaat en 2 el. l. kaliumsulfaat per 10 liter water. De snelheid van vloeibare bemesting voor een jonge boom is 8 liter, voor een volwassen kers - 15 liter.

Volksrecepten

In de tabel worden populaire volksrecepten voor kersen gepresenteerd.

Ingrediënten Voorbereiding en toepassing
Kippenuitwerpselen Neem 1-1,5 kg grondstoffen voor 4 liter water. Meng, laat 2 dagen fermenteren. Breng vervolgens het volume op 10 liter, roer goed door.

Giet in de stamcirkel van 5 tot 7 liter afgewerkte grondstoffen, afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de kers.

Compost Niet mengen met water, omdat dit in ammoniumnitraat verandert. Voor kersen tot 7 jaar - 1,5-2 kg per 1 m² van de zone nabij de stam, voor oudere bomen - 2,5-3 kg.
Houtas 0,5-1 kg per 1 m² grond. Voor volwassen bomen is in totaal ongeveer 1,5 kg as nodig. Inbeddingsdiepte - 10 cm.
Verpletterde eierschaal 1-2 eetl. l. voor 1 m² alvorens het land onder de kers te graven.

Het doel van de toepassing is om de bodem te verrijken met calcium, om een ​​overmatige zuurgraad te verminderen.

Verpletterd krijt Verdeel 1-1,5 kg gelijkmatig rond de buitenomtrek van de kersenboom.

Een andere optie is om het krijt met water te mengen tot je een vloeibare chatterbox krijgt, over de kers in een cirkel gieten.

Zaagsel Ze maken de grond los, nemen overtollig vocht op. Het wordt gebruikt in de vorm van mulch - in de herfst wordt een "kussen" gemaakt van zaagsel van 3-5 cm dik rond de kers.

Hoe kersen correct te bemesten in de herfst

Er zijn verschillende universele regels voor het voeren. Volg het algoritme en voer alle acties zorgvuldig en zorgvuldig uit. Alleen met de juiste procedure krijgen kersen het maximum aan voedingsstoffen.

Gedurende 1-2 dagen voor het voeren is overvloedig water geven vereist. Water zal micro-organismen in de bodem "doen herleven". 5-6 emmers water worden onder elke kers gegoten (3-6 jaar oud), voor oudere bomen - 8-10 emmers.

Stap voor stap instructie:Regels voor het voeren van kersen in de herfst en de selectie van de beste meststoffen voor deze doeleinden

 1. Verwijder gedroogde en beschadigde takken, verwijder onkruid uit de stamcirkel.
 2. Maak de grond in de stamcirkel los. Ze werken heel voorzichtig met een hakmolen, aangezien de wortels van de kers hoog zijn.
 3. Kunstmest aanbrengen. Bestrooi gelijkmatig of giet de oplossing in een cirkel.
 4. Maak de grond los, bedek de boomstamcirkel met mulch. Het gebruik van zaagsel wordt aanbevolen.

Kenmerken van herfstvoeding per regio

De algemene principes zijn van toepassing op alle regio's. Op een bepaald gebied verschilt alleen de timing van het werk. Ook worden aanpassingen gemaakt door de specifieke kenmerken van de bodem - vruchtbaarheid en zuurgraad.

In de regio Moskou hebben arme zode-podzolische of podzolische soorten de overhand. Een uitzondering vormt het zuiden van de regio, waar het land vruchtbaar is.Voor stabiele groei en vruchtzetting is herfstbemesting van kersen vereist. Het mengsel wordt in het tweede decennium van september binnengebracht, als de herfst warm is - begin oktober. Als topdressing worden hier meestal gekochte mineraalmengsels gebruikt.

De middelste baan, de Oeral - plaatsen waar verschillende soorten grond worden gevonden, maar ze worden niet allemaal als zeer vruchtbaar beschouwd. De optimale tijd voor het voeren is de eerste dagen van september, aangezien in oktober de eerste nachtvorst al mogelijk is.

Door de klimatologische omstandigheden in Siberië kunnen slechts een paar soorten kersen worden verbouwd. Meestal zijn dit vroege rassen en dwergbomen met verhoogde vorstbestendigheid. Hun kenmerken zijn de snelle voltooiing van de vruchtlichamen en de vroege periode van "winterslaap". Ze beginnen in augustus met het voeren van kersen in Siberië en zijn tegen het einde van de zomer klaar met al het werk.

Lees ook:

Meststoffen voor wintertarwe: hoe te voeren in de herfst.

Folkmedicijnen voor een betere oogst van komkommers.

Hoe tomatenzaailingen te voeren, zodat er dikke stengels zijn.

Gevolgtrekking

Het voeren van kersen in de herfst is een van de verplichte seizoensgebeurtenissen voor gewasverzorging. De timing voor het maken van de mengsels is anders: van augustus tot oktober. De exacte data zijn afhankelijk van de klimatologische omstandigheden in de groeiregio.

In de herfst worden kersen gevoerd met elke voedingssamenstelling, behalve stikstofhoudende. Kant-en-klare winkelbereidingen, minerale of organische mengsels worden in de stamcirkel gebracht. Topdressing wordt uitgevoerd na de voorbereidende voorbereiding van de boom - sanitair snoeien (eliminatie van gedroogde delen), verwijdering van onkruid en overvloedig water geven.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen