Hoe uien te bewaren voor de winter en kunnen ze worden ingevroren

Als er veel uien op uw perceel groeien en u weet niet wat u met het gewas moet doen, probeer het dan in te vriezen. In deze vorm zal het product zeker niet verslechteren en zal het nog handiger zijn om het te gebruiken. We zullen u in het artikel vertellen over alle nuances van dergelijke opslag.

Is het mogelijk om uien voor de winter in te vriezen?

Voor verschillende soorten uien zijn de technologie voor het voorbereiden op het invriezen en de algemene aanbevelingen anders. Laten we het in meer detail uitzoeken.

Groen

De veren zijn gescheiden van de kop: verwelkte delen van de plant zijn niet geschikt voor opslag. Groen grondig wassen en drogen: anders verandert het in bevroren toestand in een ijsklomp. Indien gewenst wordt het geplet.

Ui

Geschillen over of uien invriezenblijven vandaag relevant. Sommige mensen zijn van mening dat het vanwege de geur niet naast ander voedsel mag worden bewaard. Aangenomen wordt dat de bevroren "raap" verandert in een "glas", waterige en zachte massa.

De bovenstaande problemen zullen niet optreden als u het proces correct benadert. De koppen zijn gekozen zonder oppervlaktevlekken en sporen van bederf. De maximale snijdikte is 1 cm Uien worden alleen in kleine porties bewaard, waardoor er wat vrije ruimte in de zakken blijft, omdat het bevroren product in volume toeneemt.

Prei

Dit type ui smaakt veel zachter en zoeter, dus invriezen geeft minder zorgen. Sommige huisvrouwen zijn, vanwege de vezelachtige structuur, gewend om de bovenste bladeren van de plant weg te gooien. Het is echter in hen dat de maximale hoeveelheid voedingsstoffen wordt gevonden.

Na het schoonmaken worden de stelen gekoeld tot ongeveer 0 ° C. In een paar uur prei opbergen in plastic zakken - niet meer dan 8 stuks in een zak - en in de vriezer leggen.

Schnitt

Het is een uitstekende smaakmaker voor een breed scala aan gerechten. Voor het invriezen bieslook goed gewassen en natuurlijk gedroogd. Drogen met een handdoek beschadigt de tere veertjes: hierdoor verdwijnt de unieke geur.

Maal het product met een mes tot het formaat dat ze bij het koken gewend zijn. Leg de plakjes horizontaal in de zak: zo verloopt het invriezen gelijkmatig.

Basisregels voor het invriezen van uien voor de winter

Als u eenvoudige aanbevelingen opvolgt, wordt het invriesproces merkbaar vereenvoudigd en neemt de efficiëntie toe.

  1. Vries groenten op elk moment van het jaar in, niet alleen in de winter.
  2. Een belangrijke bewaarconditie is een goed gesloten container. Overtollige lucht zorgt voor onnodig vocht, waardoor de ui bevriest en onnodig bederft.
  3. Als de blanco's op verschillende tijdstippen zijn gemaakt, staat de datum op de verpakkingen vermeld.
  4. Producten worden bewaard bij een temperatuur van -18 ° C.
  5. Het is niet de moeite waard om het werkstuk langer dan 6 maanden in de vriezer te houden: na zes maanden verliest de groente zijn gunstige eigenschappen volledig.

Hoe u de juiste ui kiest en de vriezer klaarmaakt

Kies voor het invriezen sappige greens - elastische veren met een donkergroene kleur. Besteed speciale aandacht aan de witte punten. Als de greens beginnen te verslechteren, betekent dit dat ze enkele dagen in het water hebben gelegen. In zo'n product is er geen voordeel en vitamines: het is gewoon verzadigd met vocht en daarom lijkt het vers. Een raap kan van elke grootte worden genomen, zonder tekenen van schade.

Referentie. Huisvrouwen hebben een populaire mix van groenten: dille, peterselie, basilicum, koriander worden aan de zak toegevoegd met uien naar smaak.

Het optimale temperatuurregime is -16 ... -20 ° С.

Manieren om uien thuis in te vriezen

Huisvrouwen oefenen veel manieren om uien snel en gemakkelijk te bereiden om in te vriezen. Er zijn mogelijkheden voor alle gelegenheden.

Als geheel

De methode wordt praktisch niet gebruikt, aangezien de haalbaarheid in het geding is. Een hele ongeschilde ui kan immers veilig worden bewaard in een speciaal groentegedeelte van de koelkast en zelfs op kamertemperatuur.

Als de huisvrouwen per ongeluk meer hoofden hebben schoongemaakt dan nodig, kan de rest worden ingevroren. In de toekomst zal het geschikt zijn om bouillon te koken. Ontdooien gebeurt door blancheren. De ui wordt een paar minuten in een bak met kokend water gedaan.

Voorgesneden in een zak

Hoe uien te bewaren voor de winter en kunnen ze worden ingevroren

Een van de meest populaire manieren. Op deze manier behoudt het product al zijn eigenschappen. Lucht wordt verwijderd uit de zakken die klaargemaakt zijn voor opslag. Het is het beste om speciale tassen met een sluiting te gebruiken, maar als die er niet zijn, zijn de meest voorkomende voldoende.

Gebakken in olie

Als de ui zijn structuur heeft verloren, wordt het product ingevroren en gebakken. Ze geven de voorkeur aan olijfolie of geraffineerde zonnebloemolie. Gesneden ui bak tot ze goudbruin zijn, wacht tot ze volledig zijn afgekoeld en zet ze dan in de vriezer voor opslag in afgesloten bakjes.

In ijsblokjesbakken

Voor opslag in mallen heb je ook olie nodig. Uien worden door een vleesmolen gehaald of in een blender gehakt. De resulterende aardappelpuree wordt in "vierkanten" neergelegd, aan elk van hen wordt 1 theelepel toegevoegd. plantaardige olie. De uienblokjes zijn binnen 5-7 uur klaar. Daarna worden ze overgebracht naar een container en wordt een nieuwe batch in de vormen geplaatst om te bevriezen.

In een plastic fles

Hoe uien te bewaren voor de winter en kunnen ze worden ingevroren

De fles heeft verschillende voordelen... Dit is een gratis en verzegelde container en het gehakte product gaat gemakkelijk door de nek - een geweldige oplossing voor het bewaren van fijngesneden uien.

Om het gemakkelijk te maken om de plakjes in te schenken, wordt de nek omwikkeld met voedselfolie en wordt er een trechter van gevormd. Stamp de ui niet zo strak mogelijk aan.

Houdbaarheid van bevroren uien

De houdbaarheid van ingevroren uien is 2-6 maanden: het hangt allemaal af van de oogstmethode en temperatuur. Optimale bewaarcondities zijn -18 ° C.

Hoe uien goed ontdooien

Meestal wordt het bevroren product toegevoegd aan een hete schaal, die vervolgens weer aan de kook wordt gebracht. Maar er zijn momenten dat uien in ontdooide toestand nodig zijn.

Ontdooien op verschillende manieren:

  • in de koelkast;
  • in koud water;
  • op kamertemperatuur;
  • ontdooifunctie in de magnetron.

Bedenk dat onder invloed van warmte enkele van de gunstige eigenschappen van de groente verdwijnen, dus de laatste methode is hoogst ongewenst.

Waar bevroren uien te gebruiken

De blanco wordt gebruikt als taartvulling, toegevoegd aan soepen, omeletten, ovenschotels en schnitzels. Als de uien diepvriespuree zijn geweest, zijn ze een uitstekende spread voor sandwiches.

Na het ontdooien is de groente niet geschikt voor salades, omdat het zijn knapperige structuur verliest - dit is een minpuntje van de methode.

Aanbevelingen van ervaren huisvrouwen

Hoe uien te bewaren voor de winter en kunnen ze worden ingevroren

Denk er bij het invriezen van uien aan dat ze de eerste weken behoorlijk sterk ruiken. Het risico bestaat dat het de rest van het voedsel verzadigt. Daarom adviseren ervaren huisvrouwen de uien in een aparte lege doos in de vriezer te bevriezen. Als het product goed vriest, zullen er andere groenten naast "wortelen".

Het is de moeite waard om te weigeren om opnieuw in te vriezen en precies zoveel ui te krijgen als u per keer wilt besteden... Als gevolg van contact met lucht gaat de smaak verloren en wordt herhaaldelijk invriezen zinloos.

Sommige huisvrouwen snijden uien om in te vriezen en leggen ze eerst in een laag in een diep bord of dienblad, bedekken ze met huishoudfolie en sturen ze enkele uren naar de vriezer. En dan halen ze het eruit en schenken het in speciale zakken voor opslag. Zo vriest de groente sneller en beter in.

Gevolgtrekking

De mening dat uien niet mogen worden ingevroren, klopt niet. Zowel bollen als groenten verdragen perfect lage temperaturen en behouden, wanneer ze eenvoudige aanbevelingen opvolgen, hun gunstige eigenschappen volledig.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen