Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte

Kool is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij bladluizen, beren, beren, vlinders, slakken en slakken. Insecten bederven de koolkoppen, waardoor de opbrengst afneemt. Voor tegenstanders van chemicaliën werden producten op basis van ammoniak uitgevonden. Ze zijn absoluut veilig voor mensen, maar het is onwaarschijnlijk dat ongedierte u bevalt. De belangrijkste eigenschappen van de stof zijn het afstoten van insecten en het verzadigen van kool met stikstof.

Is het mogelijk om kool te verwerken met ammoniak

Het sproeien van koolkoppen met ammoniak is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk.

De stof heeft enkele kenmerken:

 1. Verzadigt planten met stikstof... Het ontbreken ervan verandert in de volgende problemen: de bladeren vervagen, drogen snel en stoppen met groeien, terwijl de kool geen kool vormt.
 2. Het weert ongedierte af. Hun larven ontwikkelen zich in de wortelzone van de struik. Tijdig gebruik van tincturen op basis van ammoniak helpt de oogst te behouden.

Stikstof in ammoniak wordt veel sneller door planten opgenomen dan in standaard biologische verbanden. Maar u mag de hoeveelheid ervan niet misbruiken, omdat het tegenovergestelde effect zal optreden: kool zal nitraten verzamelen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Hoe kool te behandelen met ammoniak van ongedierte

Een triest beeld opgegeten door rupsen bladeren worden door elke tuinman in de gaten gehouden. Beren, slakken, bladluizen, blanken, kruisbloemige vlooien, scheppen, koolmottenlarven minachten ook geen koolkoppen.

Door het juiste gebruik van ammoniak kunt u insecten het hoofd bieden en voorkomen dat ze opnieuw verschijnen.

Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte

Welk ongedierte helpt

De stof vernietigt effectief de larven van de witvleugelvlinder, rupsen, naaktslakken, slakken, bladluizen en beer... Na de eerste behandeling verdwijnt een klein deel van de larven, dus de procedure wordt herhaald.

De rest van het ongedierte verdraagt ​​de sterke geur van alcohol niet en verlaat de site. Tuinders verzamelen handmatig grote individuen die na het sproeien zijn uitgestapt.

Hoe te verdunnen

Om de kool met stikstof te voeden, wordt een oplossing bereid: 50 ml alcohol wordt verdund in 5 liter water.

Breng aan volgens de volgende instructies:

 • zorgvuldig onder de wortel gegoten in een hoeveelheid van 300 ml;
 • de procedure wordt 's avonds uitgevoerd;
 • opnieuw verwerkt na 7 dagen.

Genoeg 4-5 verbanden voor het hele groeiseizoen. De behandeling wordt gestopt nadat de tekenen van stikstoftekort volledig verdwenen zijn.

Manieren om van verschillende plagen af ​​te komen:

 1. Recept voor slakken en slakken... De piek van ongedierte-activiteit vindt 's nachts plaats, dus de behandeling wordt' s avonds uitgevoerd. Om de oplossing te bereiden, neemt u alcohol in een hoeveelheid van 40 ml en verdunt u deze in 6 liter water. Sproei het onderste deel van de bladeren in en giet 100 ml onder elke wortel. De procedure wordt na 30 minuten herhaald. Na het verschijnen van ongedierte op de grond, worden ze met de hand verzameld en vernietigd.Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte
 2. Van rupsen van de belyanka-vlinder... Los in 10 liter water 1 eetl. l. azijn en 50 ml ammoniak. Het planten wordt 's avonds besproeid. Je kunt de compositie niet in de bedden gieten. De verwerking wordt gedurende het hele seizoen 3-4 keer uitgevoerd.Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte
 3. Van bladluizen... Ze eet het liefst bladeren. Vervolgens krullen ze op en drogen ze op, jonge planten gaan dood. Wrijf over een stuk waszeep, los de krullen op in 10 liter warm water, voeg 3 eetlepels toe. l. ammoniak. Het resulterende mengsel wordt op de bladeren gesproeid. Herhaal de procedure na 14 dagen wanneer nieuwe insecten uitkomen.Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte
 4. Van de beer. Een groot insect beschadigt wortels en zaailingen, waardoor een aanzienlijk verlies van gewassen ontstaat. Om dit te bestrijden wordt 10 ml ammoniak opgelost in 10 liter water.Giet 500 ml onder elke zaailing. Herverwerking wordt uitgevoerd als de beer opnieuw werd gezien.

  Hoe ammoniak te verdunnen en kool ermee te behandelen tegen ongedierte
  Medvedka
 5. Van de vliegen. Het ongedierte zuigt sappen uit kool, beschadigt zaailingen. Tekenen van het verschijnen van insecten zijn gedraaide bladeren. Voor profylaxe wordt een touw, rijkelijk verzadigd met ammoniak, tussen de planten getrokken. Als de koolkoppen beschadigd zijn, maak dan een mengsel van 50 ml alcohol en 10 liter water. De aanplant wordt bespoten, de procedure wordt na 7 dagen herhaald. Ernstig aangetaste planten worden vernietigd.

Het gebruik van ammoniak impliceert het naleven van veiligheidsregels. Ammoniak behoort tot de groep van giftige stoffen en wordt daarom met uiterste voorzichtigheid gebruikt.

Aanbevelingen:

 1. Spray de planten 's ochtends of' s avonds. Overdag zullen de zonnestralen het gebladerte verbranden. Voordat ammoniak wordt aangebracht, wordt de grond licht bevochtigd.
 2. Zorg ervoor dat u de verhoudingen respecteert. Een teveel aan alcohol in de mengsels leidt tot de dood van kool.
 3. Alleen aanbrengen op de achterkant van het blad en de wortelzone.
 4. Bescherm de luchtwegen met een gasmasker, handen - met handschoenen. De giftige stof veroorzaakt vergiftiging.
 5. Bereid oplossingen in de frisse lucht voor, gebruik ze onmiddellijk.
 6. Sproei kool niet met "mist" omdat ammoniak snel verdampt. Er wordt een gieter met douchekop gebruikt.
 7. Bij ongediertebestrijding is bemesting met stikstofmeststoffen uitgesloten, anders heeft een overmaat van een sporenelement ongewenste gevolgen.

Sommige tuinders geven er de voorkeur aan om Chinese kool te verbouwen. Zijn delicate bladeren worden een kruisbloemig vlooien diner.

Verwijder de plaag als volgt:

 • los in 10 liter water 2 eetlepels op. l. ammoniak en 1/2 eetl. vloeibare zeep;
 • sproei bladeren en grond;
 • herhaal de procedure als er weer vlooien verschijnen.

Bovendien voorkomt het mengsel het verschijnen van echte meeldauw en fusarium.

Lees ook:

Vroege rijpe hybride van kool Krautkayser F1

Nozomi f1 ultra-vroege rijpende koolhybride

Waarom is Romanesco-kool nuttig, hoe het eruit ziet op de foto, is het moeilijk om het te laten groeien

Gevolgtrekking

Ammoniak is een effectief middel tegen koolplagen. Door zijn scherpe geur en unieke eigenschappen vernietigt het product insecten en verzadigt het de koolkoppen met stikstof. Bij de bereiding van oplossingen moet rekening worden gehouden met de verhoudingen, de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen