De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

De zomer is niet voorstelbaar zonder weelderige en geurige bloemen. Van alle soorten planten markeren zomerbewoners altijd de roos - de koningin van de tuin. Wit, roze, lila, geel - allerlei soorten bestaan ​​niet. Tuinders waarderen vooral variëteiten van winterharde klimplanten en langbloeiende rozen: ze zijn gemakkelijk te kweken, bloeien van de lente tot de herfst.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

Tuinrozen zijn een versiering van elke tuin, vooral als een delicate en kleurrijke bloem de hele zomer lang lust voor het oog en geen problemen veroorzaakt in de zorg.

Tuinders raden aan om de volgende langbloeiende variëteiten te planten.

Santana

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

De klimroos Santana is vorst- en regenbestendig. De bloemen zijn halfgevuld, ze zien er prachtig uit in elk stadium van ontbinding.

Een borstel bevat 3-7 knoppen met een rijke bloedrode kleur. Stamhoogte - 2 m, bloemdiameter - ongeveer 10 cm.

Santana heeft geen aroma, de bladeren zijn medium, groen. De roos wordt gewaardeerd om zijn resistentie tegen echte meeldauw en zwarte vlek.

Vorstbestendigheid - tot -29 ° С. In de zorg is het ras pretentieloos, het groeit goed, zowel met ondersteuning als zonder.

Gouden douches

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien
Gouden douches

De sierlijke klimrozenvariëteit Golden Showers bloeit uitbundig in zonnige gebieden en in halfschaduw en verdraagt ​​kortstondig gebrek aan zon.

Het behoort tot Amerikaanse hybriden, maar schoot snel wortel in Rusland. Schiethoogte - tot 3 m; bladeren zijn glanzend, donkergroen. De kleur is lichtgeel, de diameter van de bloem is ongeveer 10 cm, het aroma is zwak, bloemig.

Bloemen verschijnen afzonderlijk of in kleine bloeiwijzen van 3-5 stuks. De plant kan het aanzien van een struik krijgen om deze er verzorgd en netter uit te laten zien.

De bloei begint half juli en duurt tot het vroege najaar.

Sympathie

De hoogte van de scheuten is van 3 m tot 4,5 m, de kleur van de roos is helderrood. De bloemen zijn groot, 10-12 cm in doorsnee, en wordt geplant in de buurt van tuinhuisjes, hekken en landhuizen.

De geur van bloemen is van gemiddelde intensiteit, aangenaam. Weelderige donkergroene bladeren vormen samen met rode rozen een originele combinatie. Sympathy bloeit tot oktober en behoudt de hele maand een sappige kleur en aangename geur. Winterhardheid - tot -31 ° C bloeit de struik rijkelijk in elke grond.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

Rosarium Utersen

Uitgestrekte struiken, tot 3 m hoog, dikke scheuten, donkergroene bladeren, dunne doornen. Rosarium Uthersen wordt meestal in standaardvorm gekweekt. De vorstbestendige struik is pretentieloos in zorg, de bloei duurt van midden zomer tot herfst.

Bloemtinten worden gevonden van donker tot zilverachtig roze, de vorm is plat, de diameter is ongeveer 11 cm. Rozen worden verzameld in bloeiwijzen van 3-5 stuks, het aroma is licht, onopvallend.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

gouden Poort

Planthoogte - tot 4,5 m, scheuten van gemiddelde dikte, bloemen met doornen. Rozen zijn goudgeel, fluwelig, ongeveer 10 cm in doorsnee, lang bloeiend, gemiddelde ziekteresistentie.

Weelderige struik met glanzend groen blad. Golden Gate wordt ook gewaardeerd om zijn delicate fruitige aroma. Vorstbestendigheid - tot -25 ° С, daarom is de plant bedekt voor de winter.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

Polka

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

Een klimvariant van Franse selectie.

Hoogte - ongeveer 2 m, bloemdiameter - 10-12 cm, bladeren van gemiddelde grootte.

De kleur van de rozen is erg mooi - koraal of zachte perzik.

Polka bloeit tot 3 keer per seizoen, bestand tegen plotselinge weersveranderingen. De geur van bloemen is licht en aangenaam.

Met de juiste zorg wordt de plant zelden ziek, de bloei eindigt in september.

Soorten vergelijkbare variëteiten

Voorwaardelijk klimmende vorstbestendige rozenrassen worden onderverdeeld in kleinbloemig, grootbloemig en halfbloemig.

Kleinbloemig

Van kleinbloemige soorten onderscheidt de variëteit Flamementz zich.... Bloemdiameter - 6-7 cm, dieprode kleur, sterk aroma. Bladeren zijn dicht, dik, heldergroen.

De plant is krachtig, tot 2,5-3 m. De winterhardheid is tot -33 ° C, dus rozen worden zelfs in de koudste streken geplant. Het ras wordt gebruikt voor verticaal tuinieren of als onderdeel van bloembedden. Immuniteit voor ziekten en insectenplagen hoog.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien
Flamentanz

Ook de kleinbloemige, langbloeiende soort Super Excels valt op. De bloemen zijn dubbel, met een schaduw van rijke fuchsia, de diameter is 4-5 cm De scheuten zijn talrijk, de struiken zijn matig sterk, de bloei is overvloedig. De borstels zijn groot en weelderig. Het ras verdraagt ​​perfect zwoele hitte en langdurige vorst.

Super Excelsa ziet er prachtig uit als zelfstandige bloem of samen met andere klimvariëteiten.

Grootbloemig

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien
Ilse Krohn Superior

Rozenras Ilse Kron Superior verschilt in zeer grote bloemen, waarvan de diameter 15 cm bereikt. De kleur is parelwit, de hoogte van de struik is ongeveer 2,3 m, vorstbestendigheid is tot -29 ° C. De stelen zijn kort maar sterk.

De bloemen zien er delicaat en sierlijk uit, ze hebben een melkachtige tint. De vorm van de struiken is weelderig en verspreid. De plant heeft een hoge weerstand tegen ziekten en insecten en stortregens zijn er niet bang voor.

Wijs een variëteit toeOranje Meilandina. Rose of French-selectie stelt niet veel eisen aan de groeiomstandigheden en wortelt snel op de site. De hoogte van de struik is maximaal 2 m, de vorm is semi-spreidend.

Bloemdiameter - 9-11 mm, oranjeroze kleur. Het aroma is aangenaam, bloemig fruitig, onopvallend. Orange Meilandina wordt gebruikt voor het modelleren van terrassen, groeien in bloembedden of bloembedden.

Halfgevlochten

Halfklimmende rozen zijn qua schoonheid niet onderdoen voor klimrozen, maar ze zijn meer pretentieloos in het kweken. Bloemisten onderscheiden een verscheidenheid aan Duitse selectie Angelica.

De struiken zijn compact, tot 1,2 m hoog. De bloemen zijn komvormig roze, groeien in bloeiwijzen, de diameter van een is ongeveer 4 cm. Angelica bloeit vanaf mei, het is bestand tegen ziekten en weersveranderingen. Door zijn compacte formaat wortelt hij goed in kleine gebieden.

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien
Angelica

Een andere Duitse semi-klimrozenvariëteit is Lydia. Planthoogte - tot 2 m, bloemen zijn roodoranje, 6-7 cm in diameter, geurig en aromatisch, verzameld in bloeiwijzen. De bloei begint in mei en duurt tot de herfst. Struiken hebben geen speciale zorg nodig, worden zelden ziek.

Kenmerken van groeiende winterharde klimmende, continu bloeiende rozen

Alle rozen houden van veel licht, maar als ze de hele dag in de zon staan, vervagen ze snel. Daarom raden ervaren tuinders aan om schaduw of halfschaduw te kiezen voor het planten. De beste optie is als de bloem voor de lunch in de zon staat en daarna in de schaduw.

Aandacht! Vorstbestendige en langbloeiende rozen geven de voorkeur aan een vruchtbare en lichte grond. Als je ze plant in zware klei en schaarse grond, gaat het wortelstelsel rotten. De bodemreactie voor het verbouwen van gewassen moet licht zuur zijn, ongeveer 6 pH.

Plant rozen niet in laaggelegen gebieden en in de buurt van grondwater. Door dergelijke omstandigheden worden planten vaak ziek, wat de schoonheid en pracht van bloemen negatief beïnvloedt.

De nuances van groeien in verschillende regio's

In de middelste rijstrook en in de noordelijke regio's wordt de klimroos geplant in maart - april, nadat de sneeuw is gesmolten. In eerste instantie letten ze op water geven: ze zorgen ervoor dat de grond licht vochtig is. Geef de plant in de vroege ochtend water. Tegen het einde van de zomer wordt het vocht gestopt, terwijl de struik zich voorbereidt op de kou.

Belangrijk! In de zuidelijke regio's mogen bloemen niet langer dan 4-5 uur per dag in de felle zon staan. Het wordt aanbevolen om ze regelmatig te besproeien met een spuitfles en, indien nodig, eenvoudige structuren te bouwen om ze te beschermen tegen de brandende zon. Het is niet nodig om de planten voor de winter af te dekken. Tijdens de zomer is het belangrijk bloemen bemesten en maak de grond regelmatig los, anders bloeit de roos niet.

In de middelste baan zijn de struiken bedekt voor de winter, bij voorkeur met sparren takken. Voordien worden snoeien en harken uitgevoerd zodat het wortelsysteem niet bevriest. Het is opmerkelijk dat in Siberië en de Oeral de bloemen zonder problemen overwinteren vanwege de overvloedige sneeuwbedekking.

Tips om een ​​ras te kiezen en te kweken

De beste winterharde klimrozenvariëteiten die de hele zomer bloeien

Om klimrozen en gekrulde rozen het hele seizoen te laten genieten van weelderige bloei, is het aan te raden om eenvoudige groeitips te volgen:

  1. Let op de vorstbestendigheid van het ras. Als de roos tot -30 ° C kan weerstaan, is hij geschikt om op de middelste baan of in het noorden te kweken. In Moskou, de regio Moskou en de zuidelijke regio's worden rassen geplant die tot -23 ° C kunnen weerstaan.
  2. Lees voordat u koopt de foto's van bloemen en recensies over hen. Let op de kenmerken, rasnaam, land van selectie.
  3. Bereid de grond in de rozentuin van tevoren voor: opgraven, vrij van puin en onkruid, bemesten.
  4. Verspreid de klimroos stekken... Oogst ze van jonge en sterke struiken na de eerste bloeiperiode.

Het minste gedoe wordt geleverd door studless rassen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen snoeien veroorzaakt geen problemen.

Gevolgtrekking

Polka, Sympathy, Santana zijn populaire klimrozen. Ze bloeien de hele zomer, geschikt voor landschapsarchitectuur, bloembedden en bloembedden. Planten zijn winterhard, dus wortelen ze zonder problemen op de middelste baan. Ze houden van warme, lichtzure grond en een halfschaduw.

Verzorging bestaat uit water geven en snoeien, harken en bemesten. Met de juiste zorg zullen rozen weelderig en geurig zijn.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen