Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat bieten bijna vanzelf in de tuin groeien. Dit is echter een misleidende indruk. Je hebt wat kennis en bekwame zorg nodig om smakelijke, suikerachtige vruchten van de juiste maat te krijgen. Dergelijke bieten zijn rijk aan vitamines en decoreren de gebruikelijke gerechten met deze knolgewas.

In dit artikel zullen we de geheimen van landbouwtechnieken voor een overvloedige oogst onthullen. We zullen u vertellen hoe en met wat u bieten moet voeren in juni, juli en andere maanden. Ervaren boeren zullen nuttig advies geven over het telen van gewassen. Hier vindt u recepten voor organische en minerale meststoffen.

Waarom bieten voeren

Topdressing van bieten in het open veld is een van de belangrijkste groeiomstandigheden... De cultuur houdt van vruchtbare bodems, reageert pijnlijk op een gebrek aan bemesting. Vereiste voedingselementen zijn fosfor, kalium, stikstof. In elke groeifase is de behoefte aan voedingsstoffen anders. Bovenal moet het wortelgewas een maand nadat de eerste scheuten verschijnen, worden gevoerd.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

De beste formuleringen voor voeding

Er zijn veel organische en minerale meststoffen. Laten we eens kijken hoe we de bieten moeten voeren voor een overvloedige oogst en welke meststoffen we hiervoor moeten kiezen.

Kippenuitwerpselen

Aan het begin van de groei hebben planten stikstofmeststoffen nodig.... Een geschikte optie is kippenuitwerpselen. Organische bemesting wordt op alle grondsoorten toegepast, maar geeft het meeste effect op zure grond.

Kippenuitwerpselen worden verdund met water in een verhouding van 1:12. Om de wortels niet te verbranden, wordt de oplossing in de groeven tussen de planten of in het gangpad gegoten. Gebruik voor 10 m2 10-12 liter.

Aandacht!Let op verhoudingen en doseringen. Een teveel aan stikstofhoudende meststoffen leidt tot de ophoping van nitraten in de wortels.

Zoutoplossing

Roodheid van bladeren bij bieten is een signaal voor het gebruik van een zoutoplossing... Zout verbetert de smaak van het fruit en geeft het, paradoxaal genoeg, suikerigheid. Topdressing uitgevoerd niet meer dan twee keer per seizoen: voor de eerste keer aan het begin van de groei, de tweede keer - tijdens het gieten van wortelgewassen. Om de oplossing te bereiden, wordt een handvol zout opgelost in een emmer water.

Infusie van onkruid

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgenNeem de tijd om het onkruid weg te gooien. Een betaalbare manier om bieten te voeren is wiettinctuur. Het is gemakkelijk te koken:

 1. Het kruid wordt in het vat gedaan om een ​​derde van de container te vullen.
 2. Giet water naar boven en laat 5-7 dagen gisten.
 3. De voltooide infusie wordt verdund met water in een verhouding van 1:10.
 4. Geef de planten een liter water bij de wortel.
 5. Meststof kan om de twee weken worden gebruikt.

Het kan handig zijn:

Wanneer en hoe bietenzaden te planten

Is het mogelijk en nodig om bieten te kruipen?

Wanneer bieten uit de tuin verwijderen voor opslag

Minerale meststoffen

Naast organische bemesting worden minerale meststoffen gebruikt... Ze beginnen ze in de herfst te maken, voor het graven van de grond, of in het vroege voorjaar, tijdens de voorbereiding van de bedden voor aanplant. Bedenk welke soorten minerale meststoffen moeten worden toegepast en hoe laat u hiervoor kiest:

 1. In de herfst, 1 st. l. ammoniumnitraat, 2 el. l. superfosfaat, 1 eetl. l. kaliumsulfaat.
 2. Voeg voor het planten in de lente 100 g nitrofoska, 30 g kaliumsulfaat en 3-5 kg ​​humus (of compost) toe.

Op zware en zure bodems wordt zaagsel gebruikt om de structuur te verbeteren... Kalk moet tegelijkertijd worden toegevoegd, aangezien zaagsel de grond verzuurt: 1 kg per m2. m bedden.

Ash-infusie

Houtas is een waardevolle meststof die thuis kan worden bereid... As verbetert de bodemstructuur door fosfor-kaliummeststoffen te vervangen. Het bevat kalium, koper, magnesium, boor.

Bieten voeren met as geldt twee keer per seizoen: na het planten van zaden en tijdens de vorming en groei van fruit. De oplossing wordt bereid met een snelheid van 2 glazen as per 10 liter water, houd twee uur aan en geef de bedden water.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

Boorzuur

Bieten voeren met boorzuur heeft een positief effect op wortelgewassen:

 • verhoogt zaadkieming;
 • verbetert de smaak (suikergehalte) van de vrucht;
 • beschermt plantenwortels tegen bederf;
 • vormt immuniteit tegen ziekten.

De eerste keer dat boorzuurbemesting wordt uitgevoerd wanneer de zaden worden geweekt... Een oplossing wordt bereid uit 0,2 g zuur en 1 liter water, het plantmateriaal wordt erin bewaard. Tijdens de periode van groeiende groene massa en groei van het fruit wordt bladvoeding uitgevoerd: 0,5 theelepel. zuren worden opgelost in 1 liter water. Worteldressing wordt gebruikt wanneer er een tekort aan boor in de grond is.

Aandacht! De eigenaardigheid van de bereiding van de oplossing is dat boorzuur alleen in heet water wordt opgelost.

Gist

Het voeren met gewone winkelgist verbetert de vorming van wortelgewassen, verhoogt de weerstand van bieten tegen ziekten. Planten worden gedurende het groeiseizoen bemest. De oplossing wordt als volgt bereid: 0,5 kg gist en 0,5 l jam (suiker) worden verdund in 10 l warm water, een dag op een warme plaats staan. Verdun vervolgens 1 liter infusie in 10 liter water en geef de bieten water bij de wortel.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

Er zijn andere soorten biologische verbanden. De eenvoudigste en meest betaalbare van hen:

 1. Kaliumpermanganaatoplossing - beschermt de plant tegen de zwarte poot. De verwerking wordt tot vijf keer per seizoen uitgevoerd, te beginnen vanaf het verschijnen van de eerste scheuten.
 2. Waterstofperoxide - verlicht de bodemstructuur door deze te verzadigen met zuurstof. Wortelgewassen groeien snel in dergelijke bodems, ze worden minder ziek. Meststof wordt bereid met een snelheid van 2 el. l. op een emmer water.
 3. Topdressing met limoen - speciaal aanbevolen voor zure bodems. Een glas limoen wordt geroerd in 10-12 liter water. Meststof wordt eenmaal per seizoen in de vierde bladfase toegepast.

Belangrijk!Water geven met limoen moet voorzichtig en bij de wortel gebeuren om de bietenblaadjes niet te verbranden. Alle meststoffen worden toegepast bij bewolkt weer of in de vroege en avonduren.

Wat maanden te voeden

In elke groeifase hebben bieten bepaalde meststoffen nodig.: stikstof, potas en fosfor. Laten we het werkschema per maand eens nader bekijken.

In juni

Aan het begin van het groeiseizoen worden stikstofhoudende meststoffen gebruikt voor actieve kieming van zaden, hergroei van groene massa en ontwikkeling van het wortelstelsel. Wanneer en hoe bieten voeren in juni:

 1. Voeg voor de eerste keer toorts toe, verdund in water in een verhouding van 1:10. De procedure wordt uitgevoerd onmiddellijk na het verschijnen van het tweede blad, water geven tussen de rijen.
 2. Twee weken later wordt ammoniak gebruikt bij de berekening van 1 eetl. l. op een emmer water. Ammoniak stoot ongedierte af en versterkt de immuniteit van planten.

Aandacht. Let bij het toedienen van stikstofmeststoffen op de verhoudingen. Met een teveel ervan ontwikkelt het wortelstelsel zich slecht, en de toppen daarentegen zullen krachtig zijn.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

In juli

Op dit moment wordt er een wortelrozet gevormd in de bieten. Topdressing in juli moet gericht zijn op het vormen en gieten van het wortelgewas. Hiervoor worden kaliumpreparaten gebruikt.:

 • kaliumnitraat wordt verdund in water in een verhouding van 2 el. l. stoffen per 8 liter water;
 • keukenzout wordt opgelost in water: 2 el. l. zout, een emmer water.

in augustus

Tegen het einde van de zomer voltooien bieten de vorming van een wortelgewas, verzamelen ze voedingsstoffen en smaak. Hoe voer je bieten in augustus?Gebruik kalium-fosfor-meststoffen... De oplossing wordt bereid met een snelheid van: 2 el. l. superfosfaat, 1-2 el. l.kaliumchloride, 10 liter water. Een maand voor de oogst bij de wortel water gegeven.

Liefhebbers van biologische landbouw gebruiken volksremedies voor het voeren van bieten in augustus: as of gist.

Lees ook:

Moet ik tijdens de groei de bladeren van bieten plukken?

Wat te doen als bietenbladeren geel worden en het niet groeit

Waar zijn de verschillende voerbieten voor?

Bieten telen zonder de juiste bemesting geeft niet het gewenste resultaat... Vaak stellen beginnende tuinders de vraag: hoe moeten de bieten water geven zodat ze zoet zijn en de vruchten groot worden? Het wortelgewas heeft in elke groeifase specifieke bemesting nodig.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

Om de wortels te beginnen

Voor dit doel bieten u moet zich voeden met verbindingen die boor en mangaan bevatten... Dit zijn zulke kalium-fosfor-meststoffen als gist, boorzuur, houtas.

Om haar te laten groeien

Aan het begin van het groeiseizoen groeien bieten toppen en hebben ze stikstofmeststoffen nodig.... Tijdens deze periode worden de volgende verbanden gemaakt:

 • infusie van toorts of vogelpoep;
 • ammoniak;
 • bladvoeding met ureuminfusie: 20 g ureum, 10 liter warm water staat 20 minuten aan;
 • sproeien met boorzuuroplossing: 1 theelepel. zuren op een emmer water.

Om de bieten goed te laten groeien, krijgen ze twee keer per week water totdat het wortelgewas is gevormd.en schakel dan over op eenmalige bewatering. De bedden worden schoon gehouden, de gangpaden worden gemulleerd.

Om de bieten zoet te maken

Het sap- en suikergehalte van het wortelgewas wordt gegeven door bemesting met natriumnitraat of keukenzout... Drie keer per seizoen aangebracht voor wortel- en bladdressing:

 1. In het zesde bladstadium.
 2. Wanneer het wortelgewas uit de grond komt.
 3. Twee weken na de tweede voeding.

Bemestingsregels

Bieten voeren in het open veld, neem de volgende regels in acht:

 1. Werk 's avonds.
 2. Pas wortelmeststoffen toe na het besproeien.
 3. Gebruik stikstofmeststoffen aan het begin van de groei.
 4. Let op de exacte verhoudingen in de recepten om de planten niet te beschadigen. Een teveel aan stikstof leidt tot ophoping van nitraten in wortelgewassen.
 5. Geniet tussen verbandbeurten gedurende minimaal 14 dagen.

Voedingsschema

Bieten correct bemesten zal helpen voedingsschema:

 1. De eerste is aan het begin van de groei, na het verschijnen van het tweede blad. In deze periode worden de bieten uitgedund en worden stikstofhoudende meststoffen gebruikt (toorts, vogelpoep, ammoniak).
 2. De tweede is wanneer de bladeren aan de top sluiten. Gebruik minerale meststoffen of as.
 3. Ten derde - wanneer het wortelgewas uit de grond verschijnt, worden kalimeststoffen aangebracht (boorzuur, kaliumzout, superfosfaat).
 4. Vierde - twee weken na de vorige.

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgen

Hoe te begrijpen wat het wortelgewas mist

Rode biet is een plant die gevoelig is voor verzorging en die pijn begint te krijgen bij gebrek aan voeding. Overwegen de belangrijkste symptomen van voedingstekorten:

 • hart rot - gebrek aan boor;
 • afgeronde gele vlekken op de toppen - gebrek aan kalium;
 • bladeren worden rood - er is niet genoeg natrium;
 • er verscheen een zomervlieg of een witte vlinder - bestrooi met keukenzout;
 • bladeren groeien slecht - voer stikstofbemesting uit;
 • lichte vlekken met een bruine rand (cercospora) verschenen - breng kalimeststoffen aan.

Tips en trucs van ervaren boeren

Hoe, wanneer en wat de bieten te voeren in juli-augustus: de geheimen van landbouwtechnologie om een ​​rijke oogst te krijgenIn de loop der jaren hebben boeren veel ervaring opgedaan met het verbouwen van bieten. Hier zijn enkele tips en trucs om voor uw cultuur te zorgen:

 1. Het telen van bieten in het open veld vereist bemesting met stikstof-, kalium- en fosforhoudende meststoffen.
 2. Gebruik aan het begin van de groei van toppen alleen stikstofhoudende meststoffen.
 3. Bekijk de bladeren van de rode biet en breng een topdressing aan, afhankelijk van de behoeften van de plant.
 4. Om schade aan de plant te voorkomen, pas na het water geven bemesten.
 5. Gebruik meer organische meststoffen.
 6. Voer wortel- en bladvoeding uit.

Gevolgtrekking

We vertelden in detail hoe we bieten voeren voor een goede oogst, we schetsten de timing van de introductie van stikstof-, kalium- en fosforhoudende meststoffen in maanden.Je hebt geleerd dat het besproeien van de bedden met keukenzout suikergehalte geeft aan wortelgewassen en ongedierte afstoot. Het gebruik van kippenmest, as en gist voor het voeren van bieten zal helpen om een ​​milieuvriendelijk product te laten groeien.

Met behulp van onze aanbevelingen kunt u gemakkelijk begrijpen welke voedingsstoffen er ontbreken in uw bieten in uw tuin en maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat ze gezond groeien.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen