Courgettevariëteit "Orange" met een exotische smaak en origineel uiterlijk: we telen en verrassen onze buren

Tot het begin van de 20e eeuw werd courgette beschouwd als het voedsel van de armen. Vanwege zijn neutrale smaak werd de groente niet gewaardeerd en werd hij beschouwd als een gewoon "kruid". Maar vandaag is de situatie veranderd - de "goedkope" groente is geliefd bij alle segmenten van de bevolking. Nu is de courgette een permanente bewoner in de bedden van de meeste tuinders. Courgette is niet pretentieus om voor te zorgen en vereist een minimum aan aandacht. Bovendien verdienen de geneeskrachtige eigenschappen van het product een speciale lezing.

Overweeg een van de lekkerste sinaasappelsoorten, die zich onderscheidt door zijn exotische uiterlijk en originaliteit in toepassing.

Beschrijving van de variëteit

Oranje is een vroegrijpe hybride. Vanaf het moment van zaaien wordt het gewas na 2 maanden geoogst. De planten zelf zijn krachtig maar compact. Er zijn veel eierstokken, middelgroot. Vanwege zijn ongewone uiterlijk kan de hybride niet worden verward met andere courgettes.Een variëteit aan squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren

Oorsprong en ontwikkeling

De Apelsinka-variëteit verscheen als resultaat van de arbeid van Russische fokkers. Bij de creatie is veel aandacht besteed aan smaak en pulp.

Sinaasappel heeft een delicate smaak en een gladde schil. De variëteit won snel de erkenning van veel tuinders, daarom werd het wijdverspreid in Rusland, vooral in de Oeral en Siberië.

Onderscheidende kenmerken

Allereerst wordt het interessante uiterlijk van de plant opgemerkt. Op het eerste gezicht lijken de struiken bedekt met grote gele sinaasappels. Vandaar dat de naam vandaan kwam.

Courgette wordt zowel in kassen als in de open lucht geteeld. Het beste van alles is dat de hybride wortel schiet na peulvruchten, kool of uien.

Vruchteigenschappen en opbrengst

De gemiddelde diameter van een courgette is ongeveer 15 cm, het gewicht is ongeveer 300-500 g, heeft een aantrekkelijke gele kleur en een bolvorm. "Sinaasappelen" bevatten weinig zaden en dicht vruchtvlees.

Ze worden veel gebruikt bij het koken, maar ook in dieet- en babyvoeding. Tuinders verzamelen ongeveer 3 kg van een rijp gewas uit één struik, in kasomstandigheden - tot 6-8 kg.

Hoe te groeien

Courgette wordt gekweekt in een zaailing- of niet-zaailingenmanier. Hieronder zullen we ze allemaal bespreken.

Planten zonder zaailingen

Zaden worden na vorst gezaaid. Idealiter zou de luchttemperatuur minimaal 14 graden moeten zijn. Zorg ervoor dat u de grond en zaden desinfecteert voordat u plant. Gebruik hiervoor waterstofperoxide of aloë-sap.Een soort squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren

Maak ook de bedden klaar, verwijder puin en onkruid van de herfst. Voeg zaagsel of rivierzand toe aan de bedden om de meest vruchtbare grond te creëren. De componenten werken als een uitstekende drainagelaag en houden vocht vast.

Als u een niet-zaailingenmethode gebruikt, is het beter om de jonge zaailingen te bedekken met plastic of doek. Dit helpt mogelijke vorst of mist te voorkomen, wat het risico op het ontwikkelen van ziekten vergroot. Ze verwijderen de schuilplaats als het mild en warm weer is.

Lees ook:

Juiste teelt van pompoen en verzorging in het open veld.

Wat is het verschil tussen courgette en courgette qua uiterlijk, smaak en andere eigenschappen.

Hoe courgettesap te drinken: voor- en nadelen voor het lichaam, gebruiksregels.

Zaailingen planten

Maak een bak en aarde klaar voor zaailingen. Gebruik plastic cassettes, bloempotten, turftabletten of gewone plastic bekers als bakjes. Zorg ervoor dat u ze vóór het planten met waterstofperoxide-oplossing behandelt.

Gebruik kant-en-klare mengsels als primer, bijvoorbeeld "Krepysh" of "Universal" -samenstelling. Ze zijn verrijkt met vitamines die een gunstige invloed hebben op de zaadontwikkeling. Ook zijn kant-en-klare mengsels van tevoren al gedesinfecteerd en bevatten ze de vereiste zuurgraad.

Bewaar de zaailingen op een warme en lichte plaats. Jonge boompjes houden van zon en ruimte, geef de plant daarom toegang tot licht. Geef elke 10 dagen alleen warm water. Vergeet bemesten en bemesten niet. Zaailingen reageren goed op pluimveemest, ammoniumnitraat en ureum.

Belangrijk! Kornevin wordt als aanvullend voer gebruikt. Uit de naam is duidelijk dat het medicijn de wortels versterkt, ze meer ontwikkeld en krachtig maakt. U kunt het product bij een tuinman kopen. Gebruik "Kornevin" strikt in overeenstemming met de aanbevelingen op de verpakking.

Zorg

Een soort squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren

De groente is kieskeurig over vocht, dus de bedden worden regelmatig bewaterd. Om de pompoen tegen wortelrot te beschermen, moet u de struiken alleen water geven met warm water. De frequentie van water geven wordt bepaald door de toestand van de grond, gemiddeld is het interval ongeveer 7-10 dagen. Als de zomer droog en heet is, plaats dan stro tussen de rijen. Het zal helpen om zo lang mogelijk vocht in de grond te houden.

Naast water geven, worden de bedden met sinaasappel periodiek losgemaakt. Losmaken verbetert de zuurstoftoegang tot de wortels en verzadigt ook de grond met vitamines. Daarna wordt aanbevolen om onkruid te verwijderen dat leeft en zich voedt met courgette. Vooral na mist, dauw en regen komt er veel onkruid.

Besteed speciale aandacht aan het voeren... Gebruik minerale formuleringen en organische meststoffen als voedsel. Gebruik een mengsel van koeienmest en nitrofoska om de stengels en bladeren te versterken. En voor de beste instelling van groenten, de struiken water geven met houtas.

Belangrijk! Ervaren boeren gebruiken de Energen groeistimulator als meststof. 2 capsules van het medicijn worden verdund in 10 liter water en geven de planten water met een snelheid van 2 liter oplossing per struik. Vooral actief wordt "Energen" gebruikt tijdens de vruchtperiode.

Kenmerken van teelt en mogelijke moeilijkheden

Zelfs een ervaren tuinman kan te maken krijgen met het probleem van een overvloed aan stikstofhoudende stoffen. Dit zal ertoe leiden dat alle krachten van de plant naar de ontwikkeling van bladeren gaan en niet naar de vorming van courgette. Let op de exacte dosering om dit te voorkomen. Door het uiterlijk van de plant kan het teveel aan stikstof worden bepaald. De bladeren beginnen te krullen en krijgen een donkere kleur.

Belangrijk! In de tweede helft van de zomer neemt de behoefte aan stikstof af. Het wordt op dit moment aanbevolen om aandacht te besteden aan organisch materiaal.

Onthoud dat struiken individuele zorg nodig hebben tijdens de vruchtperiode. Bemesting met gist, die de ontwikkeling van nuttige bacteriën stimuleert, wordt erkend als een goede remedie. Het is het beste om de planten bij warm weer te voeren, met een koudegolf van gistmeststoffen zal er geen voordeel zijn.

Ziekten en plagen

Onder de ziekten van squash zijn de meest voorkomende:

  1. Witte rot is een witte bloei op alle delen van de plant. De stengels worden zacht en bedekt met wit slijm. De kans op ziekte neemt toe tijdens de vruchtperiode. Voor preventieve doeleinden wordt geadviseerd om alleen gedesinfecteerde zaden te gebruiken, de bedden regelmatig water te geven en as toe te voegen aan de bemesting.Een variëteit aan squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren
  2. Wit mozaïek manifesteert zich in de vorm van gele en groene vlekken op de bladeren, wratten en uitdroging van de platen. Dit is een virale ziekte, daarom wordt voor de behandeling een geïntegreerde benadering gebruikt. De beste optie is een combinatie van chemicaliën en folkremedies.
  3. Fusarium verwelken beïnvloedt de wortel en vaten van de pompoen. De ziekte is gevaarlijk omdat deze zich snel verspreidt naar naburige struiken. Om verwelking te voorkomen, plant u er mosterd of radijs naast, wat een genezende werking heeft op de grond.
  4. Echte meeldauw infecteert bladeren en stengels, waardoor ze bedekt worden met een witte coating.Het virus vernietigt langzaam de struiken en kan het hele gewas vernietigen als er niet op tijd maatregelen worden genomen. Een bewezen remedie tegen echte meeldauw is de bovengenoemde asoplossing of aloë-sap.

Van het ongedierte vallen spintmijten en meloenbladluizen Oranje aan. Insecten verstoren de stofwisseling, waardoor de plant langzaam vervaagt.

Als preventieve maatregel wordt geadviseerd om regelmatig onkruid te verwijderen en de bedden te besproeien met een sopje. Vergeet ook niet de grond los te maken en te wieden. Vaak is onjuiste zorg de belangrijkste reden voor het verschijnen van ongedierte.

Oogsten en aanbrengen van het gewas

Een variëteit aan squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren

De rijpheid van courgette wordt bepaald door aanraking. Als je een dof geluid hoort bij het tikken, is de groente rijp. Het op tijd geoogste gewas wordt langer bewaard en heeft een betere smaak. Oogst de pompoen om de 5 dagen. Was de groenten nooit voor een lange houdbaarheid, maar veeg ze af met een droge doek en leg ze in de kelder of kelder. Houd er rekening mee dat de ruimte droog, warm en goed geventileerd moet zijn.

Courgette wordt gebruikt bij de bereiding van veel gerechten... Vooral groentestoofschotels of gebakken courgette zijn populair. Door zijn neutrale smaak wordt de groente met bijna alle producten gecombineerd. Huisvrouwen koken ook graag courgettepannenkoekjes of gebruiken ze als blanco's voor de winter. Courgette wordt toegevoegd aan tomaten in blik en komkommers, gebruikt in lecho, waardoor gezonde en smakelijke courgettekaviaar wordt gemaakt.

Interessant! Verrassend genoeg worden zelfs zoete desserts gemaakt van courgette. Bijvoorbeeld appel-pompoencake. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, maar er worden honing of rozijnen gebruikt. Het gerecht blijkt niet alleen lekker, maar ook gezond te zijn. Het wordt met plezier gegeten, zelfs door degenen die de figuur volgen.

Voor- en nadelen van de variëteit

Voordelen van het ras Apelsinka zijn:

  1. Origineel uiterlijk. De groente wordt vaak gebruikt als basis voor gevulde gerechten. Oranje zal elke feesttafel versieren.Een variëteit aan squash Orange met een exotische smaak en originele uitstraling: we telen en verrassen onze buren
  2. Uitstekende smaak. De delicate en zoete smaak van de variëteit wordt niet alleen gecombineerd met groenten, maar ook met fruit.
  3. Pretentieloze zorg. Zelfs beginnende tuiniers halen hoge opbrengsten. Het belangrijkste is om de bedden op tijd water te geven en los te maken, onkruid te verwijderen en kunstmest aan te brengen.
  4. Gunstige eigenschappen... Regelmatige consumptie van courgette verbetert de werking van het maagdarmkanaal, helpt overtollig cholesterol uit het lichaam te verwijderen. Bovendien helpt courgette om extra kilo's kwijt te raken en de immuniteit te versterken.
  5. Het vermogen om te groeien in elke regio van Rusland.
  6. Veelzijdigheid in gebruik... Groenten zijn uitstekende en voedzame soepen en salades. Ook wordt courgette gebruikt in recepten voor volkscosmetica en worden maskers gemaakt. Zo exfolieert en hydrateert een product op basis van courgette en havermout de huid goed.

Van de minnen onderscheiden tuinders de veeleisendheid van de cultuur aan de samenstelling van de grond. Het wordt het best geplant in leemachtige bodems. In zandige leemgronden kan ook sinaasappel worden geplant, maar de oogst zal veel slechter zijn. Anders heeft de variëteit geen gebreken.

Boeren beoordelingen

Het ras Apelsinka krijgt overwegend positieve recensies. Zomerbewoners houden ervan vanwege de pretentieloze zorg, smaak en uitstraling. Negatieve recensies zijn uiterst zeldzaam.

Margarita, Volgograd: “Ik heb Orange geplant op aanbeveling van een goede vriend. De opbrengst overtrof al mijn verwachtingen. De groenten zijn mooi en lekker, gerijpt in minder dan 2 maanden. Uiterlijk ziet de hybride eruit als een meloen, hetzelfde geel en zoet. Ik zal zeker meer planten. "Oranje courgettevariëteit met exotische smaak en origineel uiterlijk: we groeien en verrassen onze buren

Olga, Belgorod: “Voor Orange zet ik altijd de meest vruchtbare en ruime bedden uit. Anders is de variëteit pretentieloos. Op de site is een druppelirrigatiesysteem geïnstalleerd, zodat de courgette er vocht en vloeibare meststoffen doorheen krijgt. Ik eet groenten meestal vers. Dus het lijkt me lekkerder en zoeter. Volgend jaar besloot ik augurken te koken. Ik hoop dat Orange je niet in de steek laat. '

Danil, Moskou: “Het ras is niet kieskeurig over zorg, maar ik heb meer succesvolle hybriden gezien. De sinaasappel is naar mijn mening te zacht en licht waterig. Ik heb liever stevig vlees. De opbrengst is gemiddeld, ik zal niet zeggen dat dit de beste hybride is. "

Gevolgtrekking

Courgette-sinaasappel kan zijn gunstige eigenschappen zelfs langdurig behouden opslag... De groente kan voor de winter veilig in de kelder staan ​​en in de winter of lente van gezonde maaltijden genieten.

Courgette is rijk aan antioxidanten die de huid stevig en jeugdig houden. Naast het genezende effect zal de Orange-variëteit elk feest versieren. Een mooie en heldere courgette zal indruk maken op kenners van esthetiek.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen