Hoe kun je worteltopjes gebruiken voor aambeien en hoe effectief is het

Worteltoppen zijn niet alleen een voedingsproduct, maar ook een uitstekend medicijn. Het bestrijdt vaatziekten en versterkt het hart. In veel opzichten staan ​​de toppen bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen tegen aambeien, omdat het helpt om pijn, jeuk te verminderen, oedeem te verwijderen en ook de bloedcirculatie te verbeteren. Hoe nuttig zijn de toppen in de strijd tegen aambeien en of het mogelijk is om wortelsap te drinken met deze ziekte, zullen we in het artikel vertellen.

Helpt worteltoppen aambeien

Hoe kun je worteltopjes gebruiken voor aambeien en hoe effectief is het

Aambeien zijn een zeer onaangename ziekte die gepaard gaat met pijn en jeuk in de anus. In moeilijke gevallen ontwikkelen patiënten aambeien, bloedend uit het anale kanaal. Deze pijnlijke gewaarwordingen worden weerspiegeld in de psychologische toestand van een persoon: de slaap is verstoord, depressie ontwikkelt zich.

In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen die een behandeling voorschrijft en eventueel een operatie laat uitvoeren. Maar experts ontkennen niet de voordelen van folkremedies in de vorm van verschillende kruideninfusies, afkooksels en klysma's, waaronder worteltoppen.

Referentie. Worteltoppen - dit zijn de bladeren van het wortelgewas. Het wordt meestal niet gegeten en wordt daarom als een bijproduct beschouwd.

Medicinale eigenschappen en voordelen

Wortelblaadjes bevatten 6 keer meer vitamine C dan wortelgroenten. Het gebladerte dient als een bron van veel nuttige stoffen: calcium, kalium en chlorofyl, waarvan het gebruik is om het bloed van gifstoffen te reinigen en om spieren en botten te versterken.

Ook in wortelbladeren zitten aminozuren, furocoumarinezuur, fytonciden en vezels.

Ze hebben de volgende effecten:

  • laxeermiddel;
  • pijnstillers;
  • regenereren;
  • vasoconstrictor;
  • ontstekingsremmend.

Worteltoppen versterken de bloedvaten, reinigen ze van atherosclerotische plaques, verlagen de bloeddruk, helpen de stofwisseling te normaliseren en worden gebruikt om hartaandoeningen te voorkomen.

Intern gebruik

Voor medicinale doeleinden worden de toppen zowel intern als extern gebruikt. Thee wordt gemaakt van wortelblaadjes en toegevoegd aan voedsel.

Hoe kun je worteltopjes gebruiken voor aambeien en hoe effectief is het

Thee

Om medicinale thee te maken, heb je 50 g gedroogde wortelblaadjes en 3 liter kokend water nodig. De toppen worden 20-30 minuten gestoomd.

Je zou gemiddeld 3-5 kopjes thee per dag moeten drinken. De kuur duurt totdat de symptomen volledig zijn verdwenen (1-3 maanden).

Infusie

Om de infusie te bereiden, 400 ml kokend water en 2 eetlepels. l. gehakte toppen. Dit hele mengsel wordt goed gemengd en een nacht bewaard, en de volgende ochtend wordt een kant-en-klaar kruideninfusie verkregen. Consumeer het 20 minuten voor de maaltijd. Voor het ontbijt en het avondeten - 100 ml infusie en voor de lunch - 200 ml.

Als de dosering wordt nageleefd, duurt de behandeling niet langer dan 4 weken.

Het is interessant:

Hoe wortelen met honing te gebruiken voor hoest en hoe effectief is deze remedie

Waarom is wortelsap nuttig voor oncologie en hoe het correct te gebruiken?

Extern gebruik

Worteltoppen voor aambeien worden ook extern gebruikt in de vorm van verschillende trays, lotions en kompressen.

Bad met worteltoppen

5-7 liter kokend water wordt in een klein bakje gegoten, een gebonden bundel worteltoppen wordt erin geplaatst en bedekt met een dikke doek. Laat het water voor gebruik afkoelen.

De duur van de procedure is 's ochtends en' s avonds 15-20 minuten. De behandeling mag niet langer duren dan 14 dagen.

Lotions van infusie van worteltoppen

Om dit te doen, wordt het gaas of verband in meerdere lagen gevouwen, waarna de stof wordt bevochtigd met een infuus van worteltoppen. De lotion wordt gedurende 20-25 minuten op de anus aangebracht.

Het wordt aanbevolen om de procedure 2-3 keer per dag uit te voeren en de kuur te stoppen wanneer de symptomen beginnen te verdwijnen.

Kompres gemaakt van gehakte wortelblaadjes

Om een ​​kompres te maken, snijdt u de bladeren fijn na goed te hebben gespoeld. Omwikkel met gaas en plaats 2-3 uur in de koelkast.

Vervolgens wordt een kompres op de anus aangebracht. Het stopt met bloeden en vermindert pijn.

Zetpillen en klysma's voor aambeien van wortelen

Hoe kun je worteltopjes gebruiken voor aambeien en hoe effectief is het

Rectale wortelzetpillen en microclysters op basis van wortelsap hebben een goede werkzaamheid tegen aambeien.

Belangrijk!Voor klysma's en zetpillen worden niet de toppen gebruikt, maar het wortelgewas zelf, dat ook geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Het is gemakkelijk om microklysma te maken. 1/4 Art. sap in de vorm van een klysma gedurende een week kan pijn verlichten, spasmen verwijderen en bloeden stoppen.

Om een ​​kaars te maken, worden wortels zo gesneden dat ze niet meer dan 2-3 cm lang zijn en niet meer dan 1 cm in diameter.Het gebruik van zo'n kaars is vergelijkbaar met die van een apotheek: hij wordt bij voorkeur 's nachts in de anus ingebracht, zodat hij' s ochtends op natuurlijke wijze naar buiten kan komen.

Voorzorgsmaatregelen

Door het tarief dat in de voorschriften wordt aangegeven te overschrijden, kunt u de ziekte verergeren. Het is ook belangrijk om vertrouwd te raken met contra-indicaties en Raadpleeg voor gebruik een arts. Hij zal een behandeling voorschrijven en een recept aanbevelen.

Contra-indicaties

Traditionele behandelingsmethoden zijn altijd veiliger geweest dan medicijnen, maar er zijn ook contra-indicaties waarin categorisch het is verboden om alle bovenstaande recepten te gebruiken.

Geneesmiddelen uit wortelen en worteltoppen zijn gecontra-indiceerd:

  • mensen die allergisch zijn voor deze groenten;
  • met verergering van gastro-intestinale aandoeningen;
  • zwangere en zogende vrouwen;
  • kinderen.

Preventie

Worteltoppen worden actief gebruikt voor preventie. Omdat het een natuurlijk product is, kan het af en toe als thee worden gedronken. U versterkt dus de bloedvaten, voorkomt de ontwikkeling van aambeien, beschermt uzelf tegen onnodige bezoeken aan artsen.

Om het risico op het ontwikkelen van de ziekte te verkleinen, is het de moeite waard om uw levensstijl aan te passen. Stop met het drinken van alcohol, houd vast aan de principes van goede voeding en lichaamsbeweging, want aambeien komen het vaakst voor bij mensen met een zittende levensstijl.

Beoordelingen

Behandeling van aambeien met worteltoppen wordt al lang in de wereld toegepast. Overweeg de beoordelingen van mensen die de ziekte op deze manier moesten behandelen.

Elena, 45 jaar oud: “Ik had jarenlang aambeien, dokters schreven medicijnen voor, maar die gaven slechts een kortstondig effect. Ik vond een artikel op internet over het nut van wortelen en worteltoppen, en verrassend genoeg verdween de pijn na 2 maanden thee van de bladeren en het gebruik van lotions bijna. Ik raad aan om het eens te proberen. Er zijn veel worteltoppen in ieders tuin, in extreme gevallen zal het geen schade toebrengen. "

Sergey, 57 jaar oud: 'Ik heb chronische aambeien. Ik probeer alles te gebruiken: baden, kompressen, mijn vrouw maakt vaak thee van worteltoppen. Bij een exacerbatie helpt dit veel, aangezien het effect binnen 10-15 minuten optreedt. Ik maak ook wel eens kaarsen van wortelen. "

Eugene, 41 jaar oud: “Het gebeurde zo dat ik een zittend beroep heb, dus ik maak me al een aantal jaren zorgen over aambeien. Hemorrhoidale kegels begonnen vaak uit te vallen en vervolgens raadpleegde hij een arts. Hij raadde me aan om kaarsen te gebruiken, goede, lieverds, maar ze hielpen me niet. Toen las mijn vrouw over de voordelen van worteltoppen. Letterlijk 2 maanden later, na regelmatig thee drinken en het gebruik van baden, verbeterde de ontlasting en is de pijn niet meer zo sterk. "

Lees ook:

Kenmerken van de behandeling van aambeienuien

Aardappelen in de strijd tegen aambeien: hoe zetpillen en kompressen te maken voor behandeling

Gevolgtrekking

Worteltoppen zijn een veelzijdige folk remedie voor veel ziekten.Het herstelt en versterkt bloedvaten en vermindert het risico op trombose en aambeien. Gooi daarom bij het kweken van wortels hun toppen niet weg, maar gebruik ze voor preventieve doeleinden.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen