Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagen

In veel landen zijn er zuurkoolgerechten: Poolse bigos, Duitse knokkel met kool, Oekraïense dumplings met kool. Koolsoep, taarten, gestoofde kool, koolpannenkoekjes, luie koolrolletjes, vegetarische schnitzels, vinaigrette en andere salades - veel Russen houden van dit alles sinds hun kindertijd.

Vandaag zullen we u de technologie en geheimen vertellen van een snelle bereiding van het hoofdbestanddeel van deze prachtige gerechten - zuurkool.

Wat je nodig hebt om te koken

Om zuurkool in drie dagen in een pot te koken, heb je nodig kies de juiste ingrediënten, kies de gerechten om te zouten en te bewaren, bepaal het recept.

Belangrijk! Het traditionele zuurkoolrecept gebruikt slechts drie ingrediënten: kool, wortelen en zout. Suiker versnelt het koken, maar vernietigt vitamine C.

Kool

Technologen adviseren om grote koolkoppen te kiezen die ongeveer 5 kg wegen... Ze moeten vers, sappig en vrij van beschadigingen en ziekteverschijnselen zijn. Aangenomen wordt dat kool zoeter en beter geschikt wordt voor beitsen nadat hij is geraakt door de eerste herfstvorst.

Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagen

Het is beter om variëteiten van gemiddelde of late rijping te nemen.... Vroege variëteiten met malse, dunne bladeren zijn ideaal voor salades, maar niet voor langdurige opslag.

Middenseizoenvariëteiten worden in bijna alle regio's van het land geteeld... Ervaren culinaire specialisten beschouwen de beproefde Slava, Belorusskaya, Podarok en volledig nieuwe, tot nu toe niet wijdverspreide hybriden en variëteiten als de beste: Atria F1, Miracle for salting F1, Kvashenka.

Laatrijpe rassen zijn in het noorden bijna niet te kweken.: hun groeiseizoen duurt maximaal zes maanden. Ze worden geplant in de middelste baan en in het zuiden. Moskou laat, Kharkov winter, Amager 611 - veel tuinders beschouwen ze als de beste late groenten voor beitsen.

In Siberië populair voor blanco's Hope, Megaton F1, Anniversary F1.

Wortel

Bij het kiezen van wortels is het belangrijkste dat ze sappig zijn.... Het is raadzaam om late rassen te kiezen met een rijk caroteengehalte.

Zout

Zout wordt bij voorkeur ingenomen groot, niet gejodeerd, zonder bleekadditieven. U kunt puur zeezout gebruiken.

Gerechten bereiden

Kool wordt traditioneel gefermenteerd houten vaten of vaten... Je kunt ook glazen potten en geëmailleerde bakjes gebruiken zonder chips of beschadigingen. Het belangrijkste is om geen aluminium schalen te gebruiken voor gisting. Daarin krijgt kool een grijze kleur en een onaangename nasmaak.

Kookgerei en deksels worden van tevoren voorbereid. Ze worden grondig gewassen en gedesinfecteerd... Banken worden gesteriliseerd. Leg de werkstukken alleen in droge containers.

Eenvoudige en snelle recepten voor heerlijke zuurkool

Er zijn tientallen manieren om kool voor de winter te oogsten, ook in potten in drie dagen. Laten we er een paar bekijken.

Hete pekel

Volgens dit recept wordt kool in een pot in 3 dagen bereid met toevoeging van suiker en water.

Ingrediënten:

 • 1 kg verse kool - fijn hakken met een mes, handversnipperaar, geraspt of in een keukenmachine;
 • 300 g wortelen - rasp op een grove rasp;
 • 1 liter water;
 • 1 eetl. l. zout;
 • 1 eetl. l. Sahara;
 • 5 laurierblaadjes;
 • 3-4 eetl. l. azijn;
 • 5 zwarte peperkorrels.

Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagen

Hoe koken:

 1. Doe de gesneden groenten in een kom of kom. Meng, kneed met je handen tot er sap uitkomt.
 2. Breng over naar een pot, plet met een crush. Leg er laurierblaadjes en peper op.
 3. Bereid de marinade apart voor: voeg suiker en zout toe aan kokend water, los ze volledig op en giet de azijn erbij.
 4. Giet de marinade in een pot zodat deze het groentemengsel volledig bedekt.
 5. Zet de pot op een bord, bedek de hals van de pot met een doek. Laat 3 dagen op kamertemperatuur op een donkere plaats staan, sluit dan het deksel goed en breng het over naar een koude opslagplaats.

Als de salade niet lang bewaard gaat worden, kan deze zonder azijn worden bereid.

Traditioneel recept

Dit is een klassiek zuurkoolrecept in 3 dagen zonder azijn.

Wat vereist is:

 • 3 kg kool - fijn hakken;
 • 300 g wortelen - rasp op een grove rasp;
 • 3 eetl. l. zout zonder glijbaan.

Kook methode:

 1. Doe de gesneden groenten in een grote kom of kom. Roer met je handen.
 2. Voeg zout toe, meng opnieuw, pureer een beetje.
 3. Doe het voorbereide groentemengsel in een schone schaal. Druk zachtjes aan tot er sap uitkomt. De container mag niet helemaal gevuld zijn, ongeveer 7-10 cm onder de rand voor de uittredende pekel.
 4. Dek af met een bord, leg de lading. Laat 3-4 dagen op kamertemperatuur staan.
 5. Prik de inhoud van het blik regelmatig met een lange houten stok naar de bodem om het opgehoopte gas vrij te geven. Groenten moeten te allen tijde met pekel bedekt zijn.

Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagen

Wanneer het werkstuk een zure smaak krijgt, wordt het naar een koude plaats verplaatst. voor langdurige opslag.

Advies van de gastvrouw. Om de salade pikant van smaak te maken, kun je er 0,5 theelepel aan toevoegen. dille en karwijzaad en 4 erwten witte en zwarte peper.

Met plantaardige olie

Dit recept duurt minder dan 3 dagen om kool te koken.

Ingrediënten:

 • 5 kg kool - fijn hakken;
 • 1 kg ui, in halve ringen gesneden;
 • 1 kg wortelen - rasp op een grove rasp;
 • 500 ml plantaardige olie;
 • 500 ml tafelazijn (9%);
 • 100 g suiker;
 • 50 g zout.

Hoe koken:

 1. Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagenMeng alle groenten in een geëmailleerde kom, voeg zout en suiker toe. Knijp een beetje met je handen tot er sap verschijnt.
 2. Giet het mengsel met plantaardige olie, meng. Voeg dan azijn toe en meng opnieuw grondig.
 3. Haal de schaaltjes met salade een dag op een donkere plaats uit, doe ze dan in gesteriliseerde potten en sluit ze af met plastic deksels.

Je kunt met dit recept experimenteren... Rode paprika's of gekleurde uien kunnen worden toegevoegd om de salade op te fleuren. Verse kruiden, knoflook, peperkorrels of laurierblaadjes zullen de smaak veranderen. Als je twee keer zoveel wortels in een salade doet, krijg je een wortelsalade met kool waar kinderen dol op zullen zijn.

In stukjes: een driedaags koolrecept met stapsgewijze foto's

Dit recept is een genot om te koken. Hak, giet marinade, wacht een dag - een smakelijk en gezond bijgerecht is klaar.

Wat vereist is:

 • 3 kg kool;
 • 100-150 g bieten;
 • 30-40 knoflook;
 • 30-40 g mierikswortel;
 • 30 g peterselie;
 • 2 liter water;
 • 110 g zout;
 • 20 gram suiker.

Voorbereiding:

 1. Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagenMaak een pekel: voeg zout en suiker toe aan kokend water. Laat afkoelen.
 2. Reinig de koolkop van de bovenste bladeren, was. Verwijder de stronk, snijd in stukjes van ongeveer 100-150 g elk en doe ze in een geëmailleerde bak.
 3. Was de bieten, schil ze, snijd ze in grote blokjes.
 4. Hak de peterselie fijn.
 5. Hak de knoflook fijn of pers door een pers.
 6. Voeg mierikswortel, bieten, peterselie, knoflook toe aan een bak met kool. Meng voorzichtig.
 7. Giet met gekoelde pekel, dek af met een houten plank of een omgekeerd bord, leg er onderdrukking op en laat 2-3 dagen op kamertemperatuur staan. Ga dan naar een koele plek.

Dit gerecht wordt niet langer dan een week bewaard, dus het wordt naar behoefte bereid.

Maak een aantekening:

Hoe je thuis kool met wodka voor de winter kunt bereiden

Heerlijke zuurkoolrecepten met bieten zonder azijn

De beste recepten voor koolpillen (dumplings) met en zonder bieten

Met veenbessen

Heerlijke salade om vitamine-tekort in de lente tegen te gaan.

Ingrediënten:

 • Snelle en heerlijke zuurkoolrecepten in 3 dagen1 kg kool - fijn hakken;
 • 2 wortels - rasp op een grove rasp;
 • 2 eetlepels. l. veenbessen;
 • een snufje komijn;
 • 20 g zout;
 • 1 theelepel suiker zonder glijbaan.

Hoe koken:

 1. Doe gehakte kool in een geëmailleerde bak. Voeg zout en suiker toe, meng goed, kneed zodat er sap ontstaat.
 2. Voeg wortels toe en meng goed om alles gelijkmatig te verdelen.
 3. Voeg eerst komijn toe, dan veenbessen en meng opnieuw voorzichtig.
 4. Breng de voorbereide groenten over in een bak om het eindproduct in te bewaren (een grote pan, een pot) en stamp het stevig aan met een crush. De container moet 7-10 cm onder de rand worden gevuld. Leg er een bord en zware onderdrukking op.
 5. Laat het mengsel 2-3 dagen op kamertemperatuur staan. Zorg ervoor dat u meerdere keren per dag doorboort.

De kool moet in huis worden bewaard tot de zuurgraad goed smaakt. Daarna kan het werkstuk op een koele plaats worden bewaard.

Advies van de gastvrouw. Om de kool krokant te maken, hoef je deze niet samen met de wortels te pletten. De wortels kunnen het beste worden toegevoegd nadat het koolsap naar buiten is gekomen.

Kleine trucjes

Ondanks het feit dat het zuurdeeg geen speciale kennis en vaardigheden vereist, er zijn enkele subtiliteiten bij het koken van sterke en knapperige kool:

 1. Meestal wordt 1 eetlepel toegevoegd aan 1 kg kool. l. zout en ongeveer 100 g wortelen. Deze verhouding kan variëren afhankelijk van de smaakvoorkeuren van de gastvrouw.
 2. De kool wordt zonder zout gefermenteerd. Om dit te doen, giet je het gewoon over met koud gekookt water en laat je het onder druk staan. Maar in dit geval wordt de houdbaarheid aanzienlijk verkort, omdat het werkstuk geen conserveermiddel bevat - zout.
 3. Je kunt ook suiker toevoegen aan kool (voor 1 kg kool is ½ theelepel voldoende), bieten of pompoen in combinatie met of in plaats van wortelen, appels, veenbessen, rode bosbessen, kruiden (laurier, piment, dille, karwijzaad, mierikswortel, bessen bladeren).
 4. Bij het versnipperen moet de dikte van de stukken ongeveer 5 mm zijn. Heel dun gesneden kool kan er eerder zacht uitkomen dan krokant.
 5. Als het werkstuk in een pot wordt gefermenteerd, kun je het niet meteen goed afsluiten met een deksel: het gas dat vrijkomt tijdens het gisten moet eruit komen. Het is het beste om het af te dekken met een doek, hele koolbladeren of een deksel met gaten.
 6. Een gesloten kan met water of een schone steen is geschikt als lading.
 7. + 18… + 22 ° C is de optimale temperatuur voor de startercultuur.
 8. Als je de kool niet doorprikt, zal hij bitter smaken. U moet de pot voorzichtig doorboren zodat het glas niet barst.
 9. Bewaar het eindproduct op een koele plaats in dezelfde container waarin de gisting plaatsvond.
 10. Tijdens opslag moet de pekel de groenten volledig bedekken, zodat ze niet uitdrogen en de smaak veranderen.

Gevolgtrekking

Zuurkool is een uniek product. Qua hoeveelheid vitamines en mineralen overtreft het de verse witte kool, waaruit het wordt bereid. Het werkstuk is rijk aan vitamine B, K, U, PP en micro-elementen. Qua vitamine C-gehalte overtreft het sinaasappels en citroenen.

Door de kookmethode, waarbij het product niet opwarmt, blijven alle vitamines volledig behouden en verliezen ze hun eigenschappen niet gedurende 8-10 maanden.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen