Hoe je de citroen binnenshuis op de juiste manier water geeft

Citroen voor binnen is een veelzijdige plant voor in huis. Gezond, mooi, met lekker, sappig fruit. Maar om het op de vensterbank te laten groeien, is het niet voldoende om het zaad alleen in de grond te plaatsen. Citroen vereist, net als alle zelfgemaakte citrusvruchten, speciale aandacht. Vanaf de eerste dagen is het noodzakelijk om het optimale bewateringsregime voor de boom te bepalen. Een gebrek aan water leidt immers tot uitdroging en afsterven van de plant, en een teveel leidt tot verval van de wortels.

Hoe je thuis een citroen in een pot op de juiste manier water geeft - dit zal in het artikel worden besproken.

Besproeiingsfrequentie

De besproeiingsfrequentie is afhankelijk van de leeftijd van de boom, de grond waarin hij groeit, de temperatuur en verlichting in de kamer, de tijd van het jaar en vele andere factoren.

Losse aarde in een kleine pot droogt sneller dan een strakke bal in een grote bak... In een kamer met centrale verwarming is de grond droger dan in kamers met een kachel. In de zomer krijgen alle planten vaker water dan in de winter. Met deze details moet rekening worden gehouden bij de beslissing om de plant water te geven of even te wachten.

Hoe je de citroen binnenshuis op de juiste manier water geeft

Ervaren tuinders bepalen de behoefte aan water geven met het oog. Voor beginners is het aan te raden om met de vingers een snufje aarde uit de pot te persen..

Als de aarde aan elkaar kleeft tot een klomp, betekent dit dat de bewateringstijd nog niet is aangebroken, er is voldoende vocht in de grond. Als de aarde aan het afbrokkelen is, is het tijd om water te geven.

Interessant op de site:

Thuis citroen snoeien en vormgeven

Hoe citroen thuis op de juiste manier te transplanteren

Waarom zelfgekweekte citroen niet bloeit

Irrigatiewater

Het beste water voor het besproeien van binnencitroenen is regen of sneeuw... Je kunt het gebruiken zonder extra bewerking, iets opwarmen tot kamertemperatuur. Koud water wordt niet door de wortels opgenomen, de aardachtige klomp is onderkoeld.

Het wordt niet aanbevolen om planten water te geven uit stadswatervoorzieningsnetwerken... Hard water helpt de grond te verkalken. Er vormt zich een witachtige laag op de grond - een zoutkorst die de zuurstoftoegang tot de wortels belemmert en na verloop van tijd de boom doet verdorren.

Zoutafzettingen zijn een signaal voor de teler om de kwaliteit van het water te veranderen., maak het zachter. Voeg hiervoor 0,5 g citroenzuur per 3 liter of 4-5 druppels azijnzuur per 1 liter toe. Sta ook op 200 g turf in 3 liter vloeistof gedurende de dag.

Hoe je citroen thuis goed water geeft

Citroen is daarom kieskeurig over vocht het is niet alleen belangrijk om het tijdig water te geven, maar ook om het te besproeien uit een spuitfles.

Notitie! Citroen mag niet worden gegoten. Hij houdt van regelmatig, maar niet overvloedig water geven.

Tips van experts voor het bewateren van een citroenboom binnenshuis:

  • in de winter wordt de plant vaak besproeid en van mei tot september wordt hij overvloedig bewaterd;
  • volwassen bomen bevochtigen minder vaak, en pas geplante bomen vaker;
  • bij het inademen van kleipotten droogt de grond sneller uit, dus citroenen worden vaker in dergelijke gerechten gedrenkt dan in plastic of metalen containers;
  • water voor irrigatie moet op kamertemperatuur of iets warmer zijn;
  • de beste tijd voor de procedure is 's ochtends of' s avonds.

Hoe je de citroen binnenshuis op de juiste manier water geeft

De beste plek voor citrusvruchten in het appartement

Het is raadzaam om de citroenboom in een ruime, goed verlichte kamer op de vensterbank op het zuiden of oosten te plaatsen.

Direct zonlicht kan greens verbranden, dus in de zomer wordt voor schaduw gezorgd. In de winter daarentegen heeft u 5-6 uur per dag extra kunstlicht nodig.

Als de plant eenmaal per week 10 ° met de klok mee wordt gedraaid, zal zijn kroon uiteindelijk de juiste symmetrische vorm van een bal krijgen.

Het moeilijkste is om te voorzien correct temperatuurregime in verschillende stadia van plantontwikkeling:

  • tijdens de groeiperiode - ongeveer + 17 ° C,
  • ontluikend - niet meer dan + 14 ... + 18 ° C,
  • tijdens groei en rijping van fruit - niet minder dan + 22 ° C.

In de winter hebben citrusvruchten een rustperiode... De optimale temperatuur is rond de + 12 ... + 14 ° C.

Lees ook:

Wie wordt getoond en hoe is citroen nuttig voor het lichaam van een vrouw

We gebruiken lekkere en gezonde citroenen om af te vallen

Gevolgtrekking

Veel amateur-tuinders dromen ervan een vruchtdragende citroenboom in een appartement te laten groeien. Vanaf de eerste dag verschijnt er een jonge scheut in huis, het is noodzakelijk om hem comfortabele omstandigheden te bieden: een lichte ruime vensterbank, een aangename kamertemperatuur en het juiste bewateringsregime.

Het wordt aanbevolen om de plant te bevochtigen met warm water, niet te overvloedig, maar vaak. Het is goed om de boom water te geven met regenwater, maar als dit niet mogelijk is, is kraanwater voldoende. Het belangrijkste is om het schoon te maken, te laten staan ​​en op kamertemperatuur te brengen. Als je je aan deze regels houdt, kun je een boom laten groeien uit een gewone steen die zijn eigenaren regelmatig met citroenen behandelt.

Voeg een reactie toe

Tuin

Bloemen