De Amal-meloenhybride, geliefd bij zomerbewoners, smaakt heerlijk en is resistent tegen ziekten

Meloen Amal f1 behoort tot hybriden, gefokt door Franse fokkers. Dankzij zijn uitstekende smaak is de cultuur populair geworden in Rusland en de GOS-landen. Meloenen onderscheiden zich door hun aantrekkelijke presentatie en stabiele opbrengst.

In het artikel zullen we nader bekijken wat een hybride is en hoe u een rijk gewas op uw site kunt kweken.

Meloen beschrijving

Rijpt meloen 60-70 dagen nadat de eerste scheuten verschijnen. Het wordt aanbevolen om Amal in centraal Rusland te laten groeien, de cultuur op een zaailingenmanier te planten.

Onderscheidende kenmerken

De plant verspreidt zich over de grond, de zwepen zijn lang, het wortelstelsel is krachtig en ontwikkeld. De hybride heeft een sterke immuniteit tegen ziekten en plagen, maar is grillig in zorg en groeiomstandigheden.

Vruchteigenschappen en opbrengst

De vruchten zijn ovaal, langwerpig. De kleur is honinggeel, de schil is dicht, waardoor de vruchten lang houdbaar zijn. Gewicht varieert van 2 tot 4 kg.

Het vruchtvlees is romig, sappig en zoet, met een sterk aroma. Vanaf 1 m2 m zomerbewoners verzamelen 7 tot 13 kg gewassen.

Een favoriet van zomerbewoners, Amal-meloenhybride smaakt heerlijk en is resistent tegen ziekten

Hoe u deze variëteit zelf kunt kweken

Amal wordt gekweekt in kassen of in de volle grond. Zaailingen worden eind maart geprepareerd; ze worden half mei op de site geplant.

Zaailingen voorbereiden en laten groeien

Voor zaailingen is een container vereist. Plastic dozen met afvoergaten en een pallet zijn voldoende. De grond wordt in de container gegoten, groeven worden 1 cm diep gemaakt. 2-3 zaden worden in elk geplaatst, besprenkeld met aarde en bewaterd met warm water. De container wordt op een warme en lichte plaats geplaatst.

Belangrijk! Voor het planten worden zaden gedesinfecteerd. Het materiaal wordt een half uur gedrenkt in een oplossing van kaliumpermanganaat of in Bordeaux-vloeistof. Daarna worden ze eruit gehaald en gedroogd op een schone handdoek. Het wordt aanbevolen om de zaailingengrond te desinfecteren - plaats deze een dag in de vriezer. Lage temperaturen vernietigen gevaarlijke schimmels, bacteriën en insectenlarven.

Zorg voor zaailingen bestaat uit tijdig water geven en voeren. Geef de zaailingen elke 5 dagen water. Het is belangrijk om wateroverlast van de aarde te voorkomen, dit zal leiden tot de ontwikkeling van schimmels en infecties. Voor bemesting worden vloeibare organische stof en minerale complexen gebruikt - kippenmest, superfosfaat, gist, brandnetelinfusie. Topdressing wordt elke 15 dagen aangebracht.

Groeien in fasen en zorg

Amal wordt geplant op bodems met een lage zuurgraad. De landerijen moeten op een zonnige en rustige plek worden geplaatst. Voor betrouwbaarheid is de grond kalk vóór het planten - er wordt een mengsel van droge kalk en houtas toegevoegd. Deze samenstelling vermindert de zuurgraad en maakt de bodem voedzamer voor de ontwikkeling van planten. De afstand tussen de groeven is niet minder dan 70 cm, zaailingen worden in elk geplaatst en rond besprenkeld met de grond, bewaterd.Een favoriet van zomerbewoners, Amal-meloenhybride smaakt heerlijk en is resistent tegen ziekten

De opbrengst is afhankelijk van het irrigatie- en voedingsregime. Geef de plant 's morgens of' s avonds water met warm water. De straal is gericht op de wortel, water mag niet op de stengel of bladeren vallen. Het interval tussen water geven is 5-7 dagen.

Gebruik tijdens de groeiperiode tweemaal een aftreksel van brandnetel of as in plaats van water... Het versterkt de immuniteit van de plant, ontwikkelt wortels en stengels. Het water geven wordt twee weken voor het oogsten gestopt.

Voor voeding worden organische stoffen en mineralen afgewisseld. De vruchtontwikkeling wordt gunstig beïnvloed door de mineraalcomplexen "Zdraven", "Magic Leica", evenals as, ammoniumnitraat, ureum, mest, humus.Tijdens de groeiperiode wordt Amal 3-4 keer gevoerd. Voor een betere assimilatie worden meststoffen aangebracht vóór het besproeien.

Kenmerken van teelt en mogelijke moeilijkheden

Meloenbedden hebben regelmatig wieden nodig. De grond wordt één keer per week losgemaakt, de procedure voedt de wortels met zuurstof, de grond wordt lichter. De diepte van het losmaken is niet meer dan 5 cm Samen met het losmaken wordt onkruid verwijderd - winde, klis, brandnetel. Ze houden het licht tegen en voorkomen dat de plant zich normaal ontwikkelt. Trechters en harken worden gebruikt om te wieden.

Belangrijk! Om een ​​rijke oogst te krijgen, knijpt u de plant en laat u een hoofdstam en 2-3 zijstammen achter, de rest van de scheuten wordt verwijderd. Als de procedure niet op tijd wordt uitgevoerd, worden er veel kleine vruchten gevormd. Er is niet genoeg kracht voor iedereen om zich te ontwikkelen. Als de vruchten groot en groot rijp zijn, wordt er een steun van steen of hout voor gebouwd. Meloenen mogen niet op de grond liggen, dit leidt tot rot.

Voor een gezonde ontwikkeling van planten wordt de hoeveelheid toegediende minerale meststoffen gecontroleerd. Een overvloed aan fosfor of stikstof leidt tot verwelking van de struiken, dus het wordt aanbevolen om de datum en hoeveelheid van de voeding te noteren. Wissel minerale meststoffen af ​​met organische om negatieve gevolgen te voorkomen.

Ziekten en plagen

Meloen wordt niet langer dan twee jaar op rij op één plek geplant. De beste voorlopers voor een hybride zijn kool, groenten en peulvruchten.

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en onjuiste zorg wordt de hybride ziek met virale en infectieziekten en verschijnen er ongedierte. Ziekten ontstaan ​​ook door het niet naleven van de regels voor vruchtwisseling.

  1. Echte meeldauw verschijnt als een witte laag op bladeren en stengels. De oorzaak van infectie is vochtigheid, niet-naleving van regels voor vruchtwisseling, verontreinigde grond. Voor profylaxe worden de struiken besproeid met melkserum, voor de behandeling gebruiken ze Quadris-preparaten of een oplossing van kopersulfaat.
  2. Wortelrot verschijnt op bedden met onkruid, komt voor in regenachtige en hete zomers. De basis van de stengel is bedekt met een grijze bloei, de plant verdort, de vruchten zijn misvormd. Voor de behandeling worden de bedden besprenkeld met droge as.
  3. Meloenbladluis komt voor in de bedden dichter bij de vruchtperiode. Muggen worden aangetrokken door de zoete geur van de vrucht, en de insecten verzamelen zich op de bladeren en voeden zich met het sap. Voor de behandeling wordt sproeien met jodium of kruideninfusie gebruikt.
  4. Spintmijt treft zowel jonge planten als volwassen struiken. Het ongedierte omhult de stengels en bladeren met spinnenwebben en neemt vitamines uit de meloen voor ontwikkeling. Weg met de spintmijt met behulp van "Iskra", gebruik Bordeaux-vloeistof ter preventie.

Oogsten en aanbrengen van het gewas

Oogst zo snel mogelijk rijpen. Rijpe meloen krijgt een aantrekkelijke gele kleur, de schil wordt stevig en dicht. Een aangenaam snoepje komt van het fruit geur, de steel verdroogt.

Als er een sterk geprononceerd gaas op het oppervlak van de meloen zit, wordt het onmiddellijk voor voedsel gebruikt of verwerkt. Als het gaas slecht tot uitdrukking komt, is zo'n gewas geschikt voor langere opslag... Veeg hiervoor de meloenen af ​​met een droge doek en leg ze in een droge kelder of kelder.

Meloenen maken heerlijke snacks: jam, storingen, fruitmanden. Het vruchtvlees is zoet en aromatisch, harmonieus gecombineerd met honing, citroen, banaan, munt. Ze maken cocktails, smoothies en compotes van meloenen.

Interessant! Gebruik meloenblokjes om zeevruchtensalade te maken. Neem hiervoor garnalen, basilicum, zwarte peper en wijnazijn. Het resultaat is een pittig en origineel gerecht.

Een favoriet van zomerbewoners, Amal-meloenhybride smaakt heerlijk en is resistent tegen ziekten

Voor- en nadelen van de variëteit

Van de tekortkomingen wordt opgemerkt dat de hybride veeleisend is voor het regime van licht en warmte, verzorging en aangebrachte verbanden. Het is alleen mogelijk om een ​​rijke oogst te krijgen als alle agrotechnische regels worden nageleefd.

De pluspunten van de variëteit zijn onder meer:

  • opbrengst;
  • smaak;
  • commerciële kwaliteiten;
  • kwaliteit behouden;
  • veelzijdigheid in toepassing.

Beoordelingen

De Amal-hybride is bekend bij tuinders over de hele wereld. Hier zijn een paar recensies van Russische zomerbewoners over de oogst:Een favoriet van zomerbewoners, Amal-meloenhybride smaakt heerlijk en is resistent tegen ziekten

Polina, Moskou: «Meloenen worden sappig en geurig. Ik plant het in zaailingen, de opbrengst is stabiel. Afgelopen seizoen heb ik 7 grote en zware vruchten uit de tuin verzameld. Ik raad aan om te landen. "

Alexander, Oryol: "Ik hou van meloenen, vooral van grote. Ik hou van Amal, het vereist niet veel aandacht in zijn zorg. Ik raad aan om te planten volgens het zaaischema 50x70. Planten hebben brede bladeren, ze hebben vrije ruimte nodig. "

Ekaterina, Sotsji: “Ik heb vorig jaar Amal geplant. De oogst viel me tegen. Meloenen werden ziek van wortelrot en ontwikkelden zich slecht. Ik denk dat de reden zure grond is. "

Gevolgtrekking

De Amal-hybride onderscheidt zich door zijn smaak en aroma - tuinders bereiden er zoete gerechten en desserts van. De plant stelt hoge eisen aan de bodemgesteldheid en verzorging. Amal wordt geplant op losse en vruchtbare gronden, waarbij het irrigatie- en bemestingsregime nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Geoogst in augustus, wanneer de vruchten groot worden en een honinggele kleur krijgen. Sommige worden vers geconsumeerd, andere worden 1-2 maanden bewaard.

 

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen