Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt en waarom dit kan gebeuren

Het gebeurt zo dat gezonde kamperfoelie begint uit te drogen. Bladeren worden geel, vruchtlichamen nemen af, verschillende plagen en ziekten verschijnen. Laten we eens kijken waarom kamperfoelietakken drogen en hoe ermee om te gaan.

Waarom kamperfoelie opdroogt: mogelijke oorzaken

Er zijn veel redenen waarom kamperfoelie opdroogt. Tuinmannen stel de bron van schade vast door het verschijnen van bladeren, takken, fruit... Dit fenomeen verbergt grote problemen in de vorm van ongedierte en infecties.

Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt en waarom dit kan gebeuren

Ongunstige weersomstandigheden

Kamperfoelie verwijst naar pretentieloze planten, daarom verdraagt ​​het gemakkelijk warmte, vocht en winderig weer. Maar tijdens langdurige regenval wordt het wortelsysteem van de struik sterk uitgewassen... Er is een hoge luchtvochtigheid, wat leidt tot het verschijnen van echte meeldauw, rot.

Intense hitte zorgt ervoor dat de struik uitdroogt. Bladeren worden geel, de takken worden broos, het wortelstelsel krijgt niet de vereiste hoeveelheid vocht.

Zorgfouten

Beginners maken vaak fouten bij het water geven, voeding, snoeien... De struik geeft de voorkeur aan een normaal vochtige grond, dus krijgt hij 3-4 keer water gedurende het hele groeiseizoen.

Organische meststoffen worden alleen in de herfst of het vroege voorjaar aangebracht. In dit geval wordt stikstof gebruikt tijdens de smeltende sneeuw. Kalium en fosfor - in de herfst onder de wortel.

Aandacht! Veel tuinders vormen geen struik omdat ze deze activiteit zinloos vinden. Als de droge takken en bladeren echter niet worden verwijderd, verspreidt de infectie zich door de kamperfoelie.

Ziekten

Kamperfoelie wordt aangetast door drie schimmelziekten:

 1. Echte meeldauw. Tekenen - witte bloei op de bladeren, een aanzienlijke afname van de vruchtvorming, vervorming van de bladplaten, gevolgd door het drogen van de struik. De redenen zijn vocht, zaailingen in de buurt, onjuiste zorg, de aanwezigheid van oude vegetatie.
 2. Ramulariasis. Tekenen - bruine vlekken met een wit centrum, dikke witte bloei, gaten in de bladeren, een merkbare afname van de opbrengst, de dood van de struik. De redenen zijn vocht, plantenresten, zware grond.
 3. Roetzwam. Tekenen - zwarte roetvlekken, zwarte kleverige bloei, bladluizen, grote vlekken op de bladeren, er is geen rijping van bessen, de dood van de struik. De redenen zijn vocht, onkruid, bladluizen en onjuiste zorg.

Ongedierte

Kamperfoelie aangevallen door het volgende ongedierte:

 1. Bladrol. Het is niet de vlinder die de struik schaadt, maar de rups. Ze verdraaien de bladeren, vormen er een web op. Het ongedierte kan tot 80% van het gewas vernietigen.
 2. Kamperfoelie mijt. Hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat mijten verschijnen. Het trekt roetzwammen aan, zuigt de sappen uit de plant. De bladeren zijn vervormd en vallen eraf, en de vruchten ontwikkelen zich niet goed.
 3. Kamperfoelie bladluis... Een klein insect zuigt sappen op. De plant verdroogt, de bladeren worden geel. Insecten vernietigen het grootste deel van het gewas.

Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt en waarom dit kan gebeuren

Waarom droogt de zaailing?

Nadat ze op een nieuwe plaats zijn geplaatst, begint de zaailing uit te drogen en worden de bladeren geel. Dit komt door slechte verlichting, gebrek aan kunstmest... Een andere fout is het kiezen van de verkeerde zaailing. Kleine planten (tot 30 cm hoog) en te groot (vanaf 1,5 m) doen er lang over om wortel te schieten. Bovendien drogen de struiken onder slechte weersomstandigheden en slechte verzorging uit.

Referentie. Jonge boompjes die van gewetenloze verkopers worden gekocht, beginnen vaak scherp te verwelken. Dit komt door beschadiging, overmatig drogen van het wortelstelsel.Je moet de kamperfoelie zorgvuldig onderzoeken - deze moet gezonde groene bladeren en gladde scheuten hebben.

Rijpe struik

Gezonde volwassen struiken drogen uit door wortelschade... In een poging om een ​​luchtstroom naar het wortelsysteem te creëren door het los te maken, raakt de tuinman het per ongeluk aan. Een andere reden voor dit fenomeen is infectie en ziekte. Naast de meest voorkomende, raakt kamperfoelie geïnfecteerd:

 1. Monoliose. Er is een geleidelijke uitdroging van bladplaten, dan takken en scheuten. Zonder behandeling sterft de struik.
 2. Mozaïek. Het komt zelden voor, maar verder wordt het gevaarlijk voor de plant. Aangetaste kamperfoelie is moeilijk te genezen, dus wordt het opgegraven en verbrand.
 3. Roest. Deze ziekte vertraagt ​​de fotosynthese en verlaagt de opbrengst.

Onder invloed van ziekten verliest de struik zijn eigenschappen... Droogt geleidelijk op, bevriest in de winter, stopt met groeien, sterft volledig af.

Gedroogde takken van kamperfoelie

Dit komt door schade aan het wortelstelsel.... De tuinman schraapt per ongeluk de wortels tijdens het wieden en losmaken. Ook wordt het wortelstelsel vaak gegeten door knaagdieren.

Andere oorzaken zijn infectieziekten... Als ze niet tijdig worden geëlimineerd, sterft de struik volledig en infecteert hij naburige gewassen.

Bladeren drogen en worden bruin

Als de bladeren beginnen te drogen en bruin wordenis de invloed van klimatologische en agrotechnische factoren uitgesloten. Vaak zijn de oorzaken van dit fenomeen schimmelziekten. De belangrijkste schimmelpathogenen zijn cercosporiasis, echte meeldauw, ramulariasis, tuberculariosis en roest.

Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt en waarom dit kan gebeuren

Decoratieve kamperfoelie kamperfoelie droogt

Kamperfoelie kamperfoelie gebruikt voor het modelleren van zomerhuisjes. Het onderscheidt zich door zijn esthetische aantrekkingskracht en delicaat, aangenaam aroma. De struik is een wijnstok die elke steun vlecht.

Cultuur vereist tijdig snoeien... Een dergelijke hygiënische procedure sluit uitdroging van bladeren uit, schade aan de struik door ziekten. Deze variëteit is niet alleen ziek, maar wordt ook aangevallen door de rups van de vingervleugel-, bladworm- en schaalinsecten.

Referentie. Kamperfoelie verdroogt vaak door ziekten, plagen en ongepaste landbouwpraktijken. Als u de aanplant op de voet volgt, zorg dan voor en verwerk ze met "Fitolavin", "Gaupsin", "Gamair", dergelijke problemen doen zich niet voor.

Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt

Uitdroging leidt tot de uiteindelijke dood van de struik... Voor de volledige vernietiging van de focus van de infectie worden de verwijderde delen van de zieke struik zo ver mogelijk van de site verbrand.

Gezonde struiken worden eind april een keer bespoten 0,2% oplossing van "Fundazol". Bovendien wordt de site behandeld met "Fitosporin", "Trichodermin", "Mikosan". Los 2-3 theelepels op in 10 liter water. De resulterende samenstelling is geschikt voor irrigatie van 100 m2. m land.

Voor de bloei, tijdens de periode dat knoppen en vruchten verschijnen, na de oogst struiken worden besproeid met een oplossing van kopersulfaat. Verdun 100 g van de stof in 10 l water. De verwerking wordt vier keer per seizoen uitgevoerd.

Wat te doen als kamperfoelie in de tuin opdroogt en waarom dit kan gebeuren

Preventieve maatregelen

Ervaren tuinders zeggen: het is beter om te voorkomen dat de struiken uitdrogen dan om later naar strijdmethoden te zoeken. Dus nieuwelingen houd rekening met de volgende aanbevelingen:

 1. Behoud optimaal vocht onder de struik. Indicatoren - niet minder dan 75-80%. Maak hiervoor een mulchlaag van hooi of oude bladeren.
 2. Analyseer de site. Voordat een zaailing planten Kies in de volle grond een plaats waar geen knaagdieren en moedervlekken zijn. Anders beschadigen ze onmiddellijk het wortelstelsel.
 3. Uitvoeren tijdig snoeien... Verwijder gebroken, verschrompelde takken. Als de struik meer dan 15 jaar oud is, worden de langste en oudste takken afgesneden.
 4. Houd rekening met de regels van water geven. Een struik heeft tot wel 40 liter water nodig. Geef het hele seizoen 3-4 keer water.
 5. Inspecteer de struiken regelmatig op plagen en ziekten... De belangrijkste reden voor het verwelken van kamperfoelie zijn de aanvallen van insecten die verschillende infecties dragen.

Gevolgtrekking

Als u zich houdt aan eenvoudige regels en preventieve maatregelen, kunt u de oogst behouden en kamperfoelie in goede staat houden.Ondanks het feit dat de struik geen specifieke zorg nodig heeft, wordt hij aangetast door echte meeldauw, een roetachtige schimmel. Als zo'n struik niet wordt vernietigd, verspreidt de infectie zich naar naburige gewassen. Het is belangrijk om de struiken regelmatig te inspecteren, ze op de juiste manier water te geven en een optimale luchtvochtigheid te behouden.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen