De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Bonen zijn al meer dan 5000 jaar bekend bij de mensheid en hebben ongeveer 200 variëteiten. Bonen bevatten meer gezonde eiwitten dan kip en worden beter en sneller opgenomen. Vitaminen en micro-elementen zijn niet alleen rijk aan bonen, maar ook aan de schalen waarin ze groeien. Ze worden flappen genoemd en worden in recepten gebruikt traditioneel medicijn voor de behandeling van vele ziekten.

Ook worden bonen en luiken gebruikt als cosmetica, die werd gebruikt door Cleopatra. Het regenereert en voedt de huid, egaliseert de teint, stimuleert de productie van collageen, vertraagt ​​het verouderingsproces en versnelt de regeneratie.

Vitamine cocktail

Leeg bonen peulen - een echte vitaminecocktail. Ze bevatten glucokinine, trigonelline, stigmasterol, thiamine, caroteen, hemicellulose, vitamine B6, C, E.

Daarnaast bevatten bonen en kleppen stoffen die belangrijk zijn voor het lichaam.

Micro- en macro-elementen:

 • koper;
 • ijzer;
 • natrium;
 • calcium;
 • zink.

Organische zuren:

 • appel;
 • ascorbinezuur;
 • malonic;
 • citroen.

Flavonoïden:

 • quercetine;
 • kaempferol.

Aminozuren:

 • tryptofaan;
 • leucine;
 • arginine;
 • tyrosine;
 • methionine;
 • choline;
 • lysine;
 • betaïne;
 • asparagine;
 • tyrosine.

De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Contra-indicaties en schade

Er zijn zeer weinig contra-indicaties voor het gebruik van flappen. De eerste is allergieën, een individuele intolerantie voor bonen of op blad gebaseerde medicijnen.

Het wordt ook niet aanbevolen om medicinale infusies en afkooksels van bonenschillen te nemen wanneer:

 • pancreatitis in de acute fase;
 • cholecystitis;
 • gastritis met een hoge zuurgraad;
 • maagzweer;
 • intestinale disfunctie;
 • colitis.

Het is categorisch onmogelijk om afkooksels en schilinfusies te gebruiken voor mensen die aan hypoglykemie lijden. Het medicijn verlaagt de toch al lage glucosespiegels, waardoor de patiënt in een glycemisch coma terechtkomt.

Doe voorzichtig! Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, mogen geen medicinale afkooksels uit de kleppen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Voorzichtigheid is geboden bij de behandeling van de kleppen en degenen die last hebben van zoutretentie in het lichaam.

Voordelen voor het lichaam

Bonenrompen hebben veel gunstige eigenschappen. Dus, middelen op basis van kleppen normaliseren het metabolisme en de productie van hormonen, enzymen, eiwitten.

Een van de bekendste en meest waardevolle eigenschappen van bonen is het vermogen om de bloedglucose te verlagen en de bloeddruk te normaliseren. Bovendien hebben ze antimicrobiële, diuretische en ontstekingsremmende effecten.

De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Bonendoppen in de volksgeneeskunde

Het spectrum van ziekten voor de behandeling waarvan bonenschillen worden gebruikt, is groot, en er zijn ook veel recepten voor traditionele geneeskunde.

Welke ziekten

Bonenpeulen worden gebruikt voor jicht, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, pancreatitis, stenen en inflammatoire nierziekte, reuma en type 2 diabetes.

De laatste ziekte moet worden benadrukt, aangezien het al lang bekend is dat bonen en hun kleppen de glucosespiegels normaliseren. Bij zo'n ernstige ziekte kan zelfmedicatie niet worden uitgevoerd, maar het is mogelijk en noodzakelijk om de mogelijkheid van aanvullende therapie met bonenfolders met uw arts te bespreken.

Het gebruik van afkooksels en infusen

Afkooksels en infusies van bonenomhulsels helpen bij de behandeling van deze ziekten.

Opleiding

Zorg allereerst voor de grondstoffen. Om er maximaal voordeel uit te halen, moet het goed worden voorbereid. U kunt het het beste zelf doen.

Als de bonen zelf vol en rijp zijn, worden de bonen met de hand gemaaid of verwijderd. Het is belangrijk dat de peulen niet direct op de groeiende bonen uitdrogen: dus ze zijn niet alleen niet nuttig, maar kunnen zelfs schade toebrengen. Groene peulen mogen ook niet worden gebruikt. De rijpe bonen worden gescheiden van de schelpen. De bladeren worden gewassen en gedroogd in de schaduw, buiten of in een droge en goed geventileerde ruimte. Het wordt aanbevolen om de voorbereide grondstoffen niet langer dan 2-3 jaar te bewaren.

Het is interessant! Het is heel eenvoudig om te controleren of de grondstoffen klaar zijn: kneed de gedroogde peulen gewoon met je vingers. Verkruimelen ze tot stof of breken ze gemakkelijk en fijn, dan zijn de vleugels klaar voor gebruik en opslag. Als het moeilijk te breken is, is de schil nog steeds elastisch en heeft hij wat vocht vastgehouden - je moet hem opnieuw drogen.

Overweeg enkele recepten voor traditionele geneeskunde.

Met pancreatitis

Artsen hebben een toename opgemerkt in gevallen van pancreasontsteking - pancreatitis. Deze ziekte ondermijnt de gezondheid enorm, omdat de alvleesklier een van de meest complexe menselijke organen is. Een afkooksel van bonenschillen verbetert de toestand van de patiënt aanzienlijk.

Voorzichtigheid! In het acute stadium van de ziekte kunnen bonen niet aan het dieet worden toegevoegd, ze zullen de aandoening verergeren! Maar bouillons op basis van kleppen zijn daarentegen nuttig. Eerst moet u een arts raadplegen en kleine doses gaan gebruiken, waarbij u de toestand in de gaten houdt.

Hoe koken: 2 eetlepels. l. giet 1 liter water in droge gemalen grondstoffen, kook in een waterbad tot de vloeistof is gehalveerd.

Toepassing: de gespannen oplossing wordt 30 minuten vóór de maaltijd ingenomen. Deze bouillon is ook effectief voor cystitis. De cursus duurt 7 dagen.

De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Voor het hart en de bloedvaten

Om het werk van het cardiovasculaire systeem te normaliseren, wordt het volgende recept aanbevolen: 1 eetl. l. Giet gehakte droge bonenschillen met een glas kokend water, wikkel ze in en blijf staan ​​tot ze afgekoeld zijn. Neem het medicijn 1/3 kopje voor de maaltijd.

Om diabetici te helpen

Voor mensen met diabetes zijn bonen en hun derivaten simpelweg onvervangbaar. Overweeg hoe u bonen voor diabetes kunt brouwen.

Hoe helpt het

De glucokinine in de grondstof werkt op dezelfde manier als insuline. Daarom verlagen afkooksels met bonenschillen de bloedglucosespiegels aanzienlijk en houden ze tot 6 uur normaal. Afkooksels zijn vooral effectief bij diabetes type 2.

Bij het begin van de ziekte, als het beloop door niets gecompliceerd is, zijn een dieet en het nemen van een afkooksel van de kleppen voldoende om de toestand van de patiënt te normaliseren. Bij zo'n ernstige ziekte is een doktersconsultatie echter essentieel. Als het verloop van de ziekte gecompliceerd is, is het gebruik van de kleppen alleen mogelijk als aanvulling op medicamenteuze therapie.

Kookmethodes

Het effect van de behandeling met bonenblad bij diabetes is langdurig. Daarom wordt de cursus elke drie maanden uitgevoerd en in gevorderde gevallen - elke vier weken gedurende 10-15 dagen.

Patiënten met diabetes mellitus hebben meer eetlust, stofwisselingsstoornissen en overgewicht. Afkooksels van bonenschillen verminderen of elimineren deze symptomen aanzienlijk, waardoor de bloedglucosespiegel normaliseert. Er zijn veel recepten met kaf, hier zijn er enkele.

In een thermoskan

Voorbereiding: 5 eetlepels. l. Giet grondstoffen in een vat, voeg 2 kopjes kokend water toe, laat 12 uur staan.

Toepassing: gebruik ¼ kopje met een interval van 2-3 uur.

Cursus - van vijf dagen tot een week.

Het belangrijkste voordeel van deze methode is geen warmtebehandeling waardoor voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden blijven.

Bouillon voor elke dag

Voorbereiding: 1 eetl. l. Giet de bundel met een glas kokend water, laat een kwartier in een waterbad sudderen.

Toepassing: zeef de bouillon en drink 15 minuten voor de maaltijd een eetlepel. Het kan niet worden bewaard, het moet dagelijks vers worden bereid.

Cursus - tot 10 dagen.

Multicomponent-collectie

Dit recept is populair onder aanhangers van traditionele geneeskunde.

Voorbereiding: Meng gelijke delen haverstro, bosbessenblaadjes en bonenflappen. Dan 5 el. l. Laat het mengsel 10-20 minuten sudderen in 1 liter water op laag vuur.

Toepassing: drink drie keer per dag 30 minuten voor de maaltijd.

Cursus - 10-12 dagen.

De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Toepassing in cosmetologie

Bonenbladproducten zijn geweldig voor het verzorgen van vermoeidheid of verwelking huid... Hull-extract wordt in veel cosmetische producten tegen veroudering aangetroffen, omdat het de regeneratie van de huid stimuleert en een liftend effect heeft.

De producten zijn ook nuttig voor de huid die vatbaar is voor ontstekingen en huiduitslag, aangezien bonen en hun schalen een antimicrobiële werking hebben. Bonen- of sjerpcosmetica zijn gemakkelijk thuis te maken.

Zachte scrub

Gebruik een scrub met bonenmeel voor een zachte reiniging en afschilfering.

Voorbereiding: voeg in een natuurlijke scrub, bijvoorbeeld koffie, 1 theelepel toe. bonendoppen gemalen of geplet tot bloem.

Toepassing: 5-10 minuten op het gezicht aanbrengen, zachtjes inmasseren, met warm water afspoelen, verzorgende crème aanbrengen. De frequentie varieert met leeftijd en huidtype, van tweemaal per week tot eens per 3-4 weken.

Referentie. Het is handig om bloem uit de bonenflappen en gezichtsmaskers toe te voegen.

De voordelen van bonenpeulen: hoe u een genezende drank op de juiste manier verzamelt, bereidt en maakt

Beoordelingen

Maria, 32 jaar oud:“De huid is niet meer hetzelfde als voorheen. Ik wil geen gekochte anti-verouderingsproducten gebruiken, dus ik koos voor volksrecepten. Ik probeerde een gezichtsmasker tegen veroudering en werd verliefd! Eenvoudig, goedkoop, effectief! Ik maak maskers met bonen, of je kunt gewoon een beetje geplette schil aan elk masker toevoegen. Ook een geweldig effect! "

Elena, 52 jaar oud: “Ik ben een ervaren diabeticus. Ik geloof dat folkremedies voor bijna elke ziekte kunnen worden gebruikt, het belangrijkste is om de verhoudingen precies te houden. Het is immers al sinds de oudheid bekend dat elk kruid een of andere geneeskrachtige eigenschap heeft. In een tijdschrift las ik over het gebruik van bijsluiters van bonen voor diabetes. Ik heb geen zomerresidentie en geen groentetuin, maar ik wilde het echt proberen. Ik vond de nodige grondstoffen in de apotheek. Ik zal niet zeggen dat suiker meteen daalde, maar afnam en al heel lang normaal is. Ik probeer een dieet te volgen en medicijnen te gebruiken die zijn voorgeschreven door een arts, en een bonenbouillon om te helpen. Het resultaat is prachtig, laatst verlaagde de dokter mijn dosis medicijn! "

Gevolgtrekking

Bonen en hun flappen zijn dus een uitstekend medicijn met een minimum aan contra-indicaties. Specialisten en patiënten melden aanzienlijke verlichting van de aandoening. Het is niet voor niets dat bonen en peulen al lang in de volksgeneeskunde worden gebruikt en nu naast medicatie door veel artsen worden voorgeschreven.

Bovendien is het afkooksel van de schil en de bonen zelf een uitstekend cosmetisch product. Het is geschikt voor zowel de ouder wordende als jeugdige maar vermoeide huid. Maskers zijn gemaakt van bonen, afkooksels worden gebruikt om lotions te maken. Bonen zijn een goedkope maar effectieve remedie die al eeuwen wordt gebruikt. Veel mensen gebruiken het al, probeer het ook.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen