Hoe verse komkommers in de vriezer voor de winter te bevriezen: stap voor stap instructies van het bereiden van groenten tot het ontdooien

Het doel van elke tuinman is om een ​​rijke oogst te verzamelen. Groenten worden in de regel ingeblikt en verwerkt, maar sinds kort wint de methode om gewassen in de vriezer te bewaren aan populariteit. Invriezen is een geweldige manier om vitamines in voedsel te behouden en de energie van huisvrouwen te besparen.

Hoe u verse komkommers voor de winter in de vriezer kunt invriezen en wat u er later van kunt koken - lees ons artikel.

Is het mogelijk om verse komkommers voor de winter in te vriezen?

Het is heel goed mogelijk om in de winter een gerecht te bereiden van verse komkommers, en hiervoor is het helemaal niet nodig om naar de winkel te gaan. Groenten uit eigen bedden zijn altijd lekkerder dan in de winter gekochte groenten.

Maar kunnen komkommers worden ingevroren? Het antwoord is ja. De praktijk heeft uitgewezen dat deze vruchten het goed doen in de vriezer enna een goede ontdooiing verliezen ze hun smaak niet... Genieten van verse komkommers in een salade en okroshka in de winter is echt.

Hoe verse komkommers in de vriezer voor de winter te bevriezen: stap voor stap instructies van het bereiden van groenten tot het ontdooien

Welke vruchten kunnen worden ingevroren

Niet alle komkommers zijn geschikt om thuis in de vriezer te bewaren. Voor het invriezen wordt gekozen voor sterk jong fruit met een intacte schil.... Het belangrijkste is dat er geen geelheid en rot op de huid is.

Het is beter om fruit met stevig vruchtvlees in te vriezen. Let bij het kiezen van een ras op het aantal en de grootte van de zaden: komkommers met grote zaden zijn niet lang geschikt opslag.

Raad. Ervaren huisvrouwen raden aan om universele variëteiten te gebruiken om in te vriezen. Hybriden en saladegroenten hebben een zachtere textuur.

Invriezen voorbereiding

Komkommers worden onder stromend water gewassen en grondig gedroogd met een katoenen handdoek of papieren handdoeken. Als de groenten in een winkel of op de markt zijn gekocht, is het beter om ze 1 uur in water te laten weken.

Gemiddeld duurt het 30 tot 60 minuten om groenten volledig te drogen. Vervolgens worden de uiteinden van de komkommers afgesneden, u kunt het fruit controleren op bitterheid.

Invriezen opties

Er zijn verschillende methoden om verse komkommers in te vriezen. De gastvrouw bepaalt de meest geschikte optie, rekening houdend met de manier waarop ze in de winter worden gebruikt.

Geheel

De gemakkelijkste manier om komkommers op deze manier in te vriezen is:

 1. De vruchten worden gewassen en gedroogd.
 2. Knip de uiteinden aan beide kanten af.
 3. Pel.
 4. Leg ze neer in plastic zakken.
 5. Ze worden naar de vriezer gestuurd.

Een dergelijke oogst is echter ongemakkelijk in de winter, omdat het bijna onmogelijk is om bevroren fruit te snijden. Als je groenten laat ontdooien, worden ze waterig en ongeschikt voor saladedressing.

In cirkels of blokjes

Huisvrouwen gebruiken deze methode om komkommers in de vriezer te bewaren meestal. Groenten worden gesneden cirkels of in blokjes gesneden en ingevroren. Bij het kiezen van een snijmethode houden huisvrouwen er rekening mee welk gerecht van het werkstuk wordt bereid.

Groenten worden in blokjes gesneden voor okroshka en vinaigrette, dunne plakjes voor salade en sandwiches.

Hoe voor te bereiden:Hoe verse komkommers in de vriezer voor de winter te bevriezen: stap voor stap instructies van het bereiden van groenten tot het ontdooien

 1. Snijd schone en gedroogde groenten in plakjes van 2-3 mm dik.
 2. Droog de stukken goed af van vocht - dit duurt maximaal 30 minuten.
 3. Leg de komkommers in een enkele laag op een bakplaat, snijplank of dienblad.
 4. Dek het werkstuk af met huishoudfolie.
 5. Plaats de container een nacht in de vriezer.
 6. Giet bevroren stukjes in een zak.

De procedure voor het invriezen van blokjes is vergelijkbaar. Het enige verschil is dat het raadzaam is om de vrucht aan beide uiteinden bij te snijden en de schil te verwijderen.

Gebruik voor opslag speciale plastic zakken om in te vriezen, folie of voedselcontainers.

Belangrijk! Om te voorkomen dat de stukjes aan elkaar kleven tot één grote klomp, worden ze in één laag voorgevroren op een snijplank en vervolgens in één zak gegoten.

Groenten die in kleine blokjes zijn gesneden, kunnen het beste in porties in zakjes worden verpakt. Dan is het niet nodig om de hele grote zak te ontdooien, het volstaat om slechts een klein deel van de blanco te gebruiken.

Geraspt

Hoe verse komkommers in de vriezer voor de winter te bevriezen: stap voor stap instructies van het bereiden van groenten tot het ontdooien

Schone groenten worden op een grove rasp geraspt en in zakken gelegd. Het sap dat vrijkomt uit de vrucht wordt niet uitgelekt en ook ingevroren. Het kan in ijsblokjesbakken worden gegoten. Na het invriezen wordt het ijs eruit gehaald en in een zak gegoten.

Sap

Schoon fruit met schil wordt door een vleesmolen gehaald of geraspt. Het sap dat door kaasdoek wordt geperst, wordt in ijsvormen gegoten. Na een dag worden de containers geleegd en wordt het ijs in één zak gegoten.

Referentie. Je kunt een sapcentrifuge of blender gebruiken om komkommersap te maken. Schil de groenten voordat u ze in het apparaat doet.

Voorwaarden voor opslag

Bevroren verse komkommers kunnen worden bewaard tot 8 maanden in de vriezer, op voorwaarde dat de vruchten onmiddellijk snel werden ingevroren. Als groenten in containers werden verpakt en opgeslagen, wordt hun houdbaarheid verkort tot 6 maanden.

Aandacht. Bevroren augurken hebben een kortere houdbaarheid, ze kunnen het beste binnen een paar maanden worden geconsumeerd.

Hoe u op de juiste manier ontdooit

Het is niet voldoende om alleen de komkommers in te vriezen: zodat de groente zijn versheid niet verliest, moet hij goed worden ontdooid.

De vruchten, als geheel bevroren, worden op een rasp gewreven zonder te ontdooien. Na het ontdooien verliest de schil van een groente zijn integriteit en wordt hij lusteloos.

Blokjes komkommers hoeven ook niet te worden ontdooid. Ze worden ingevroren direct gebruikt bij de bereiding van een gerecht.

Als de plakjes worden gebruikt voor het maken van sandwiches of verse groentesalade, worden ze eerst een paar minuten in koud water ondergedompeld. Het is beter om het werkstuk op kamertemperatuur te ontdooien. Het water dat vrijkomt uit de groenten wordt afgevoerd.

Referentie. Diepvrieskomkommers kunnen van kleur veranderen, maar de smaak en het aroma blijven hetzelfde.

Ingelegde komkommers worden uit de vriezer gehaald en op de onderste plank van de koelkast geplaatst, na een paar uur kunnen ze worden ontdooid.

Toepassing na ontdooien

Van hele diepvriesgroenten kunnen sauzen worden gemaakt. De smaak en het aroma blijven behouden alsof je ze net uit de tuin hebt geplukt.

Belangrijk! Hele groenten worden voor gebruik niet ontdooid. Als de vruchten worden ontdooid, verliezen ze hun smaak en worden ze waterig.

In blokjes gesneden groenten zijn handig voor het maken van okroshka, olivier, vinaigrette en gebakken. De belangrijkste voorwaarde voor zo'n plano is dat ze in kleine stukjes moeten worden gesneden.

Je kunt een sandwich, verse groentesalade of elk ander gerecht decoreren met plakjes komkommer of plakjes. Geraspte komkommers zijn perfect voor liefhebbers van sauzen.

Bevroren komkommersap wordt gebruikt in cosmetica voor thuis. IJs wordt over het gezicht gewreven in plaats van een tonifiërende en hydraterende lotion. Ontdooid sap is geschikt voor het maken van maskers - één blokje wordt ontdooid voordat het product wordt gemaakt. Komkommers worden gebruikt om ouderdomsvlekken lichter te maken, de huid strakker te maken en fijne rimpels glad te strijken.

Hoe augurken te bevriezen

Weinig mensen weten dat je komkommers in gezouten vorm in de vriezer kunt bewaren.... Deze methode wordt gebruikt als je een grote pot augurken opent, maar je kunt ze niet in één keer opeten. Om te voorkomen dat ingeblikte groenten zuur en beschimmeld worden in de pot, worden ze ingevroren.

Ingevroren augurken behouden hun smaak en aroma na het ontdooien. Met deze opslag verliezen de vruchten hun knapperigheid, maar ze kunnen worden gebruikt om augurk, olivier, vinaigrette, mengelmoes, azu en tartaarsaus te maken.

Voordat u de komkommers naar de vriezer stuurt, moeten ze eerst worden gehakt - snijd de groenten in blokjes of plakjes. Het is niet de moeite waard om als geheel in te vriezen, aangezien zo'n blanco dan moeilijk te gebruiken is.

Huisvrouwen tips

Hoe verse komkommers in de vriezer voor de winter te bevriezen: stap voor stap instructies van het bereiden van groenten tot het ontdooien

Ervaren huisvrouwen delen graag de geheimen van het invriezen van verse komkommers:

 • bereid je voor op de winter vitaminesoepsets van dille, peterselie, komkommer, groene erwten en uien - alle ingrediënten zijn in porties verpakt voor de bereiding van één gerecht;
 • voorbereiding op okroshka - ingevroren in blokjes gesneden komkommers, radijs en dille in een geportioneerde zak;
 • voor okroshka worden komkommers ingevroren in wei - een zuivelproduct wordt in een zak met gehakte groentestukjes gegoten;
 • het opnieuw invriezen van komkommers is verboden, dus het is beter om groenten in kleine zakjes in te vriezen;
 • voordat u de zak met de blanco in de vriezer plaatst, komt alle lucht eruit - hiervoor kunt u een cocktailrietje gebruiken;
 • de komkommers worden in de vriezer bewaard, weg van het vlees.

Gevolgtrekking

Er is een alternatief voor het inblikken gevonden: het invriezen van groenten. Op deze manier behouden de producten hun versheid, smaak en voordelen. Komkommers klaarmaken en invriezen voor de winter is een eenvoudige taak. Het is belangrijk om geschikt fruit te selecteren, goed af te spoelen en te drogen voordat u het naar de vriezer stuurt.

Ingevroren komkommers zijn geschikt voor het maken van okroshka, vinaigrette, huzarensalade, verse groentesalade, sandwiches en sauzen. Ontdooide groenten zijn veel lekkerder dan groenten uit de winkel, en dankzij hun houdbaarheid kunt u zonder extra kosten een nieuwjaarstafel klaarmaken.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen