Courgettevariëteit "Cavili" van Nederlandse fokkers: wat je misschien leuk vindt en hoe je het op de juiste manier kunt kweken

Courgette is een pretentieloze tuincultuur met een delicate smaak en een hoge voedingswaarde. Veel zomerbewoners geven er de voorkeur aan variëteitendie een minimum aan onderhoud vergen en een rijke oogst opleveren. Wat dat betreft heeft de Cavili f1 hybride van Nederlandse fokkers zich goed bewezen.

Omschrijving

De Cavili-pompoen vormt een compacte struik met een rechtopstaande steel. Gekrulde bladeren groeien aan lange stelen. De bladplaat is geverfd met karakteristieke witachtige vlekken. De bloemen zijn groot, oranje. Vruchten met een regelmatige cilindrische vorm met een gefacetteerd oppervlak en een gladde lichtgroene schil.

F1 hybride

Cavili courgettevariëteit van Nederlandse fokkers: wat je misschien leuk vindt en hoe je het op de juiste manier kunt kweken

De hybride Cavili f1 nam de beste eigenschappen van de ouderrassen over. Het behoort tot zelfbestuivende gewassen. Mannelijke bloemen vormen zich op de struik, maar spelen geen fysiologische rol. De vruchten verschijnen vanzelf, zelfs tijdens regenachtige periodes als de bijen niet vliegen.

De opbrengst van de struiken is stabiel, alle vruchten hebben dezelfde grootte en vorm. Het belangrijkste voordeel van de Cavili f1-hybride is zijn hoge immuniteit tegen schimmelziekten.

Oorsprong en ontwikkeling

Cavili hybride van Nederlandse makelij. Courgette werd in 2002 in heel Rusland goedgekeurd voor de teelt en is opgenomen in het rijksregister.

Onderscheidende kenmerken

Tuinders waarderen de Cavili F1 courgette vooral vanwege een aantal voordelen:

Ervaren boeren kiezen voor hybride planten voor commerciële productie.

Op een briefje! 2-3 Kavili f1 squashstruiken voldoen volledig aan de behoeften van een gezin van 4-5 personen voor het seizoen en voor voorbereidingen voor de winter.

Vruchteigenschappen, opbrengst

De vruchten van de hybride zijn gelijkmatig, van dezelfde vorm, met een dunne schil. De lengte op het moment van rijpheid op de markt bereikt 18-20 cm, gewicht 300-400 g Het vruchtvlees is dicht, sappig en delicaat van smaak. De eerste courgette wordt 35-40 dagen na ontkieming geoogst, 7-10 dagen na de vorming van de eierstok.

De verwachte opbrengst per struik, onderworpen aan de regels van de landbouwtechnologie, is 4-5 kg. Vruchten verdragen goed transport over lange afstanden.

Hoe te groeien

Courgette - pretentieloze cultuur, ervoor zorgen is eenvoudig, maar er zijn bepaalde geheimen.

Planten door zaden of zaailingen

Cavili courgettevariëteit van Nederlandse fokkers: wat je misschien leuk vindt en hoe je het op de juiste manier kunt kweken

Het is onmogelijk om hybride zaden van hoge kwaliteit te verkrijgen met behoud van alle kenmerken thuis, daarom wordt plantmateriaal in een winkel gekocht. Courgette wordt gekweekt in zaailingen en zaailingen uit zaden.

Courgette groeit in goed verlichte gebieden met een hoogwaardige bodemsamenstelling.

Voor het planten in de herfst wordt de grond in de gewenste staat gebracht:

 • turf, compost, superfosfaat worden aangebracht op kleigronden en leem;
 • op zandgebieden - turf, houtas, minerale meststoffen;
 • veenbodems worden losgemaakt met zand, zaagsel, houtsnippers, compost.

Zaden worden geplant nadat de grond is opgewarmd tot +12 ° C. De gaten worden op een afstand van 70-80 cm van elkaar geplaatst, de aanbevolen rijafstand is 1,5 m. De optimale gatdiepte is 5 cm, in elk zijn 1-2 zaden ingebed. Tijdens de periode van terugkerende vorst worden de zaailingen bedekt met een gesneden plastic fles.

Op een opmerking! De zaden van de Cavili-hybride onderscheiden zich door een goede kieming; ze hoeven niet geweekt te worden voor het planten.Zaadmateriaal wordt verkocht als reeds verwerkte voedingssamenstelling.

Courgettezaailingen worden in de kas geplant in individuele turfpotten op de leeftijd van 10-12 dagen. Zaailingen worden geplant in het eerste of tweede decennium van maart. Bij het verschijnen van de eerste bloemen wordt de film overdag geopend, maar 's nachts weer afgedekt.

Zorg

Verzorging van Kavili-courgettes is standaard. Het wortelsysteem van de struik bevindt zich aan de oppervlakte, daarom wordt het losmaken uitgevoerd tot een diepte van 5 cm in het gebied van de struik en 15 cm in de gangpaden. Onkruid wordt indien nodig verwijderd.

Op een opmerking! In de periode dat er 4-5 bladeren verschijnen, is de courgette licht geplooid. Hierdoor kan het wortelstelsel sterker worden.

De hybride is niet kieskeurig over vocht. Voordat de eerste knoppen verschijnen, is één keer per week avondwater geven voldoende. In de fase van actieve rijping van fruit worden de struiken 2 keer per week bewaterd. De bladeren van de pompoen zijn dicht en groot, na het besproeien hebben de planten geen mulchen nodig. Courgette verdraagt ​​geen beregening, water wordt onder de wortel gegoten... Overmatig vocht op de bladeren kan de ontwikkeling van schimmelziekten veroorzaken.

De hybride is geclassificeerd als vroege rijping, dus bemesten met minerale meststoffen moet heel voorzichtig gebeuren. Overmatige toepassing van complexe minerale meststoffen zal leiden tot de ophoping van nitraten in de vruchten. Tijdens het seizoen is 1 topdressing voldoende tijdens de ontluikende periode.

Bemest courgette als volgt:

 • een ondiepe groef wordt rond de hoofdsteel geharkt;
 • 0,5 l toorts en 1 eetl. l. nitrofosfaat wordt verdund in 10 liter water;
 • meng en blijf 10 minuten staan, giet onder de wortel, hark erin.

Courgette groeit in het open veld, onderhevig aan vruchtwisseling, niet voeren.

Kenmerken van teelt en mogelijke moeilijkheden

Cavili courgettevariëteit van Nederlandse fokkers: wat je misschien leuk vindt en hoe je het op de juiste manier kunt kweken

Courgette wordt geplant in open bedden zonder schaduw op een plaats waar pompoenplanten het voorgaande jaar niet groeiden. Courgette groeit het best na kruisbloemigen, uien en aardappelen.

De te planten grond wordt in de herfst voorbereid - ze graven en brengen organische meststoffen aan. In het voorjaar worden de bedden geëgaliseerd en worden zaden gezaaid.

De struiken worden in de vroege ochtend of bij zonsondergang bewaterd met uitzonderlijk warm water.

Wanneer de opbrengst afneemt, worden de eerste 2-3 grote bladeren verwijderd om de toevoer van voedingsstoffen naar de vruchten te stimuleren.

Ziekten en plagen

De Cavili-hybride is immuun voor echte meeldauw. Maar infectie met andere ziekten is mogelijk:

 1. Courgette anthracnose - vormt bruingele vlekken op bladeren en stengels, leidt tot bederf van fruit. De ziekte valt aan tijdens hete, vochtige periodes. De methode van strijd is om het aangetaste blad te verwijderen en te sproeien met EM-preparaten.
 2. Wortelrot - struiken die in de kas groeien, worden aangetast. De oorzaak van de ziekte is overmatige consumptie van organisch materiaal en een hoge luchtvochtigheid. Door 1 kopje houtas per 1 m2 aan de grond toe te voegen, wordt de situatie gecorrigeerd.
 3. Komkommer mozaïek - de veroorzakers van het virus overwinteren in het open veld. De bladeren zijn bedekt met gele vlekken en krullen, de struik sterft. Bladluizen en mieren dragen de ziekte. De aangetaste struik kan niet worden behandeld. Gezonde planten worden bespoten om bladluizen te doden.

Om bladluizen te bestrijden, worden insecticiden gebruikt - "Aktara", "Aktellik". Wanneer een spintmijt verschijnt, worden de planten besproeid met uieninfusie met de toevoeging van rode peper en wasmiddel.

Oogsten en aanbrengen van het gewas

Het vruchtvlees van de courgette is sappig, lichtgroen van kleur. Overrijpe vruchten verliezen hun smaak niet, maar het is beter om het gewas op tijd te oogsten. Rijpe vruchten aan de struiken remmen de vorming van een nieuwe eierstok en verminderen de opbrengst.

De hybride vrucht is geschikt voor universeel gebruik... Ze zijn gebakken, gestoofd, inblikken... Als u fruit met een steel van 2-3 cm lang verzamelt, wordt de courgette 3-4 weken in een kelder of koelkast bewaard.

Voor- en nadelen van de variëteit

Cavili courgettevariëteit van Nederlandse fokkers: wat je misschien leuk vindt en hoe je het op de juiste manier kunt kweken

Tuinders geven de voorkeur aan Kavili-courgette om een ​​aantal objectieve redenen:

 • compacte struik;
 • ultra vroege volwassenheid;
 • goede smaak;
 • resistentie tegen echte meeldauw;
 • vruchtlichamen op lange termijn;
 • weerstand tegen droogte;
 • zelfbestuivingsvermogen.

De Cavili F1 hybride heeft één onbeduidend nadeel: het is noodzakelijk om elk jaar nieuw zaad te kopen.

Boeren beoordelingen

Zomerbewoners spreken over het algemeen positief over deze cultuur.

Ivan, 39 jaar oud, Taganrog: “De taverne van Kavili is 5 jaar geleden ontdekt. Ik kweek in een kas te koop ongeveer 20 struiken per jaar. Ze rijpen vroeg, de verzorging is minimaal, ze hebben niet echt water nodig. De presentatie is goed, ik maak altijd een foto van een struik voor reclame. Twee pakjes zaden dekken volledig de kosten van het onderhoud van de datsja gedurende het jaar. "

Marina, 29 jaar, regio Moskou: “Ik koop in het voorjaar hybride zaden bij mijn buurman in het land. Een tas is genoeg voor twee personen. De struiken worden mooi, de bladeren zijn vlezig en vlekkerig. Brandt niet in de zon, vervaagt niet. De vruchten zijn lekker, sappig, mals vruchtvlees, goed voor kaviaar. "

Petr Matveyevich, 62 jaar oud, Oryol: “Ik plant de Kavili-courgette in maart onder plasticfolie in turfpotten. Begin mei eten we al ons eigen fruit zonder nitraten. Ik bemest uitsluitend met verrotte mest, geen chemicaliën. Courgette is gelijkmatig, niet gedraaid, de huid is zacht, dun. Gedurende 3 jaar cultivatie zijn ze nooit ziek geweest. "

Gevolgtrekking

Courgette Kavili f1 geeft een goede oogst met minimaal onderhoud, onderscheidt zich door zijn smaak en is zelfbestoven. De enige taak van de zomerbewoner bij het kweken van een hybride is om de grond in de herfst zorgvuldig voor te bereiden en voor te bereiden op langdurige vruchtvorming.

2 commentaar
 1. Avatar
  Pomponpurin

  Een buitengewoon mislukte en onterecht gepromote variëteit. Ik heb het geplant van 4 zaadverpakkers in verschillende jaren. Geld en ruimte verloren. Ik kan niets positiefs zeggen. Onze beproefde planten met 3-4 struiken geven uitstekende opbrengsten en zijn geweldig qua kwaliteit (en vooral smaak). Nooit meer zal ik geld uitgeven aan Kavili! Ze zijn slecht bewaard, de smaak is matig .. Behalve de losse stukjes ... Bovendien zijn ze tegelijkertijd grillig. Nu zijn ze koud, dan zijn ze heet. Die bloem verrotte, daarna niet vastgebonden, enz. Tegelijkertijd is de prijs onbetaalbaar voor de zaden van deze hybride - 50 roebel 5 (stuks). Ik weet niet wat de Nederlanders hebben aangepast, misschien hebben ze kwallengenen toegevoegd)).

 2. Avatar
  Svetlana

  Cavili geplant in 2020 en is vreselijk teleurgesteld. Courgette wordt gewoon niet erger - het groeit slecht, de bloemen zijn meestal mannelijk, de eierstokken rotten, vallen eraf. De courgette smaakt waterig en zuur. Ik adviseer niemand.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen