Populaire meloen "Kolkhoznitsa": caloriegehalte, voordelen en schade aan het lichaam

Meloen wordt gedefinieerd als een pseudo-bes uit de pompoenfamilie en het komkommergeslacht. De lengte van fruit in sommige zuidelijke variëteiten kan 2 m bereiken en het gewicht van individuele exemplaren bereikt 20 kg.

In ons klimaat kunnen dergelijke reuzen echter niet worden gekweekt, en er zijn slechts twee populaire variëteiten. We zullen je in dit artikel over een van hen vertellen - de Kolkhoz Woman-meloen, zijn onderscheidende kenmerken en nuttige eigenschappen.

Beschrijving van de variëteit Kolkhoznitsa

Meloen Kolkhoz-vrouw is een favoriete variëteit van tuinders in bijna alle regio's van ons land (met uitzondering van het noorden en noordwesten). Ze begonnen het te laten groeien in 1939.

Een middenrijpe collectieve boer geeft zelfs in een korte en niet te warme zomer een zoete oogst.... De kleine vruchten (met een gewicht van 0,7 tot 1,4 kg) rijpen in 78-96 dagen. De vorm is bolvormig, met een gemiddelde diameter van 15-20 cm.

Populaire meloen Kolkhoz-vrouw: caloriegehalte, voordelen en nadelen voor het lichaam

De korst is van gemiddelde dikte, heldergeel van kleur, maar kan oranje met een groene tint zijn. Het oppervlak van de schil is meestal glad, soms bedekt met een grof gaas.

Vruchten die in warme streken worden gekweekt, hebben een erg zoet vruchtvlees... Bij koeler weer of schaduw slaan meloenen echter minder suiker op.

Chemische samenstelling, vitamines

Het product bevat vitamine A, E, C, PP, B-vitamines, bètacaroteen. Verschillende plakjes meloen dekken de dagelijkse behoefte aan kalium, silicium en voorzien het lichaam ook van natrium, magnesium, fosfor, jodium, ijzer, mangaan, calcium en zink.

100 g sappige lekkernijen bevatten 0,59 g eiwitten, 0,22 g vet, 7,40 g koolhydraten.

Calorie-inhoud

De collectieve boer is een van de caloriearme en dieetvarianten meloen cultuur.

Het caloriegehalte van de Kolkhoz Woman-meloen varieert van 31 tot 35 calorieën per 100 gram, afhankelijk van het suikergehalte.

Gunstige eigenschappen

Meloenvruchten zijn niet alleen lekker en aromatisch, maar ook gezond.

Populaire meloen Kolkhoz-vrouw: caloriegehalte, voordelen en nadelen voor het lichaamHier zijn slechts verschillende redenen waarom meloen zeker in uw dieet moet komen:

 • zoet fruit bevredigt perfect honger en dorst;
 • regelmatige consumptie van meloen verbetert de spijsvertering, reinigt de darmen en voorkomt constipatie;
 • vitaminesamenstelling versterkt het immuunsysteem, helpt haar en nagels te herstellen, verbetert het geheugen;
 • normaliseert het zenuwstelsel, helpt stress te bestrijden;
 • ideaal om overgewicht te bestrijden;
 • bevordert het herstel van lever- en hart- en vaatziekten.

Meloen kun je het beste tussendoor eten. - dus het zal maximaal voordeel opleveren.

Andere meloenvariëteiten:

Oezbeekse herfstmeloen "Babushka"

Zoete en geurige Oezbeekse meloen "Gulyabi"

De meest populaire en geliefde meloen "Torpedo"

Hoe een meloenvariëteit Kolkhoznitsa te laten groeien

Om in augustus een rijpe oogst van de Collectieve boer te krijgen, begint het zaaien uiterlijk eerste helft mei. Meloenzaden kunnen direct in de grond (in de zuidelijke regio's) of voor zaailingen worden geplant. Met de zaailingsmethode begint het zaaien in april.

Geschikte temperatuur voor het opkomen van spruiten en verdere groei van de cultuur: + 25⁰C… +30 ⁰C.

Het bewateringsregime is afhankelijk van de leeftijd van de plant en de weersomstandigheden.... Tijdens de periode van actieve groei krijgen ze vaak water, zodat het tuinbed altijd nat is en de volwassen planten eenmaal per week.

Het wordt aanbevolen om elke 14 dagen meloenen en kalebassen te voeren.... De eerste voeding is twee weken na ontkieming.

Onder een foliebedekking (in een kas) moeten bloemen handmatig worden bestoven.

Populaire meloen Kolkhoz-vrouw: caloriegehalte, voordelen en nadelen voor het lichaam

Bij het kweken van een collectieve boer is dit het belangrijkste:

 • plant op tijd zodat het gewas de tijd heeft om te rijpen voor een koudegolf;
 • beschermen tegen ziekten door preventief sproeien;
 • vorm struiken in de tijd, normaliseer de oogst;
 • bedek planten bij koud weer.

Hoe je een rijpe en zoete kolchoz-vrouw kiest in een winkel of markt

Het is vrij eenvoudig om een ​​sappig en aromatisch product te kiezenals je weet waar je op moet letten.

Belangrijk! Het wordt niet aanbevolen om meloenen te kopen in de buurt van snelwegen en in tenten in de buurt van drukke wegen, een dergelijk product verzamelt uitlaatgassen.

Populaire meloen Kolkhoz-vrouw: caloriegehalte, voordelen en nadelen voor het lichaamOm te beginnen wordt de geselecteerde kopie in de hand genomen en inspecteer op scheuren, donkere vlekken en deuken... Controleer dan of het fruit een smaak heeft. Als er een zoete geur is (vanille, peer, honing), dan is de meloen rijp, als de geur grasachtig is, dan nee.

Het is ook logisch om de schil te deppen rijp exemplaar het geluid zal dof zijn.

Om erachter te komen of het product overrijp is, wordt het met de hand aangedrukt. Als de schil enigszins veerkrachtig is en zelfs kleine deukjes uit de hand er niet op blijven zitten, is de groente niet overrijp.

Kies rationeel middelgrote vruchten, aangezien ze hoogstwaarschijnlijk niet gevuld zijn met chemicaliën (in tegenstelling tot de grootste kolchozvrouwen). Om dezelfde reden moet u een meloenoogst niet eerder dan augustus kopen.

Lees ook:

Amal-meloenhybride smaakt heerlijk en is ziekteresistent

Herziening van de zoete en sappige variëteit van meloen "Slavia"

Meloen kolchozvrouw voor gewichtsverlies

De rijpingsperiode van meloenen en kalebassen - augustus en september - is de beste tijd om slanker te worden.

Het wordt aanbevolen om 1 vastendag per week te regelen... Eet hiervoor 3-4 keer per dag 0,3-0,5 kg meloenpulp. Als u dergelijke dagen meerdere weken achter elkaar heeft, zal 6 kg onnodig gewicht in slechts een maand verdwijnen.

Meloen van deze variëteit geweldig voor een kort monodieet... Bovendien helpt het om af te zien van calorierijke en ongezonde desserts.

Om de gezondheid te behouden het vasthouden aan een monodieet wordt aanbevolen voor één of twee dagen... Het wordt langer gevaarlijk - het lichaam heeft een tekort aan eiwitten en vetten.

Populaire meloen Kolkhoz-vrouw: caloriegehalte, voordelen en nadelen voor het lichaam

Consumeer 1,5 kg zoete pulp per dag voor 6 maaltijden, drink ook 1-2 liter water en 0,5 liter groene thee (zonder suiker).

Belangrijk! Tussen het eten van een geurige valse bes kun je water of thee drinken. In dit geval is het de moeite waard om het diuretisch effect te onthouden en de meloen niet vlak voor het slapengaan te eten.

Meloen dieet relatief zuinig, is niet schadelijk voor de gezondheid en stelt u in staat om met 1 kg per dag af te vallen... Naast de voordelen van afvallen, heeft het een goed effect op veel vitale functies van het lichaam.

Schade en contra-indicaties

Het eten van meloen als dessert na de maaltijd kan schadelijk zijn voor het lichaam... Dit product is onverenigbaar met andere voedingsmiddelen, vooral melk, honing en alcohol.

Je kunt meloenen en kalebassen slechts twee uur na de hoofdmaaltijd eten. Als deze regel niet wordt gevolgd, wordt een persoon bedreigd met misselijkheid, diarree en winderigheid.

Aandacht! Je kunt niet veel meloenpulp eten voor gastro-intestinale aandoeningen. Bij diabetes mellitus wordt het als veilig beschouwd om 100-200 g meloen per dag te consumeren. Artsen verbieden het meloenendieet voor vrouwen die borstvoeding geven om stoelgangstoornissen bij het kind te voorkomen.

Gevolgtrekking

Als er geen contra-indicaties zijn, kunt u vanaf augustus veilig genieten van de delicate vruchten van de meloen. Melon Kolkhoz Woman zal perfect mensen helpen die ervan dromen om veilig en gemakkelijk af te vallen.

Als je de meloen 2 uur na het eten in kleine porties consumeert, zullen de vruchten er alleen maar beter van worden.

2 commentaar
 1. Avatar
  lermontov

  Bedankt voor de aanbevelingen.

  • Andrey Palych
   Andrey Palych

   Kom alstublieft nog eens.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen