De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Vroege rijpe variëteiten en hybriden van komkommers rijpen 30-40 dagen na het planten. Ze zijn koudebestendig en gemakkelijk in onderhoud. Sommige gewassen zijn meer geschikt om in een kas te kweken, andere voor buiten. Vroege komkommers worden als zaailingen geplant - dit verhoogt de productiviteit en versterkt de immuniteit van de plant, beschermt tegen ongedierte. Ze zijn niet inferieur van smaak aan half- en laatrijp, ze zijn universeel in gebruik.

In het artikel zullen we de populaire vroegrijpe variëteiten bespreken, we zullen de geheimen van hun teelt ontdekken.

Kenmerken en kenmerken van vroege komkommers

Vroege komkommers worden geplant met zaailingen: 3-4 weken voor het planten in de volle grond, de zaden desinfecteren en zaaien in voorbereide bakken met aarde. De zaailingmethode verhoogt de kieming, versnelt de aanpassing aan externe klimatologische omstandigheden en rijptijden.

Vroege soorten hebben speciale zorg nodig - vanwege de korte rijpingstijd wordt elke week topdressing aangebracht. Het wordt niet aanbevolen om rijpe komkommers aan de plant te overbelichten, de vruchten worden lusteloos en barsten, en de opbrengst zal afnemen.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Voor welke regio's zijn ze geschikt

Kies vroegrijpe rassen voor streken met korte en koele zomers - Oeral en Siberië. Tijdens de rijpingsperiode hebben de komkommers geen tijd om ziek te worden, de tuinders oogsten in 1,5 maand. Vroege rassen voor kassen worden ook op de middelste rijstrook geplant - groenten zijn vatbaar voor hoge luchtvochtigheid en benauwdheid, worden zelden ziek en zijn resistent tegen insectenplagen.

Belangrijk! Bij het kopen letten tuinders op de verpakking - de fabrikant geeft de rijpingsdata en aanbevelingen voor de teeltregio aan.

De vroegste variëteiten en hybriden van komkommers

Sommige soorten zijn geschikt voor verse consumptie, andere worden gebruikt inblikken en augurken... Komkommers onderscheiden zich door presentatie, houdbaarheid, smaak.

De beste vroege rassen en hybriden

Het beste vroege rassen zijn universeel in gebruik, lang houdbaar en geschikt voor transport over lange afstanden. Dergelijke komkommers zijn niet pretentieus om voor te zorgen, hebben een sterke immuniteit tegen ziekten en plagen. Ze worden gekweekt in kas- en kasomstandigheden en in de open lucht.

Moeromsky 36

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrondSuper vroege variëteit inbegrepen bij het rijksregister terug in 1943, rijpt in 30-38 dagen vanaf het moment dat de eerste scheuten verschenen. Ze worden geplant door zaailingen of zaden in de volle grond. Verschilt in weerstand tegen externe klimatologische omstandigheden, aantrekkelijke commerciële kwaliteiten.

De vorm van de vrucht is langwerpig, de lengte is ongeveer 10 cm Gewicht varieert van 20 tot 40 g Kleur is klassiek groen, oppervlak met kleine puistjes. Het vruchtvlees is lichtgroen, sappig, weinig zaadjes.

De variëteit is universeel in gebruik - geschikt voor het zouten, bereiden van verse groentesalades, sandwiches, snacks.

Borovichok F1

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrondDe hybride is immuun voor veel voorkomende ziekten komkommers - tabaksmozaïek en echte meeldauw. Rijpt in 35-40 dagen, de vruchten worden samengebonden, de oogstperiode wordt verlengd. Lengte - 12 cm, gewicht - 80-100 g.

De kleur is groen met witte aderen, de schil is dicht, de komkommers zijn geschikt voor transport over lange afstanden. Het oppervlak is licht geribbeld, bedekt met kleine donkere stekels. Het vruchtvlees is zoet, niet bitter, krokant.

Borovichok vers geconsumeerd en verwerkt.

Zozulya F1

Deze algemene hybride van de eerste generatie wordt gekenmerkt door knapperig, sappig fruit en veelzijdigheid in gebruik. Het gewas rijpt in 45 dagen.

De vorm is cilindrisch, de lengte van de vrucht bereikt 20-22 cm, het gemiddelde gewicht is 250 g De hybride is bestand tegen wortelrot en olijfvlek.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Komkommers Zozulya F1 geschikt voor dieetvoeding... Ze zijn voor 90% uit water, 100 g bevat slechts 15 kcal. Bij regelmatig gebruik helpen ze om overtollig gewicht kwijt te raken, gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Cascade

De ultra vroeg rijpende variëteit wordt gekweekt voor eigen gebruik en voor verkoop... Groenten rijpen in 35 dagen, de plant heeft regelmatig water en voeding nodig, waarvan de kwaliteit en kwantiteit van het gewas afhangt. Lengte - 15 cm, diameter - 5 cm, gewicht - 120-150 g Het vruchtvlees is knapperig, het oppervlak is klonterig.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Cascade geschikt voor langdurige opslag: veeg de komkommers af met een droog servet, doe ze in houten kisten en dek af met een krant. Het gewas wordt maximaal drie weken in een koele kelder bewaard.

Concurrent

Zoutvariant Concurrent geschikt voor teelt in elke regio van het land... Vruchten zijn licht afgerond, gewicht - 120 g, lengte - 10 cm De kleur is heldergroen, schil van gemiddelde dikte. Aanbevolen om in de volle grond te planten, in ruime en losse bedden.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Oogst voor voorbereiding van ingelegde, gepekelde en gedroogde gerechten voor de winter.

Vroege cultivars en hybriden voor kassen

Rassen en hybriden die bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid en hitte worden in kassen geplant.... Voor het planten wordt de kas gedesinfecteerd met een zwavelcontroleur, deuren en muren worden afgeveegd met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

Herman F1

Een vroegrijpe hybride rijpt 35 dagen na het planten... De diameter van de komkommer is 3 cm, de lengte is 10 cm De vruchten zijn van dezelfde gelijkmatige vorm met een knolvormig oppervlak. De smaak is rijk, niet bitter.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Oogst geschikt voor verse consumptie en voor thermische verwerking. Herman F1 ziet er smakelijk uit in potten in de vorm van winterblanco's.

Masha F1

Nederlandse hybride Masha F1 geplant in kassen en kassen van polycarbonaat... Rijpingstijd - 35-45 dagen, vereist geen speciale agrotechnische kennis en vaardigheden in de zorg. De huid is dik, donkergroen van kleur. Het vruchtvlees is licht, met een uitgesproken komkommersmaak. Lengte - 12 cm, gewicht - ongeveer 140 g.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

De hybride is resistent tegen ongedierte, wordt het zelden aangetast door bladluizen, witte vliegen en draadwormen.

Vjaznikovski 37

Rijpingstijd - 35-40 dagen... Vruchtgewicht - 120 g, lengte - 12-15 cm Om een ​​eerdere oogst te verkrijgen, wordt Vyaznikovsky 37 in zaailingen geplant.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

De groente behoudt zijn sappigheid zowel vers als als onderdeel van bijgerechten en salades. De schil is dun, het vruchtvlees is krokant. Gemiddelde immuniteit, wordt aanbevolen om preventieve maatregelen te nemen.

Waterman

Vanaf het moment van ontkiemen van de eerste scheuten tot de oogst duurt het 40-45 dagen... De vruchten worden in der minne gevormd, de variëteit is pretentieloos in de zorg. Waterman heeft resistentie tegen virale en bacteriële ziekten. Vruchten zijn cilindrisch, lengte - 14 cm, gewicht - 120 g De kleur is groen, met witgele strepen. Het vruchtvlees is stevig en sappig.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

De commerciële kwaliteiten zijn uitstekend, komkommers drogen na verloop van tijd niet uit, blijven elastisch, behouden hun smaak.

Pet

Vroeg rijp huisdier rijpt in 40-42 dagen vanaf het moment van planten... Ze worden in zaailingen geplant. Vruchtgewicht - 70 g, lengte - 11 cm, diameter - 3 cm Geschikt voor conservering en verse consumptie.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Pet bestand tegen ongediertelijdt echter vaak aan schimmelziekten.

Vroege komkommers in het open veld

Vroege komkommers worden in het open veld in centraal Rusland geplant. Ze gebruiken een zaailingenmethode zodat het gewas minder ziek wordt en zich snel aanpast aan externe klimatologische omstandigheden.

Lente F1

Licht klonterig groen komkommers rijpen in 40-45 dagen vanaf het moment van landen. Ze worden geplant op zonnige en vruchtbare gronden.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Hybride Lente F1 resistent tegen ziekten, maar kieskeurig de hoeveelheid water en kunstmest die wordt aangebracht.Zelentsy zijn cilindrisch, lengte 15 cm, gewicht 200 g. Ze zijn universeel in gebruik.

Cupido F1

Tuinmannen oogst in 38-40 dagen... De hybride is beplant met zaden in de volle grond of zaailingen. Nederlands Amoer onderscheidt zich door aantrekkelijke commerciële kwaliteiten. De komkommers zijn stevig en netjes. Lengte - 10 cm, gewicht - 120-150 g.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Laat de oogst groeien voor verse consumptie en bereiding van zomerse salades.

Robinson

De Robinson-saladesoort geeft de eerste oogst in 45-50 dagen... Komkommers rijpen geleidelijk, vruchtlichamen zijn lang. Vruchten zijn langwerpig, rond, groen, met kleine doornen. Het vruchtvlees heeft een gemiddelde dichtheid, de zaden zijn klein en wit.

De smaak is klassiek, licht waterig. Komkommers wegen 100-120 g, lengte 10 cm, diameter 3 cm. Een deel van het gewas wordt direct gebruikt, een deel wordt geoogst voor langdurige opslag.

Serpentijn

De oogst rijpt in 42-25 dagen... De vorm van de vrucht is langwerpig, lengte - 12 cm, diameter - 2-4 cm Gewicht - 95 g, vruchtvlees is knapperig en sappig, zonder bitterheid. De groenten zijn geurig, de schil is dun.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Tuinmannen een variëteit planten voor inblikken of beitsen... De geoogste vruchten worden lang bewaard en verdragen goed transport. Bestand tegen belangrijke ziekten en plagen in gewassen.

Elegant

De vruchten zijn geschikt voor conservering, worden niet lang geel en behouden hun smaak. Elegant rijpt in 40-50 dagen vanaf het moment van planten. Ze zijn pretentieloos in de zorg, ze passen zich snel aan aan externe klimatologische omstandigheden. Komkommer lengte - 15 cm, gewicht - ongeveer 200 g.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Klassieke smaak, niet bitter... De korst is van gemiddelde dikte met kleine doorns.

Belangrijk! Om de opbrengst van komkommers in het open veld te verhogen, worden ze elk jaar in een nieuwe tuin geplant. De beste voorgangers zijn uien, kruiden, peulvruchten.

Parthenocarpe hybriden

Dergelijke komkommers hebben op zichzelf kunstmatige bestuiving nodig of bestuiven. Parthenocarpic zaadhybriden vormen zich niet; ze worden zowel in de volle grond als in kassen gekweekt.

F1 White Angel

De hybride rijpt in 45-50 dagen vanaf het moment van planten heeft het een stabiele opbrengst. De vruchten zijn eerst wit van kleur, tegen de tijd van de oogst krijgen ze een bleekgroene tint. Ze zien er heerlijk uit en worden vaak te koop aangeboden. Cilindrische vorm, lengte - 10 cm, gewicht - 80 g.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Komkommer F1 White Angel past bij voor verse consumptie en om te zouten.

Miranda F1

Parthenocarpe komkommers Miranda voornamelijk geteeld in kassen... De vruchten worden stevig en krokant. Gewicht - 160 g, lengte - 15 cm De schil is dun, rijk groen.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Hybride bestand tegen hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid... De smaak is sappig, heeft een uitgesproken komkommeraroma.

Emelya F1

Hybride Emelya gefokt voor het kweken in kassen en broeikassen. Rijpingstijd - 40-45 dagen... Het is immuun voor virussen en vertoont een stabiele opbrengst. Gewicht - 150 g, lengte - 5-7 cm.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

De vorm is cilindrisch, het oppervlak is klonterig met doornen. De kleur is rijk groen met korte lichte strepen. De schil is dun en zacht, de smaak is zoetig.

Zyatek F1

Vroegrijpe augurken Zyatek F1 hebben een knapperige textuur, geschikt voor het bereiden van zoute blanco's in een vat... De lengte van het groen is maximaal 10 cm, het oppervlak is klonterig met witte kleine doorns. Het gewas rijpt in 43-28 dagen vanaf het moment van planten.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Worden geplant op een zaailing- of niet-zaailingenmanier, komkommers vereisen geen speciale vaardigheden om te vertrekken.

Alliantie F1

Vroegrijpe hybride rijpt 45-50 dagen na het planten... Gewicht - 130 g, lengte - 15 cm. Ontkiem zaden met zaailingen om hoge opbrengsten te garanderen. Na verwerking behouden de komkommers hun zoete smaak en knapperige elastische structuur.

De vroegste soorten komkommers voor kassen en vollegrond

Alliantie heeft een gemiddelde immuniteit voor veel voorkomende ziekten pompoen. De hybride wordt in de volle grond geplant.

Aanbevelingen voor planten en kweken

Om de oogst op tijd te laten rijpen en qua hoeveelheid en kwaliteit te verschillen, raden ervaren tuiniers aan om de volgende agrotechnische regels in acht te nemen:

  1. Desinfecteer de zaden met aloë-sap of Bordeaux-vloeistof. Desinfectie beschermt tegen ziekten en versterkt de immuniteit van de plant.
  2. Voor het planten worden de bedden gerooid, ontdaan van puin en onkruid en worden organische meststoffen aangebracht. Om de zuurgraad van de grond te verminderen, wordt een mengsel van droge kalk en houtas gebruikt.
  3. Geef de planten elke 5-7 dagen water op kamertemperatuur, omdat de grond uitdroogt.
  4. Voor een uitgebalanceerd dieet wisselen tuinders organische en minerale bemesting af. Komkommers reageren gunstig op pluimveemest, mest, as, superfosfaat, ureum, ammoniumnitraat.
  5. Er worden regelmatig preventieve maatregelen genomen ter bescherming tegen ziekten en plagen: ze worden besproeid met Bordeaux-vloeistof, kruidenoplossing, aloë-sap en wei.

Gevolgtrekking

In het hele land worden vroegrijpe komkommers voor kassen en vollegrond geteeld. Groenten rijpen in 30-50 dagen. Voor kassen worden rassen en hybriden gekozen die bestand zijn tegen vocht en hitte, en worden koudebestendige en pretentieloze gewassen in de volle grond geplant.

De rijpheid van groenten wordt bepaald door de elasticiteit van het fruit, de groene kleur en de steel. In toepassing zijn komkommers universeel - er worden augurken van gemaakt voor de winter, zomersalades en vers geconsumeerd.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen