De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

Geel, rood, groen - wat voor soort appels groeien niet in Russische tuinen. Er worden sappen en compotes gemaakt van aromatisch fruit, er worden jam en jam gemaakt. Om de oogst rijk en smakelijk te maken, voeden zomerbewoners de bomen in juli met wortel- en bladmeststoffen. Ze versnellen de rijping van fruit en verhogen de opbrengst. Wat de appelboom in juli precies moet voeren, zullen we in het artikel bespreken.

Hebben appelbomen in juli voeding nodig?

Appelbomen worden de hele zomer gevoerd... In juli worden appels gevuld met sap, dus tuinders letten op minerale meststoffen. Ze stimuleren de ontwikkeling van fruit, beïnvloeden de smaak en houdbaarheid.

Als je de appelboom in juli niet voedt, zal de opbrengst afnemen. En de appels zelf zullen niet zo zoet en sappig zijn. Als het om de een of andere reden onmogelijk is om de boom in juli te voeren, wordt het aanbevolen om dit in juni te doen - om complexe meststoffen toe te passen.

Welke bemesting heeft een appelboom nodig in juli

Zomerbewoners besteden speciale aandacht aan minerale en organische bemesting op basis van fosfor, kalium en andere sporenelementen. Het ontbreken van zelfs maar een van hen leidt tot een verzwakking van het immuunsysteem en ziekte.

Symptomen van tekorten aan middelen

Als de appelboom geen stikstof heeft, drogen de scheuten uit en breken, worden de bladeren dunner en worden ze groen. De eerste symptomen van een tekort zijn zichtbaar op oude bladeren. De plant verzwakt, de stofwisseling wordt verstoord, de appelboom vermindert de opbrengst. In dat geval verdient het aanbeveling om tijd te besteden aan organische mest op basis van mest, compost of turf.

Met een gebrek aan fosfor aan bladeren zien er bronskleurig uit, de vruchten worden kleiner, worden zacht en vormloos. Als de appelboom calcium mist, krullen de bladeren en vallen ze af, de opbrengst neemt af.

Tuinders worden vaak geconfronteerd met het probleem van een gebrek aan koper - er verschijnen donkere vlekken op de bladplaat. Vaak wordt een tekort aan sporenelementen uitgedrukt in de vorm van ziekten - de appelboom wordt aangetast door fruitrot of echte meeldauw.

Aandacht! Een teveel aan calcium in de grond leidt ertoe dat de plant magnesium en kalium niet slecht opneemt, waardoor de appels gaan barsten. Topdressing moet in evenwicht zijn.

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

Wanneer moet u in juli een appelboom voeren?

Bij het kiezen van een dag houden tuinders rekening met de weersomstandigheden. Een goed moment om te voeren is 's ochtends vroeg op een bewolkte en droge dag. Bemest de boom niet bij warm of regenachtig weer, bij harde wind. U kunt ook 's avonds, na zonsondergang of in de buurt ervan kunstmest geven. Anders loopt de plant een hoog risico op chemische brandwonden, die ontstaan ​​wanneer stoffen in contact komen met verhitte stengels, takken en wortels.

Bemestingsfrequentie en overvloed

Tussen de bevruchting wordt een interval van 3-4 weken in acht genomen. Als je dit vaker doet, zal topdressing de appelboom meer schaden dan er baat bij hebben.

De overvloed hangt af van de staat van de boom, hoe oud hij is. Als de appelboom bijvoorbeeld jong is, richten ze zich op stikstof-, fosfor- en kalimeststoffen; maak 20-30 g per vierkante meter. m. Als de boom ziek is, let dan op chemicaliën. Het verbruik van elk product staat vermeld op de verpakking.

Hoe te voeden

Topdressing in de zomer kan mineraal of biologisch zijn, gekocht of zelfgemaakt. Soms wisselen tuinders ze met elkaar af: begin juli maken ze een compositie op basis van volksrecepten, aan het einde voegen ze de voltooide toe.

Minerale meststoffen

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

De Nutrisol Lux minerale meststof is geschikt voor zomervoeding. Het bevat stikstof, kalium en fosfor, waardoor de plant beter bestand is tegen externe omstandigheden en de opbrengst verbetert.

"Nutrisol Lux" wordt snel opgenomen en is onschadelijk voor het milieu. Verkocht in korrels die gemakkelijk oplossen in water.

Het complex wordt 3-4 keer per seizoen gebruikt, inclusief voeding tijdens het vruchtlichamen. Los 25 g van de stof op in 10 liter water, roer met een houten stok en breng onder de wortel door de voorbereide groeven.

Effectief in gebruik en kunstmest "Rostmoment"... Universele voeding versnelt de ontwikkeling van fruit, verhoogt de vorst- en droogtebestendigheid van bomen. De verdunningssnelheid is 15 g per 10 ml water. Een boom kost 2-7 liter, afhankelijk van de leeftijd van de boom. Voor gebruik wordt aanbevolen om de grond los te maken, alle onkruid en gevallen bladeren te verwijderen.

Aandacht! In juli is bemesting van 50 g nitrofoska en 5 g natriumhumaat in de vorm van droge stof nuttig. Ze worden opgelost in 10 liter water en onder de boom gebracht. De meststof neemt deel aan het koolhydraatmetabolisme, verbetert de smaak en verhandelbaarheid van appels.

Organische bestanddelen

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

De appelboom wordt bevrucht met aftreksel van vogelpoep... Het bevat magnesium, kalium, calcium, fosfor, ijzer. Strooisel wordt gebruikt voor grond van elke samenstelling en zuurgraad. Het is voldoende om de boom eens in de 2 jaar te voeden.

In een plastic vat worden de uitwerpselen gemengd met water in een verhouding van 1: 1, afgedekt met een deksel en 2-3 weken bewaard. Voor gebruik wordt de oplossing verdund met water in een verhouding van 1: 5 en bewaterd met een appelboom. Zorg ervoor dat er tijdens de procedure geen vloeistof op de takken, vruchten en bladeren komt.

Om de vruchtbaarheid en luchtdoorlatendheid van de grond te vergroten, wordt rondom de stam een ​​laag zaagsel gelegd. Ze dienen niet alleen als meststof, maar ook als mulchlaag.

Om het effect te versterken, worden ze bevochtigd met drijfmest en gemengd met boomschors. Deze methode beschermt de wortels en stam tegen ongedierte en verhoogt de productiviteit.

Folkmedicijnen

Volksmeststoffen zijn niet alleen bedoeld voor plantenvoeding, maar ook als bescherming tegen ziekten en plagen.

Voor het sproeien van appelbomen wordt een mosterdoplossing gebruikt. 10 g droog poeder wordt in 10 liter water gegoten en gedurende 2 dagen toegediend. Voeg na het filteren 50 g geraspte waszeep toe. Spray de hele boom 's morgens of' s avonds.

Bemest fruitbomen met houtas. Het bevat stikstof, calcium, magnesium, fosfor, ijzer. As verlaagt de zuurgraad van de grond, verrijkt deze met micro-elementen. Voor 1 m2. m vereist 1 eetl. As wordt verspreid op een afstand van 5 cm van de stam, nadat de grond eerder is uitgeboord. Tijdens het seizoen wordt 2-3 keer gevoerd met een interval van 4 weken.

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

Hoe oude appelbomen / jonge / zaailingen te bemesten

Het wordt aanbevolen om de oude appelboom te voeden met boorzuur. Het verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen, wordt snel opgenomen en versterkt het immuunsysteem. In 10 liter zuiver water wordt 20 g boorzuur verdund en de resulterende samenstelling wordt op de boom gesproeid. Ook tijdens deze periode worden kant-en-klare complexe meststoffen gebruikt - ze zijn gericht op het stimuleren van vruchtlichamen. Tuinders raden aan om Agromaster te gebruiken.

Jonge bomen houden van fosfor en kalium, dus zomerbewoners bemesten ze met dubbel superfosfaat, monofosfaat of kaliumsulfaat. Ze worden in vloeibare vorm geïntroduceerd door 10 g van de stof op te lossen in 5 liter water. Het middel wordt niet onder de stam gebracht, maar op een afstand van 50 cm.Vóór de ingreep wordt de appelboom overvloedig bewaterd met warm water - dit zal de opname van sporenelementen verbeteren en jonge wortels beschermen tegen brandwonden.

Aandacht! Als de topdressing nog steeds op de bladeren en takken terechtkomt, spoelen de bewoners van de zomer deze af met schoon water door middel van beregening. Het is handig om dit vanuit een spuitfles te doen.

De zaailingen worden na 2-3 jaar planten niet bemest. Ze halen alle voedingsstoffen uit de plantkuil. Voor het planten brengen tuinders er een samenstelling van gelijke delen compost, verrotte mest, turf en humus in.

Topdressing tijdens vruchtvorming / eierstokvorming / na de bloei

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

Tijdens het vruchtlichamen is bladvoeding met het "Plantafid" -preparaat effectief. Het is volledig oplosbaar in water en stelt geen eisen aan opslagomstandigheden. Naast de belangrijkste sporenelementen bevat het zwavel, molybdeen, mangaan en zink. "Plantafid" vult de worteldressing aan en beschermt de appelboom tegen slechte weersomstandigheden.

Tijdens de vorming van eierstokken wordt de appelboom besproeid met een ureumoplossing - 20 g per 10 l water. Met zijn hulp vertraagt ​​de appelboom de bloei en vermindert daardoor de kans op het afstoten van de eierstokken. De procedure beschermt de boom ook tegen ziekteverwekkers en insecten.

Na de bloei wordt een populaire organische meststof toegepast - beendermeel. Het is veilig voor mens en bodem, valt binnen 3 jaar uiteen en is gemakkelijk te bereiden. Beendermeel wordt in een gelijkmatige laag over het aardoppervlak verspreid, per vierkante meter. Ik geef 50 g uit.

De keuze van voeren in de middelste baan

Op de middelste baan reageren appelbomen goed op de afwisseling van minerale en organische bemesting. Begin juli landen bemest met het Agromaster-complex en na 3-4 weken besproeid met een asoplossing.

Het is belangrijk om te onthouden over water geven en losmaken tussen procedures - dit zal helpen om de meststoffen sneller op te nemen. Hun bekwame afwisseling zal de immuniteit van de boom versterken en deze beschermen tegen externe factoren.

In de Oeral

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

In de Oeral wordt aandacht besteed aan meststoffen die de appelboom beschermen tegen ziekten en plagen. Dit zijn bladvoeding met een oplossing van as of ureum, evenals wortelmeststoffen op basis van superfosfaat. Voor de bereiding moet 40 g superfosfaat worden verdund in 10 liter water. De oplossing wordt in de groeven gegoten, waarna ze worden bedekt met losse aarde.

In Siberië en andere regio's

Gedurende de gehele groeiperiode wordt er onder de boom kunstmest aangebracht, die de appelboom beschermt tegen vorst, wind en andere onvoorziene weersomstandigheden.

Het preparaat "Gumi-Omi" voor fruitbomen bevat natriumhumaten, macro- en micro-elementen, boor en koper. Voeg onder elke appelboom 100 g van de stof toe, voor de bereiding van vloeibare voeding wordt 100 g "Gumi-Omi" opgelost in 10 liter water.

Hoe appelbomen te voeren

De appelboom wordt gevoed door wortel- en blad (door bladeren) methoden. Het wordt aanbevolen om ze met elkaar af te wisselen.

Root manier

De tuin correct bemesten: hoe voer je in juli een appelboom voor een goede oogst

Minerale en organische meststoffen worden ingebed in groeven op een afstand van 50-70 cm van de stam. Voor de procedure wordt de grond losgemaakt, onkruid, gevallen bladeren en fruit verwijderd. Het wordt ook aanbevolen om de appelboom overvloedig water te geven.

De volgende worden gebruikt als wortelmeststoffen:

 • kippenmest oplossing;
 • ureum;
 • ammonium nitraat;
 • houtas;
 • superfosfaat.

Blad

Bladdressing is het besproeien van de appelboom. Ze worden uitgevoerd bij droog en kalm weer bij een temperatuur niet hoger dan + 25 ° C. Vaak worden dergelijke procedures gecombineerd met het besproeien van de appelboom tegen ziekten en insectenplagen.

Zomerbewoners gebruiken:

 • boorzuur oplossing;
 • brandnetel;
 • toorts;
 • diammophoski;
 • kaliumnitraat.

Ervaren tuintips

Ervaren tuintips

Om het rijpen van appels te versnellen en een rijke oogst te krijgen, raden ervaren tuinders aan om eenvoudige regels te volgen:

 • koop complexe meststoffen in vertrouwde winkels, controleer de vervaldatum van medicijnen;
 • werkoplossingen voorbereiden in overeenstemming met de dosering;
 • voer de appelboom niet meer dan 2 keer per maand;
 • gebruik schone borden en tuingereedschap om oplossingen te bereiden;
 • breng 's middags geen kunstmest aan als de felle zon schijnt;
 • inspecteer appelbomen regelmatig op symptomen van een tekort aan micronutriënten;
 • vergeet niet de grond water te geven, los te maken, te wieden en te mulchen.

Gevolgtrekking

De appelboom reageert goed op vloeibare en droge dressings. Tuinders gebruiken ureum, superfosfaat, as, kippenuitwerpselen, boorzuur.Meststoffen worden 's morgens of' s avonds op natte en losse grond aangebracht. Volg het voedingsschema, volgens welke 1 m2. m laat gemiddeld 20-40 g actief ingrediënt achter.

Een uitgebalanceerd dieet versnelt de vruchtontwikkeling en beschermt het gewas tegen ziekten en plagen.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen