Alternatieve behandeling met natuurlijke ingrediënten: bieten met azijn helpen bij angina pectoris en hoe deze correct te gebruiken

In onze tuinen groeien geneeskrachtige planten. Een van hen is biet, dat wordt gebruikt om vele ziekten te behandelen, waaronder tonsillitis. Is deze remedie echt effectief? Heeft het contra-indicaties en keuren artsen deze behandelingsmethode goed? In ons artikel krijgt u gedetailleerde antwoorden op deze vragen.

Rode biet met azijn om te gorgelen

Folkmedicijnen worden al eeuwen gebruikt bij de behandeling van tonsillitis. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat angina uitsluitend wordt behandeld met procedures en medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts. Vertrouw niet blindelings op beoordelingen over de effectiviteit van alleen spoelen. Keelhygiëne is slechts een extra manier om de hoofdtherapie te beïnvloeden.

Het principe van actie in de strijd tegen angina pectoris

Gorgelen is een van de meest effectieve behandelingen voor keelpijn. Tonsillitis, ongeacht de aard van de manifestatie, vereist het spoelen van de mond en keelholte met geneesmiddelen.

U kunt ze aanvullen volksmethoden met bieten.

Alternatieve behandeling met natuurlijke ingrediënten: bieten met azijn helpen bij angina pectoris en hoe deze correct te gebruiken

De gunstige eigenschappen van bieten zijn te danken aan hun rijke chemische samenstelling. Het bevat sucrose, fructose, glucose.

Onder de minerale zouten is het vermelden waard:

 • kalium;
 • magnesium;
 • calcium;
 • ijzer;
 • fosfor;
 • zink;
 • mangaan;
 • kobalt.

De gunstige eigenschappen van het wortelgewas worden versterkt door appel, citroenzuur, oxaalzuur, wijnsteenzuur en vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, U, P, PP, caroteen.

Het kenmerk van bieten wordt verbeterd door de aanwezigheid in de samenstelling van jodium, pantotheenzuur, foliumzuur en oleanolzuur, evenals ten minste een dozijn verschillende aminozuren, waaronder lysine, valine, arginine en histidine.

De unieke eigenschappen van bietensap versterken het lichaam en helpen daardoor infecties te bestrijden, evenals:

 • stop het ontstekingsproces;
 • pijn verminderen;
 • elimineer zwelling en blozen van de keel;
 • lokale immuniteit verhogen;
 • verzadig het lichaam met nuttige macro- en micronutriënten;
 • versterk de wanden van bloedvaten en verbeter de lokale bloedcirculatie;
 • bijdragen aan het doorspoelen van etterende pluggen.

Azijnzuur versterkt het therapeutische effect van bieten. Het belangrijkste effect van azijn is antimicrobieel, daarom zijn bieten met azijn voor keelpijn zo populair onder de bevolking.

De voor- en nadelen van deze behandeling

Keelhygiëne met azijn en bietensap wordt gebruikt voor acute respiratoire virale infecties en andere ziekten die gepaard gaan met een ontstekingsproces in de keel. Het gebruik van deze methode is te wijten aan de beschikbaarheid en veiligheid van de gebruikte componenten.

Een van de voordelen van spoelen is de hypoallergeniciteit van het product - het wordt goed verdragen en veroorzaakt geen ongemak. De voordelen van het medicijn komen tot uiting in het hydrateren van het slijmvlies, het wegspoelen van etterig exsudaat en het voorkomen van tonsillitispluggen.

Het gebruik van een folk remedie voor chronische tonsillitis komt ook significant tot uiting, wanneer de immuniteit afneemt en niet opnieuw wordt geïnfecteerd met een infectie.

Met behulp van bieten en azijn is het onmogelijk om de veroorzaker van de ziekte te vernietigen, omdat antimicrobieel en antiseptisch effect is zwak.Daarom zijn negatieve gevolgen alleen te verwachten als u folkremedies als monotherapie gebruikt.

Belangrijk! Behandeling van tonsillitis en andere infectieziekten van de keel moet etiotroop zijn, dat wil zeggen gericht op het elimineren van de oorzaken.

Rode biet gorgelen recepten

Alternatieve behandeling met natuurlijke ingrediënten: bieten met azijn helpen bij angina pectoris en hoe deze correct te gebruiken

Naast de eenvoud van het bereiden van medicinale mengsels, zijn ook verschillende opties voor het gebruik ervan boeiend: inhalaties, spoelingen, kompressen. De algemene toestand van de patiënt, het type ziekte bepalen vooraf de verdere behandelingstactieken.

Sap en bietenbouillon maken

Bietensap kan als een onafhankelijk middel worden gebruikt. Kies voor het koken wortelgroenten met een heldere roodachtige kleur, indien mogelijk langwerpig.

Voorbereiding:

 1. Was de groente, verwijder de bovenkant, snijd ¼ deel van de bovenkant af.
 2. Rasp en zeef door kaasdoek of hak in een blender.
 3. Giet het sap in een glazen bak en laat 2 uur trekken.
 4. Gedurende deze tijd vormt zich een wit schuim op het oppervlak van het sap, dit moet worden verwijderd.

Puur sap moet met voorzichtigheid worden ingenomen en de dosis geleidelijk verhogen (begin met 50 g). Je kunt het sap verdunnen met water in een verhouding van 1: 1.

Bietenbouillon wordt gebruikt voor inademing en spoelen. Inademing van heilzame stoom helpt pijn te verminderen, elimineert transpiratie en ongemak bij het slikken.

Algoritme van acties:

 1. Was de wortelgroenten grondig, kook tot ze gaar zijn.
 2. Adem minimaal 10 minuten boven de stoom uit.
 3. Voeg desgewenst een paar druppels etherische olie toe.

Bij systematisch spoelen worden de infiltraten geresorbeerd en genezen de ontstoken weefsels. Om een ​​afkooksel te bereiden om te spoelen, moet u 200-300 g groenten spoelen, schillen en koken tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot 20 ° C en voeg elk 1 theelepel toe. propolis per 1 liter bouillon.

Als referentie. Bietensap is een uitstekende basis voor neusdruppels. De tool is niet verslavend en beschadigt het slijmvlies niet. Gebruik voor volwassenen een concentraat van bietensap, voor kinderen - verdun met water 1: 2.

Rode biet en appelciderazijn Recept

Een eenvoudig maar effectief recept. Rasp middelgrote knolgewas, pers het sap uit. Voeg 1 eetl. l. appelciderazijn, roer en laat 3-4 uur op een donkere plaats staan. Na uitlekken. De maximale spoelsnelheid is 3 keer per dag. Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Recept voor tinctuur van bieten, honing en cranberry

Voor dit recept wordt vers bereid bieten- en cranberrysap in gelijke verhoudingen gemengd. Voeg ½ deel gekookt water en dezelfde hoeveelheid honing toe. Meng grondig, gebruik 5-7 keer per dag.

Recepten voor kinderen

Alternatieve behandeling met natuurlijke ingrediënten: bieten met azijn helpen bij angina pectoris en hoe deze correct te gebruiken

Er zijn geen recepten speciaal voor kinderen. De behandelingsopties zijn hetzelfde als voor volwassenen, alleen in een lagere dosering en concentratie bietensap. Raadpleeg een kinderarts voordat u met de behandeling begint. De procedures beginnen alleen bij afwezigheid van individuele intolerantie en andere contra-indicaties.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zelfstandig gorgelen, onder toezicht van hun ouders. Het medicinale mengsel wordt in gelijke verhouding verdund met water.

Voor jonge kinderen is het handiger om de amandelen vast te pakken met een gewone injectiespuit (zonder naald). Als een klein kind de spoelprocedure niet verdraagt, kan het worden vervangen door veel te drinken, het effect zal hetzelfde zijn.

Behandeling van jonge kinderen (jonger dan 3 jaar) met bieten is uitsluitend beperkt tot kompressen, andere methoden zijn ongewenst, omdat bijwerkingen kunnen optreden als gevolg van een vroege leeftijd. Na 3 jaar kunt u al alle methoden gebruiken om bieten of bietenbouillon te nemen.

Gorgelen procedure

Het is onmogelijk om een ​​zere keel te genezen door alleen te spoelen, maar u kunt de effectiviteit van de procedure vergroten door de regels voor de uitvoering ervan in acht te nemen:

 1. Het spoelen wordt 30 minuten voor / na de maaltijd uitgevoerd.
 2. Het hoofd wordt zoveel mogelijk naar achteren geworpen, terwijl je tijdens het spoelen een aanhoudend geluid "A" uitspreekt.
 3. Het is noodzakelijk om vloeistof in de mond op te vangen met een volume van één slok.
 4. Het is belangrijk om uw ademhaling te controleren om te voorkomen dat u in de verkeerde keel terechtkomt.
 5. De duur van het spoelen is 4-5 minuten, de frequentie is maximaal 6 keer per dag.
 6. Spoeloplossingen moeten zo vers en warm mogelijk zijn.

Met behulp van lokale behandeling kunt u de symptomen elimineren, de toestand van de patiënt verlichten. Antibiotica zijn nodig om de infectie te verwijderen.

Hoe in te ademen

Je kunt het afkooksel van de knolgewas op twee manieren inademen: boven een pan of door een waterkoker. De tweede methode is handiger in gebruik. Draai een trechter van dik papier, steek deze in de tuit van de theepot en begin de stoom in te ademen.

U kunt niet boven kokend water ademen, dit kan brandwonden aan de luchtwegen veroorzaken. Wacht 5-10 minuten na het koken van water.

Aandacht! Bij verhoogde lichaamstemperaturen kan inademing schadelijk zijn.

Bij ziekten van de middelste luchtwegen (keel, strottenhoofd), inademen en uitademen door de mond. U moet zoals gewoonlijk rustig ademen.

De procedure wordt anderhalf uur na een maaltijd uitgevoerd. Na inademing is het verboden om 30-40 minuten eten en drinken in te nemen, het wordt ook niet aanbevolen om te praten en naar buiten te gaan.

Samenpersen

Het is alleen mogelijk om toepassingen op de keel te starten als er geen contra-indicaties zijn en met toestemming van een arts. Een medisch verband kan complicaties veroorzaken bij hoge temperatuur, daarom kan de procedure niet worden uitgevoerd met een toename van subfebrile parameters.

Om een ​​kompres aan te brengen heb je nodig:

 1. Bereid de basis voor: rol het gaas of katoenen doek in meerdere lagen.
 2. Verzadig de basis met een medicinale oplossing en breng een kompres aan op het getroffen gebied.
 3. Bedek de applique met polyethyleen erop.
 4. Verwarm het kompres met een wollen sjaal of handdoek.

Breng geen kompres aan op de schildklier en de perimaxillaire lymfeklieren. Bewaar de medische applicatie 1 tot 3 uur.

Belangrijk! Deze behandelingsmethode is verboden voor allergische huiduitslag en dermatitis, oncologische ziekten, pathologieën van het cardiovasculaire systeem, koorts en tromboflebitis.

Om het medicinale mengsel te bereiden, raspt u het wortelgewas, knijpt u. De vloeistof wordt verwijderd of gebruikt om te spoelen en de cake wordt in gaas gewikkeld. Het toevoegen van uien verhoogt de effectiviteit van het kompres.

Contra-indicaties voor behandeling met bieten voor angina pectoris

Alternatieve behandeling met natuurlijke ingrediënten: bieten met azijn helpen bij angina pectoris en hoe deze correct te gebruiken

Het gebruik van bieten, azijn en andere ingrediënten kan irritatie van het keelslijmvlies veroorzaken. Bovendien is het inslikken van oplossingen met dergelijke toevoegingen onveilig voor patiënten:

 • met individuele intolerantie;
 • stomatitis;
 • gastritis met hoge zuurgraad;
 • urolithiasis;
 • ernstige diabetes mellitus;
 • andere ziekten van de mondholte.

Het wordt met de nodige voorzichtigheid gebruikt om kinderen tot zes jaar te behandelen.

Is het mogelijk voor dracht en lactatie

Interne opname van bieten tijdens dracht en lactatie is ongewenst. De stoffen in de knolgewas kunnen door het lichaam verkeerd worden begrepen tegen de achtergrond van hormonale verstoringen en leiden tot een allergische reactie bij zowel de moeder als het kind.

Bij andere methoden om bieten te behandelen, veroorzaakt de periode van dracht en lactatie geen verboden. Mits u zich op het moment van de procedure bevredigend voelt.

De effectiviteit van de behandeling en aanbevelingen van specialisten

Een onredelijke voorkeur voor lokale behandeling kan tot complicaties leiden. Het antimicrobiële en antiseptische effect van bieten is inferieur aan de meeste farmacologische middelen. De meningen van experts op dit gebied zijn ondubbelzinnig: bietensap kan geen alternatief zijn voor medicijnen bij de behandeling van tonsillitis.

Als aanvullende therapie, met een mild verloop van de ziekte of met een chronische vorm, verbieden artsen het gebruik van een folkremedie niet, maar alleen na beoordeling van de toestand van de patiënt.

Lees ook:

Hoe correct te ademen over aardappelen met sinusitis en is het mogelijk om het te doen.

Bietensap voor sinusitis: kies een recept en pas het correct toe.

We redden kinderen van verkoudheid: uiensap-neusdruppels.

Gevolgtrekking

Behandeling van angina pectoris met bieten kan worden gebruikt als aanvulling op conservatieve therapie. Verwaarloos de raadpleging van een specialist niet: de onconventionele methode heeft een aantal contra-indicaties. Het is belangrijk om te begrijpen dat traditionele geneeskunde niet in alle gevallen effectief is. In sommige gevallen wordt zelfbehandeling de oorzaak van complicaties.

Als vochtinbrengende crème voor het slijmvlies, om etterende haarden weg te spoelen en de vorming van korsten te voorkomen, is gorgelen met een rode bietoplossing een effectieve procedure, maar deze remedie zal niet helpen in de strijd tegen de veroorzaker van de ziekte.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen