Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Ronde courgette is een zeer ongebruikelijk product op onze tafel. Het is niet gemakkelijk om ze op de markt of in een winkel te vinden, daarom telen zomerbewoners het liefst ronde groenten in hun eigen bed. Courgette bevat weinig calorieën en bevat natuurlijke antioxidanten en zuren. Hun smaak is delicaat, niet waterig. Laten we eens kijken hoe de soorten ronde courgette worden genoemd en welke voordelen elk van hen heeft.

Smaakkwaliteiten van ronde courgette

Courgette behoort tot de pompoenfamilie, daarom lijkt het zowel qua vorm als qua kleur op een pompoen. Groenten hebben een dunne maar dichte schil. Het vruchtvlees is elastisch, vezelig. Er zitten praktisch geen zaden in de groente. Smaakkwaliteiten van verschillende variëteiten verschillen van elkaar, maar lijken tegelijkertijd op elkaar.

Ronde courgettes hebben geen uitgesproken smaak, terwijl ze goed samengaan met andere groenten en kruiden. Er worden groenteschotels, pannenkoeken en stoofschotels van gemaakt en ze worden ook toegevoegd aan zelfgemaakte groentekoteletten. Courgette geeft voedsel een interessante smaak en verfrist het gerecht.

Ronde courgetteworden gekenmerkt door een meer levendige smaak. Om deze reden worden ze actief gebruikt in vleesgerechten zoals lasagne, pizza, gebraden. De groente is zacht, lekker. Het kan en moet worden gezouten en peper, dus wees niet bang om kruiden aan uw gerechten toe te voegen.

Belangrijk! Ronde courgettes hebben praktisch niet hun eigen unieke smaak. Ze kunnen echter absorberen sap en de smaak van ander voedsel. Voor de bereiding van verschillende gerechten wordt niet alleen het vruchtvlees gebruikt, maar ook de zaden en zelfs de bloemen van de plant. Spaanse wetenschappers voerden een grootschalig experiment uit en ontdekten dat de beste manier om courgette te koken is door ze in een magnetron of oven te bakken.

Voor- en nadelen van ronde squash

Voor het eerst werd ronde pompoen meer dan 5000 jaar geleden ontdekt door archeologen in Amerika. Sindsdien heeft deze cultuur een enorme aanhang gewonnen. Het is niet verwonderlijk, want ronde squash heeft veel voordelen:

 1. Ze zijn pretentieloos in de zorg; om een ​​goede oogst te krijgen, hoef je geen speciale vaardigheden te hebben.
 2. Geschikt voor teelt in het zuiden en noorden van het land, bestand tegen wisselende weersomstandigheden.
 3. Lange tijd bewaard, vooral op een koele en donkere plaats.
 4. Bevat B-vitamines, vitamine C, caroteen, mineralen (kalium, fosfor, calcium). Regelmatige consumptie van courgette is een uitstekende preventie van vele ziekten.
 5. Courgette is een natuurlijk diuretisch en choleretisch middel. Het helpt cholesterol en zouten uit het lichaam te verwijderen, waardoor gewrichtsartrose in de toekomst wordt voorkomen.
 6. Het product is caloriearm, 100 g bevat slechts 27 kcal. Het wordt gebruikt om dieetmaaltijden te bereiden. Zo maken ze muffins of pannenkoeken die niet alleen lekker maar ook gezond zijn.
 7. Veelzijdigheid in toepassing. Soepen, bijgerechten, gebakken gerechten en zelfs desserts worden gemaakt van groenten. En gele ronde courgettes worden actief ingeblikt en augurk voor de winter.

Van de minnen merken sommige tuinders een onvoldoende verzadigde smaak van het product op. Wat echter voor sommigen een nadeel is, voor anderen integendeel, is waardigheid. De rest van de courgette heeft geen nadelen.

Het is interessant! Volgens de legende verscheen courgette dankzij de goden. Eens, toen alle mannen ten oorlog trokken, wendden de vrouwen zich tot de goden met het verzoek om mensen hetzelfde zachte fruit te geven als visvlees, en zo sterk als de schaal van een schildpad.In antwoord op het verzoek schonken de goden de vrouwen een courgette.

Ronde courgette: een overzicht van variëteiten

Het wordt aangeraden om ronde courgettes te kweken in lichte en ruime gebieden. De cultuur wordt op twee manieren geplant: zaailing en niet-zaailing. De eerste is het meest geschikt voor regio's met speciale klimatologische omstandigheden.

Bal

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Het ras kenmerkt zich als vroege rijping, de eerste oogst wordt behaald na 50-60 dagen. De struiken zijn compact, netjes. Het blad is rijk groen. Het wortelstelsel is krachtig en ontwikkeld. Een courgette weegt gemiddeld ongeveer 1 kg.

De vorm is bolvormig, de groente is aan de basis licht geribbeld. Het heeft een felgroene kleur met spatten en strepen. Het vruchtvlees is sappig, er zitten praktisch geen zaden in. Het ras wortelt goed in centraal Rusland.

Bij het koken gebruiken ze voornamelijk kleine courgettes met een gewicht van ongeveer 200 g.Ze dienen als basis voor het vullen en versieren elke feesttafel. Ook is de variant Ball geschikt voor het koken van groentestoofschotels, zeker als je er wortels en paprika aan toevoegt.

Schoonmoeder gastvrij

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Dit is een hybride, daarom heeft het een uitstekende immuniteit tegen ziekten en plagen. Het ras wordt aangeplant in de openlucht of in filmschuilplaatsen... Mooie, ronde, bleekgroene groenten rijpen binnen 40-45 dagen. Hun vlees is romig en zacht. Tegelijkertijd worden ongeveer 10 courgettes tegelijk vastgebonden.

Na het planten wordt aanbevolen om de bedden te bemesten met vloeibare meststoffen, bijvoorbeeld Zdraven of een oplossing op asbasis.

De gastvrije schoonmoeder heeft een prima opbrengst: vanaf 1 m2. m zomerbewoners verzamelen ongeveer 12 kg. Groenten hebben goede technologische kwaliteiten, ze worden lang bewaard en kunnen zonder problemen vervoerd worden. De hybride is geweldig voor die tuinders die voor het eerst een gewas in hun tuin planten.

Ronde courgette: overzichten

Tuinders zijn vooral geïnteresseerd in courgette-merg. Dit Europese type cultuur heeft een langwerpige vorm. Courgette groeit ongelooflijk snel, na het verschijnen van de eierstokken wordt de eerste oogst binnen 5-7 dagen verwijderd.

Hun smaak is uitstekend, groenten worden snel door het lichaam opgenomen. Courgette wordt toegevoegd aan babyvoeding en dieetmaaltijden.

Peperkoek man

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

De rijpingsperiode van de hybride is ongeveer 40 dagen. De groenten zijn rond en glad... De diameter van een "kolobok" is ongeveer 10 cm. De huid is dun met een bleek patroon. Het vruchtvlees is daarom mals en zoet groente wordt vaak rauw gegeten.

Het wordt aanbevolen om de variëteit in zaailingen te planten. Om dit te doen, bereidt u de zaailingen 30 dagen voor de geplande aanplant in de grond voor. Behandel de zaden voor met een ontsmettingsmiddel en laat ze ontkiemen in een vochtig gaasje. Plaats de containers met zaailingen op een lichte en warme plaats, geef elke 5-7 dagen water met warm, bezonken water. Vergeet niet te bemesten (vloeibare vogelpoep is voldoende).

Belangrijk! Plant de zaailingen 's ochtends op een rustige dag. De beste voorlopers voor courgette zijn paprika's of peulvruchten. Graaf eerst de bedden op, verwijder alle puin en resten van oude planten.

Tintoretto

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Italiaanse courgette is een van de lekkerste en meest sappige soorten. Het wordt gekenmerkt door een hoge en stabiele opbrengst. Compacte en gladde courgettes hebben een goede presentatie, rijpen binnen 40-50 dagen vanaf het moment landen... Tintoretto is zeer resistent tegen insecten, waardoor de verzorging van deze soort gemakkelijk en gemakkelijk is.

Vergeet echter niet om eenvoudige agrotechnische regels te volgen. Als courgette in een kas groeit, ventileer het gebouw dan elke dag.... Kassen hebben een bijzonder microklimaat met een hoge luchtvochtigheid.

Te veel water verhoogt het risico op ziekten. Houd ook de toestand van de grond in de gaten, laat deze niet drassig of uitdrogen. Wanneer te oogsten? Zodra je het uiterlijk ziet van groene rijpe groenten, waarvan de diameter ongeveer 10 cm is.

Hybride rassen

Ronde courgette-hybriden geven een uitstekende oogst, zelfs in moeilijke weersomstandigheden. Dankzij betaalbare zorgmethoden verzamelen zomerbewoners ongeveer 8-12 kg heerlijke courgette van 1 m2. m.Laten we de beschrijving van hybride variëteiten eens nader bekijken.

Bourgeoin F1

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Een vroege rijpe hybride rijpt in 45-50 dagen. De massa van een courgette is ongeveer 2-3 kg, hij heeft een geribbelde vorm en een rijke donkergroene kleur.

Om een ​​rijke oogst te krijgen in het zaailingsstadium, wordt het aanbevolen om groeistimulerende middelen te gebruiken. Het medicijn "Zirkoon" wordt bijvoorbeeld erkend als een uitstekende remedie. Hun behandeling verhoogt de algehele ontkieming van zaden en versnelt hun ontwikkeling. Gebruik "Zirkoon" strikt in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant, anders zal het stimulerende middel alleen maar schaden.

Bourgeois F1 staat hoog aangeschreven op culinair gebied. Een snack gemaakt van kaas en courgette zal bijvoorbeeld elke feesttafel versieren. Om dit te doen, wordt de courgette in dunne lange plakjes gesneden, waarin roomkaas met knoflook en een mengsel van Provençaalse kruiden worden gewikkeld. De resulterende broodjes worden gebakken in een pan en versierd met munt. Zo'n voorgerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.

F1-festival

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Dit zijn ronde courgettes met een gewicht van ongeveer 600 g en een diameter van 15 cm. Uiterlijk lijkt het festival op een pompoen. De groente dankt zijn naam aan zijn ongebruikelijke kleuren groen, zwart en wit. Het vruchtvlees is oranje, geschikt voor alle gerechten. Het ras kan direct in de volle grond worden geplant. Groenten worden bewaard goed, het rendement is vriendelijk.

Om een ​​rijke oogst te krijgen, vergeet niet om de bedden op tijd los te maken. Hierdoor krijgt de plant toegang tot zuurstof, worden de stelen nog sterker en beter ontwikkeld.

Losmaken is vooral belangrijk voordat u water geeft of bemest. Verwijder ook onkruid. Ze leeft van de voeding van courgette en neemt het leeuwendeel van de vitamines weg.

Buitenlandse variëteiten

Zijn er ronde courgettes van buitenlandse selectie? Natuurlijk! In vergelijking met binnenlandse groenten hebben buitenlandse groenten een dunnere en gladdere schil.

Er zitten minder zaden in en meer sappig vruchtvlees. Buitenlandse hybriden hebben een opmerkelijk vermogen om langer op struiken te blijven zonder overrijp te worden. Daarom is het beter om ze voor vers gebruik te gebruiken.

Tondo di Piacenza

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Een variatie uit de Italiaanse selectie. Vroeg rijpend, rijpt in 50-55 dagen. De groenten zijn groot, ongeveer 3 kg, bolvormig. Verschilt in hoge productiviteit. Aanbevolen voor buitenkweek. Tondo di Piacenza kenmerkt zich als een gastronomische variëteit met een verfrissende en aangename smaak.

Italiaanse courgette wordt aangeraden om te plukken wanneer deze een diameter van 10-15 cm bereikt zonnebloemzadenen het vruchtvlees. Groenten bevatten veel voedingsstoffen, daarom gebruiken ze het graag gestoofd of gestoomd. Bij deze behandeling neemt de waarde van de groente helemaal niet af.

De leuk

Voor- en nadelen van ronde courgette die elke zomerbewoner zou moeten weten

Een uitstekend vroegrijpend ras voor vollegrond en kassen. De vruchten zijn grijs of groen. Struikplanten zijn compact en klimmen niet.

Het vruchtvlees is wit of romig, niet zo dicht als dat van huiselijke variëteiten. Jonge groenten worden vers gegeten, terwijl meer volwassen groenten worden gevuld, gebakken of gebakken. Het ras is resistent tegen vele ziekten, waaronder wortelrot en slijm.

Ronde courgette is handig om te vullen. Maak een mengsel van gemalen kip, paprika en uien. Na het bakken het in een courgette die van het vruchtvlees is geschild. Bestrooi met ricottakaas en bak in de oven. Dit is een uitstekende dieetmaaltijd.

Het is interessant! Courgette kwam in de 16e eeuw naar Europa. Vanwege hun grote en mooie bloemen worden ze lange tijd uitsluitend geteeld voor decoratieve doeleinden.

Recensies van tuinmannen

Dit is wat tuinders zeggen over ronde courgette.

Alexandra, Sotsji: “Ik hou echt van courgette in welke vorm dan ook. Mijn favorieten zijn de variëteiten Kolobok en Ball. Ze worden nooit ziek, ze houden het snel bij. Ze komen er netjes, mooi uit. Zeer delicaat naar smaak, bijna geen zaden. De schil kan gemakkelijk worden verwijderd. "

Maria, Perm-gebied: “Ik geef alleen de voorkeur aan hybride variëteiten, omdat ze vorst en een lange afwezigheid van de zon beter verdragen. Ik plant het in zaailingen - op deze manier wortelt de plant beter. Ik hou van de afwisseling. Schoonmoeder is gastvrij, ik raad het iedereen aan. "

Olga, Izhevsk: “Ik heb vorig jaar verschillende soorten ronde en gewone courgettes geplant. De eerste ontwikkelde zich langzaam, de pompoen is plat. Langwerpige courgettes zijn naar mijn mening smakelijker en succesvoller. Er is niet veel verschil in verzorging, maar ik hou meer van de standaardrassen. "

Gevolgtrekking

Bepaal bij het kiezen van soorten ronde courgette wat voor u het belangrijkst is. Sommigen van hen hebben een goede ziekteresistentie, anderen rijpen eerder dan andere. Sommige groenten kunnen het beste in kassen worden gekweekt en andere buiten.

Allround courgettes hebben één ding gemeen: zachte en aangename smaak, evenals een origineel en aantrekkelijk uiterlijk. Als je eenmaal een plant hebt geplant, zul je er zeker verliefd op worden.

2 commentaar
 1. Avatar
  grigory

  Ze brachten me de zaden van ronde courgette uit Duitsland ... ik zaaide voor het eerst ... ze gingen snel omhoog .. sommige zijn donkergroen, andere zijn puur geel, zonder iets overbodigs. ...

  • Andrey Palych
   Andrey Palych

   Schoonheid. Het is niet bekend wat voor soort? Als het een hybride is, dan heeft hij steriele zaden - ze zullen niet ontkiemen.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen