Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers

De ideale tijd om tuinbouwgewassen te planten is het vroege voorjaar of midden van de herfst. Sommige zomerbewoners kiezen hiervoor echter voor de hoogzomer.— Juli. Tuinders worden aangetrokken door warm weer, wanneer de kans op bevriezing van zaailingen bijna nul is. Vooral in juli planten ze graag kersen: een sappige en zoete bes is favoriet bij velen. Hoe kersenzaailingen in juli te planten en welke aanbevelingen moeten worden gevolgd, zullen we verder bekijken.

Is het mogelijk om in juli kersen te planten?

Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers

Voor de aanplant in juli zijn zaailingen met een gesloten wortelstelsel geschikt; ze groeien in plastic containers, niet buiten. Zo'n kers wortelt snel op een nieuwe plek, omdat een brok aarde uit een container samen met de wortels in het gat wordt geplaatst. De wortels zijn niet gewond, de bloeiperiode begint eerder. Tuinders hebben geen moeite om plantmateriaal op te slaan; ze kopen het lang voor het planten. In juli zijn er geen scherpe temperatuurdalingen, wat vaak gebeurt in de lente en de herfst, dus de zaailing is beschermd tegen koud weer.

Het nadeel van een juli-aanplant is dat zaailingen met een open wortelgestel er niet geschikt voor zijn. Deze kersen worden in de lente of herfst in de tuin geplant. In de zomer ervaren planten met een open wortelstelsel zware stress, wat de opbrengst en vruchtkwaliteit negatief beïnvloedt. Planten worden vaak ziek, bessen worden zuur, misvormd.

Optimale planttijden

De dag van planten hangt niet zozeer af van de exacte datum als wel van klimatologische omstandigheden, belichting, vochtigheid. Zomerbewoners raden aan om 's ochtends op een rustige en zonnige dag kersen te planten. De optimale luchttemperatuur is maximaal + 20 ° C, daarom kiezen ze het tijdstip voor de lunch, terwijl de zon niet veel bakt.

Aandacht! Volgens de maankalender zijn maart, april, mei, september, oktober gunstige maanden voor het planten van gewassen. Juli staat niet op deze lijst.

Er mag geen regen zijn, evenals hagel en andere neerslag. Een geschikte luchtvochtigheid is ongeveer 75-80%. Om de kers tot de herfst wortel te laten schieten op de site, planten veel tuinders hem begin juli.

Geschikte rassen

Bij het kiezen van een ras wordt aandacht besteed aan de opbrengst en rijpingstijd, vroege rijpheid en eisen voor groei, immuniteit tegen ziekten en doel. Onder de binnenlandse variëteiten voor aanplant in juli zijn geschikt:

Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers
Radonezh kers
 1. Radonezh. Laagblijvende bomen met gebogen olijftak en donkerrode vruchten met een tere schil. Het vruchtvlees is zoetzuur en geschikt voor verwerking. Radonezh is resistent tegen schimmelziekten.
 2. Fee. Het ras is universeel in gebruik, de bessen zijn roze, ovaalrond. Het vruchtvlees is sappig en mals. Kersen worden verbouwd voor verkoop en persoonlijke consumptie.
 3. Oekraïens. Winterharde vroegrijpe variëteit. De boom is een bossig type, neemt niet veel ruimte in op het terrein. De schil is glanzend, het vruchtvlees is donkerrood. De smaak is sappig, zoet en aangenaam zuur.

  Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers
  Oka Ruby
 4. Oka robijn. De variëteit is middenseizoen, pretentieloos in de teelt. Het vruchtvlees is sappig, de smaak is aangenaam. Oka ruby ​​is snelgroeiend, universeel toepasbaar.
 5. Jeugd. Een zelfvruchtbare winterharde variëteit wordt in heel Rusland verbouwd. De vruchten zijn rond, donkerrood, de schil is dicht. De smaak is aromatisch, zoet en zuur.

Een landingsplaats selecteren en voorbereiden

Kers vraagt ​​veel van de teeltplaats, dus het is van tevoren voorbereid. Sinds april wordt de aarde uitgegraven op een bajonet met een schep, ontdaan van puin en de bladeren van vorig jaar, en worden onkruid en ander plantenresten verwijderd. Het wordt aanbevolen om kokend water over de grond te gieten zodra de sneeuw smelt om de larven en bacteriën die erin overwinteren te doden.

Podzolic-bodems met organische en minerale stoffen zijn geschikt voor gewassen. Om de bodem vruchtbaarder te maken, wordt er in 2 maanden tijd verrotte mest of kippenuitwerpselen in gebracht a rato van 8 kg per 1 m².

Kers verdraagt ​​geen overdreven vochtige landen, hierdoor rot het wortelsysteem, neemt de opbrengst af. Er mogen geen wetlands of grondwater in de buurt van de aanplant zijn. De ideale optie is een zonnig, heuvelachtig perceel gelegen langs het hek van het zuidoostelijke deel van de tuin. Als de grond zuur is, wordt 400 g droge kalk per 1 m² toegevoegd. De zuurgraad mag niet hoger zijn dan 7 pH.

Selectie en voorbereiding van plantmateriaal

Tuinders kiezen voor zelfwortelende of geënte planten met 3-4 skeletwortels... Dergelijke exemplaren leveren eerdere gewassen op en passen zich beter aan de groeiomstandigheden aan. De hoogte van de zaailing is ongeveer 80 cm, eenjarige planten en biënnales zijn geschikt. Het is belangrijk om op hun uiterlijk te letten: de zaailing mag geen scheuren, vlekken of tekenen van verval hebben. Dit alles suggereert dat de plant ziek is of is blootgesteld aan mechanische belasting, bijvoorbeeld breuk.

Na aankoop worden de bladeren van de zaailing verwijderd zodat ze de plant niet uitdrogen. De wortels worden bevochtigd in warm water en gewikkeld in doek of polyethyleen. Voor het planten worden de hoofdwortels gesnoeid tot gezond hout en ondergedompeld in een mengsel van het Extrasol-preparaat. Het verhoogt de immuniteit van de kers tegen bacteriële en schimmelziekten, versnelt de groei van wortels en scheuten en verhoogt de productiviteit.

Lees ook:

Cherry-cherry hybride Miracle cherry

Snelvruchtbestendig kersenras "Tamaris"

Hoogproductieve vroegrijpe kersensoort "Malyshka"

Hoe kersen op de juiste manier te planten in juli

Zomerplanten kost niet veel tijd als je er van tevoren over nadenkt en de nodige uitrusting voorbereidt: een schop, een houten pin als ondersteuning, een tuinnet, een emmer water. De aanbevelingen van ervaren tuinders zullen helpen om kersen zonder problemen te planten en te laten groeien.

Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers

Aanplant instructies

De voorbereiding begint met het graven van een plantgat van 80 cm breed en 60 cm diep. De afstand tussen bomen van laaggroeiende variëteiten moet minimaal 3 m zijn, hoge - 5-6 m. Kersen worden in de regel in enkele aanplant of langs tuinstructuren geplaatst. Verdere plantbegeleiding:

 1. In het midden van de put is een houten paal geïnstalleerd - een steun voor een kersenboom.
 2. Aangekocht land wordt in de bodem gestort met een laag van niet meer dan 10 cm.
 3. Haal de zaailing uit de oplossing of water.
 4. Plaats de wortelhals 4 cm boven de grond.
 5. Bestrooi de zaailing aan alle kanten met losse aarde.
 6. Er wordt een verdieping gemaakt op 15 cm van de basis en er worden 2 emmers water in gegoten.
 7. Bind de kers aan de steun vast met een katoenen lint.
 8. De stam is bedekt met een speciaal tuinnet.

Niet alle zomerbewoners begrijpen waar de wortelhals zich bevindt. Sommigen geloven dat het zich boven de wortels bevindt, anderen - op de plaats van inenting. In feite bevindt de wortelhals zich op de overgang van de wortels naar de stam. Daarom kan het niet diep in de grond worden begraven, dit leidt tot rot van de schors. Als gevolg hiervan zal de boom, in plaats van zich op een nieuwe plek te vestigen, worstelen om te overleven.

Bot planten

Een gemakkelijke manier om een ​​vruchtbare kersenboomgaard te kweken, is door zaden te gebruiken. Ze worden geselecteerd uit de lekkerste en sappigste bessen; pitten van kersen uit de winkel zijn hier niet geschikt voor. Het plantmateriaal wordt gewassen en gedroogd in de zon en vervolgens in een kuiltje van 5 cm diep gelegd. Pas in de herfst begint het te groeien, wanneer het koude weer ondergaat en de botten exfoliëren. In het voorjaar verschijnen de eerste scheuten. Wanneer de zaailingen een hoogte van 30 cm bereiken, worden ze getransplanteerd naar een vaste plaats.

Sommige tuinders planten zaden in bloempotten nadat ze de grond hebben bemest met organische of minerale meststoffen.Ze worden thuis of op het platteland gekweekt en pas daarna worden ze op het terrein geplaatst.

Kenmerken van het planten van kersen met een gesloten wortelstelsel

Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers

Wanneer u in de zomer kersen plant met een gesloten wortelstelsel, wordt de container ondersteboven gekeerd en houdt u een omgekeerde zaailing in de palm van uw hand, samen met een klomp aarde. In de bodem van de pot zitten gaatjes waardoor deze makkelijk te verwijderen en los te maken is van de plant.

Aandacht! Het wordt aanbevolen om zaailingen te kopen van bewezen tuinkwekerijen. Bij het kopen komen tuinders alle informatie over kersen te weten: de naam van het ras en de rijpingsperiode, vooral de teelt en verzorging. Het is niet overbodig om de beoordelingen van andere zomerbewoners te bestuderen.

De zaailing is voorbewaterd zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Dit zal de integriteit van het wortelstelsel en de grond waarin de kersen voorheen groeiden, behouden.

Nazorg

Verzorging van planten bestaat uit water geven en bemesten, losmaken en mulchen. Hoewel ze droogtetolerant zijn, worden kersen gedurende het groeiseizoen bewaterd. Breng aan een jonge boom 3 tot 6 liter emmers water door, eerder verwarmd in de zon. In de zuidelijke regio's met droge lucht wordt de hoeveelheid vloeistof verhoogd, bij regenachtig en bewolkt weer wordt deze verminderd. Voorafgaand aan de ingreep wordt de grond losgemaakt: dit houdt vocht vast, maakt het ademend en lichtgewicht. Losmaken is het voorkomen van het verschijnen van ziekten en insectenplagen.

De eerste voeding van kersen gebeurt tijdens de bloeiperiode... Er wordt een mengsel van minerale componenten gebruikt: 5 g ureum en 10 g kaliumchloride worden verdund in 5 liter water. De stikstof-kaliumsamenstelling stimuleert de ontwikkeling van bloemen, verbetert de smaak en verhandelbaarheid van fruit. Na 2 weken wordt organische mest gebruikt: een mengsel van 10 liter water, 2 liter toorts en 500 g houtas wordt onder elke struik aangebracht. Na de procedure wordt de kers overvloedig met warm water gegoten.

De grond rond de kersen moet altijd bedekt zijn met mulch. Schors en houtsnippers zijn effectief bij het aanbrengen - ze geven planten een aantrekkelijk uiterlijk, houden vocht vast in de grond, beschermen de wortels tegen oververhitting en remmen de ontwikkeling van onkruid.

Het is interessant:

De beste kersensoorten voor centraal Rusland

De meest productieve en heerlijke soorten kersen

Ervaren tuintips

Is het mogelijk om in juli kersen te planten en hoe dit correct te doen: instructies en advies van ervaren tuiniers

Om ervoor te zorgen dat kersen consequent vrucht dragen met heerlijk fruit, wordt tuinders geadviseerd aandacht te besteden aan preventieve behandelingen voor ziekten en plagen, het snoeien van planten:

 1. Kersen worden 2 of 3 jaar na het planten gesnoeid. Bij jonge bomen worden scheuten op de stam en dunne enkele scheuten verwijderd. Zieke en beschadigde takken worden afgesneden met een scherpe tuinschaar. Dit gebeurt vóór het begin van de actieve sapstroom, rond eind maart of begin april, afhankelijk van het teeltgebied.
 2. Preventieve behandeling wordt uitgevoerd in de lente, zomer en herfst. Ter bescherming tegen schurft, coccomycose, zwartrot, een oplossing van ureum gebruiken (1 eetlepel per emmer water) of besproeien met het preparaat "HOM". Besproeien met een sopje of een Bordeaux-mengsel helpt het verschijnen van ongedierte te voorkomen.

Ter bescherming tegen knaagdieren in de herfst-wintertijd worden plastic netten gebruikt. Ze verstoren de luchtcirculatie niet en beschermen tegen veldmuizen, ratten en hazen.

Gevolgtrekking

Voor de aanplant in juli worden zaailingen met een gesloten wortelstelsel gekozen: ze passen zich snel aan de klimatologische omstandigheden in de regio aan, worden zelden ziek. Ze kopen plantmateriaal in tuinkwekerijen, bestuderen van tevoren de geschikte variëteiten en hun vereisten. De cultuur wordt gekweekt in zonnige gebieden, na bemesting met organische en minerale bemesting. De zaailing wordt in een kuil geplaatst, bedekt met aarde en vastgebonden aan een steun. Daarna wordt het bewaterd met warm water, gevoerd en mulch.

1 een reactie
 1. Avatar
  Anna

  Al vele jaren kweek ik mijn tuin, ik besteed veel aandacht aan de verzorging ervan, er doen zich veel problemen voor, ik begrijp niet altijd wat dit of dat probleem kan zijn, een buurman adviseerde deze meststof http://azotfortis.by/catalog/fungitsid-azofos-1/ om bomen te beschermen gebruikte ik het voor kersen, het hielp veel, let op het is geweldig.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen