Moet ik de bieten schillen voordat ik ze kook - we zullen leren hoe we ze moeten koken met behulp van de life-hacks van ervaren huisvrouwen

Met bieten kun je veel heerlijke gerechten maken. Van traditioneel en ieders favoriet - borsch en haring "onder een bontjas". Veel huisvrouwen weten echter niet hoe ze op de juiste manier met dit wortelgewas moeten omgaan. Als u kookt, moet u de bieten schillen voordat u ze kookt? We hebben de kneepjes van het koken van deze groente geleerd en zijn klaar om ze te delen.

Reinig voor het koken of niet

Als je de bieten pelt voordat je ze kookt, vind je na het koken een bleke, onooglijke bruinbruine knolgewas in de pan.... Alle felle bordeauxrode kleur verdwijnt uit de geschilde groente.

Moet ik de bieten schillen voordat ik ze kook - we zullen leren hoe we ze moeten koken met behulp van de life-hacks van ervaren huisvrouwen

Daarom kwamen de gastvrouwen tot de conclusie: in geen geval mag het wortelgewas worden geschild voordat het wordt gekookt! Hierdoor blijft het mooi en bruikbaar..

Het kan handig zijn:

Top 16 heerlijke tomatenbereidingen

Hoe je erwten thuis kunt inmaken

Life hacks bij het werken met bieten

Er zijn trucs bij het koken van bietendie het werk van de gastvrouw vergemakkelijken. Laten we alles in orde bekijken.

Hoe koken

Moet ik de bieten schillen voordat ik ze kook - we zullen leren hoe we ze moeten koken met behulp van de life-hacks van ervaren huisvrouwenDat hebben we al ontdekt schil geen rauwe bieten voor het koken.

Het is voldoende om het grondig te wassen.

Noch de bovenkant, noch de wortel wordt afgesneden, de integriteit van het oppervlak wordt niet geschonden.

Dompel de groente in kokend water in een steelpan en kook gedurende 50-60 minuten.

Aandacht! Afhankelijk van de grootte, leeftijd en variëteit kunnen bieten worden gekookt van 30 minuten tot 2-3 uur.

U kunt een snelkookpan gebruiken. Dit verkort de kooktijd. (gemiddeld 10-15 minuten). Je kunt bieten ook koken in een slowcooker. Gewoonlijk is er een speciale modus voor het koken van groenten in een multikoker (bijvoorbeeld "Groente koken"). Bereidingstijd - volgens de instructies voor het apparaat.

Om de kleur te behouden wordt azijn (6-9%) aan het water toegevoegd - voor elke 2 liter water, 1-2 theelepels azijn en 1 theelepel suiker.

Belangrijk! De knolgewas wordt niet gekookt in gezouten water. Als je zout toevoegt, worden de bieten minder lekker. Voeg het toe na het koken.

Bieten hebben in de regel veel tijd nodig om in een pan te koken. Om het proces te versnellen, wordt het na 30-45 minuten uit de kachel gehaald en onder een zeer koude stroom geplaatst (ijs) water 3-5 minuten.

Notitie. Verrassend genoeg worden bieten gekookt in koud water. Het draait allemaal om het temperatuurverschil. Hij brengt het wortelgewas gereed.

Hoe te bakken

Voor het maken van vinaigrette of salades zijn geen gekookte bieten, maar gebakken bieten geschikter... Aangenomen wordt dat met deze kookmethode alle nitraten uit het wortelgewas worden verwijderd.

Je kunt een groente bakken:

  • Moet ik de bieten schillen voordat ik ze kook - we zullen leren hoe we ze moeten koken met behulp van de life-hacks van ervaren huisvrouwenin de oven. Een pure knolgewas wordt in voedselfolie gewikkeld en een uur lang gebakken op een temperatuur van 150-160 graden;
  • in de magnetron. Doe de hele gewassen bieten in een braadzak. De oven wordt gedurende 10-12 minuten ingeschakeld op een vermogen van 800 watt. Nadat de tijd is verstreken, is de knolgewas klaar. De kooktijden kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de groente. Als je geen bakzak in de keuken hebt staan, kun je de bieten koken op een glasplaat met deksel of ander bord. De baktijd wordt dan verlengd met 5 min. Om te voorkomen dat het product uitdroogt kun je 0,5 kopjes warm water op het bord gieten.

Aandacht! Bij het bakken raden huisvrouwen aan om met een tandenstoker gaten in de zak te maken om stoom te laten ontsnappen.

Controleer de gereedheid van het product met een vork... De vork gaat moeiteloos in en uit het gekookte wortelgewas.

Hoe schoon te maken

Hoe snel gekookte bieten schillen? De schil verlaat de afgewerkte knolgewas heel eenvoudig... Het is voldoende om het er met een mes overheen te schrapen en het zal gemakkelijk loskomen.

Het belangrijkste advies gegeven door ervaren huisvrouwen - gebruik handschoenen bij het schoonmaken en snijden van bieten. Als u de huid van uw handen niet beschermt, wordt deze gekleurd in een heldere bordeauxrode biet. Het zal moeilijk zijn om er later vanaf te komen.

Aandacht! Gebruik wegwerpbare plastic, latex of rubberen handschoenen bij het schoonmaken van groenten.

Tips voor het kiezen van bieten om te koken

Hoe de juiste wortelgroenten kiezen om te koken? Bieten zouden moeten zijn:

  • solide;
  • kastanjebruine kleur;
  • middelgroot;
  • een variëteit die geschikt is om te koken (bijvoorbeeld cilinder of bordeaux);
  • er mogen geen scheuren of beschadigingen op het oppervlak zijn.

Het zal interessant zijn:

Zo maak je heerlijke knapperige gezouten courgette

De eenvoudigste knoflookblanco's

Top 20 lekkerste recepten voor aspergebonen in blik

Laten we het samenvatten

Als u bieten gaat koken of bakken, onthoud dan: u hoeft ze niet te schillen. Spoel goed genoeg uit. Om de kooktijd te verkorten, adviseren huisvrouwen om het aan het einde van het koken te "koken" onder stromend koud water. Naast traditioneel koken in een steelpan kun je ook een dubbele boiler of snelkookpan gebruiken.

Het is beter om de knolgewas voor salade of vinaigrette niet te koken, maar te bakken. Dit kan in de oven (in folie) of in de magnetron (in een bakzak). Ongewone gerechten en eet smakelijk!

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen