De beste variëteiten van maïszaden "Pioneer": kenmerken, prijzen en tips om te kiezen

In ons land zijn alle voorwaarden geschapen voor een versnelde ontwikkeling van de landbouw. Boeren zijn geïnteresseerd in het kopen van zaden van hoge kwaliteit van vertrouwde producenten. Deze bedrijven omvatten het Amerikaanse landbouwbedrijf DuPont Pioneer.

Hybriden van sojabonen, sorghum, zonnebloem en maïs van deze fabrikant onderscheiden zich door een goede kieming en productiviteit.

Bedrijfsomschrijving

DuPont Pioneer is een Amerikaanse firma die ontwikkelt en levert hybride zaden van zonnebloem, sojabonen, sorghum en maïs van hoge kwaliteit in meer dan 90 landen. Het bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar.

De beste variëteiten van Pioneer-maïszaden: kenmerken, prijzen en tips om te kiezen

Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid, de kwaliteit verbetert... Het bedrijf adviseert klanten over de juiste landbouwpraktijken om de productiviteit en winst te verhogen.

Het bedrijf volgt de reputatie die door de jaren heen is opgebouwd. De werkprincipes van haar medewerkers zijn veiligheid, zorg voor het milieu en respect voor klanten.

In ons land werken ook medewerkers van de firma DuPont Pioneer.die Russische landbouwproducenten adviseren en trainen in de praktijk. Het project "Silo Agro-Academy" is enorm populair geworden, waar boeren uit de regio Niet-Zwarte Aarde, Zuid-Rusland, de Wolga-Oeral en andere regio's komen studeren.

Voor-en nadelen

De beste variëteiten van Pioneer-maïszaden: kenmerken, prijzen en tips om te kiezenHybride maïszaden van Pioneer hebben een hoge opbrengst zelfs in regio's die moeilijk zijn voor landbouw. Onder hen kunt u exemplaren ophalen die geschikt zijn voor regio's met verschillende klimatologische omstandigheden.

Zelfs met minimaal onderhoud kan een oogst van 6 ton per hectare worden geoogst... Gewassen zijn vorstbestendig, jonge scheuten zijn bestand tegen vorst tot -20 ° C. Een volwassen plant kan zelfs wintervorst overleven, de kolven barsten niet en blijven lang op de stengel. Vanwege deze eigenschappen zijn Pioneer-maïszaden populair geworden bij grote landbouwbedrijven en gewone zomerbewoners.

Het enige nadeel van het product - hoge kosten van zaden.

De beste hybriden van het bedrijf

De beste maïshybriden van het bedrijf Pioneer - PR38D93 Anasta, 3893 Clarica, Pioneer 37D25 en Pioneer 39F58... Deze gewassen hebben een aantal onmiskenbare voordelen: ze hebben goede opbrengsten en zijn goed bestand tegen moeilijke klimatologische omstandigheden en ziekten. Het zijn odontoïde planten met grote oren en licht afgeplatte korrels.

In 2015 presenteerde Pioneer een nieuwe maïshybride Optimum AQUAmax-P9911 op de markt - het resultaat van uniek langetermijnonderzoek van de wetenschappers van het bedrijf.

Beschrijving, kenmerken, kenmerken

PR38D93 Anasta - maïshybride middenseizoen. Het groeiseizoen is 3 maanden. Is anders:

  • consistent hoge opbrengsten;
  • pretentieloosheid voor het type grond;
  • vorstbestendigheid.

Het wordt echter niet aanbevolen om het in warme klimaten te kweken, omdat de hoge luchttemperatuur moeilijk te verdragen is voor de plant. Zaairegels: 1 ha - 75.000 zaden.

De beste variëteiten van Pioneer-maïszaden: kenmerken, prijzen en tips om te kiezen

3893 Clarica geldt ook voor hybriden in het middenseizoen met een groeiseizoen van 3 maanden. Het belangrijkste voordeel van de hybride wordt beschouwd als een hoge droogteresistentie: om een ​​goede oogst te krijgen, is het voldoende om 2-3 keer per seizoen water te geven. De plant kenmerkt zich door een lage hoogte en ontwikkelde wortel. De steppe- en bossteppe-gebieden zijn geschikt voor het kweken van 3893 Clarica. Zaairegels: 75.000 zaden per hectare.

Pioneer 37D25 / PR37D25 - midden late hybride. Het groeiseizoen is iets meer dan 3 maanden.Een goede vorstbestendigheid wordt als een voordeel beschouwd, een uitstekende oogst wordt geoogst met constant water geven. Groeiende regio's - noordelijke en bossteppe-regio's. Zaairegels: 60.000 planten per hectare.

Het is interessant:

Hoe is het verbouwen en oogsten van maïs voor kuilvoer

Hoe is het oogsten van maïs voor graan

Pioneer 39F58 / PR39F58 Is een halfvroege maïshybride. Het groeiseizoen is iets minder dan 3 maanden. Het belangrijkste voordeel is het grote aanpassingsvermogen aan weersveranderingen en moeilijke omgevingsomstandigheden. De plant heeft een stevige steel en een goed ontwikkelde wortel. Geschikte regio's om te groeien zijn bossen, steppe en bossteppe-gebieden. Zaairegels: 80.000 planten per hectare.

Optimale AQUAmax-P9911 - een hybride van vroege maïs. Het groeiseizoen is 2-3 maanden. De hybride onderscheidt zich door droogteresistentie en recordoogstindicatoren. In de regio Tsjernihiv werd dankzij moderne technologieën en druppelirrigatie voor het seizoen 2015 een oogst van 18,3 ton per hectare behaald.

Groeiende functies

Bodemteelt voor verdere aanplant van maïshybriden "Pioneer" wordt in de herfst uitgevoerd... Het zaaigebied wordt tot een diepte van 25 cm geploegd en behandeld met onkruidbestrijdingsmiddelen.

In het voorjaar, vóór het planten, wordt het land geëgaliseerd voor een betere vochtretentie. Afhankelijk van de kwaliteit van de grond varieert de zaaidiepte van 5 tot 10 cm. De plantdichtheid van zaden varieert van 60.000 tot 110.000 per hectare: hoe vroeger de hybride rijpt, hoe dichter er gezaaid wordt.

De belangrijkste taak na het zaaien is onkruidbestrijdingDe meest effectieve manier is om herbiciden te gebruiken.

Pioneer-producten hebben een sterke immuniteit tegen de meeste maïsziekten. 4 populaire rassen zijn resistent tegen fusarium, blaasroest en vliegroest. Verzorging van planten is echter noodzakelijk: fungiciden en insecticiden worden gebruikt om ongedierte te vernietigen en ziekten te bestrijden.

Referentie! Voor het oogsten wordt een speciaal hulpstuk gebruikt.

De beste variëteiten van Pioneer-maïszaden: kenmerken, prijzen en tips om te kiezen

Toepassing

De kolven staan ​​bekend om hun uitstekende smaak.... Zoet en sappig fruit wordt niet alleen gebruikt voor de productie van diervoeder, maar ook in de voedingsindustrie: ze zijn uitstekend geschikt voor invriezen, inblikken, maken van granen, meel en alcohol. Vanwege de aanwezigheid van nuttige aminozuren en vitamines worden deze hybriden in geneesmiddelen gebruikt voor de productie van medicijnen.

Met behulp van een moderne verwerkingsmethode maïskorrels kunnen worden gewonnen uit ethanol - de basis van biobrandstoffen. Voor de vervaardiging van papier, linoleum, viscose en in de bouw wordt maïszetmeel gebruikt.

Prijzen

De gemiddelde prijs voor Pioneer-maïshybriden is 5.000 roebel. per zakmet 80.000 zaden. Dit volume is voldoende om 2 hectare van het veld in te zaaien.

Lees ook:

Caloriegehalte van maïs en kenmerken van de samenstelling

Gekleurde maïs - realiteit of photoshop

Een exotische groente met een geweldige uitstraling - zwarte maïs

Hoe u de juiste maïshybride van het bedrijf Pioneer kiest

Zaadsets zijn genummerd van 100 tot 900 om de selectie te vergemakkelijken.... Zaden met een index van 200-250 zijn geschikt voor zaaien in de noordelijke en westelijke regio's, met een index van 250-500 - in de centrale en zuidelijke regio's.

Aandacht! Een onderscheidend kenmerk van maïshybriden van het bedrijf Pioneer DuPont: 1 plant - 1 aar.

Als er meer oren zijn, kan dit erop duiden de zaden zijn niet van de Pioneer-fabrikant. De reden voor het verschijnen van meer dan 1 aar kan liggen in de fouten van de teelttechnologie: experts adviseren om de zaden dichter te zaaien.

De beste variëteiten van Pioneer-maïszaden: kenmerken, prijzen en tips om te kiezen

Waar kan ik kopen

Zaden van Pioneer-maïshybriden kunnen op verzoek rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht of via gespecialiseerde online landbouwwinkels.

Beoordelingen

De populariteit van Pioneer-maïs in ons land blijkt uit het feit dat elke zevende hectare maïs met deze hybriden wordt gezaaid.

Semyon, Tula: “Ik ben al meer dan 10 jaar bezig met veeteelt. Ik kweek maïs "Pioneer" voor kuilvoer, ik kon geen betere optie vinden ".

Victor, Saratov: "Ik kweek in de groothandel maïs," Pioneer "geeft een volledige oogst, zelfs als de zomer droog is, en er is geen mogelijkheid om regelmatig water te geven".

Gevolgtrekking

Ondanks de negatieve houding ten opzichte van de planthybriden die in de VS worden geproduceerd, hebben de gewassen van het Pioneer-bedrijf veel voordelen. Ze zijn pretentieloos, hebben een hoge opbrengst en zijn veilig voor de gezondheid van mens en dier. Deze eigenschappen motiveren grote landbouwbedrijven en gewone tuinders om dergelijke gewassen te kopen.

In ons land winnen hybriden van de firma Pioneer elk jaar meer en meer aan populariteit.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen